Bowline Sweater – kokeilu

Olen jokseenkin sanaton, kun sain tehtyä tämän Instagramissa nähdyn puseron. Kyseessä on siis uusiseelantilaisen Papercut  Patternsin  Bowline Sweater.

greybow3

Pusero oli yllättävän helppo ja nopea tehdä: lauantaina ompeluun meni vain pari tuntia, kun olin viikolla valmiiksi kaavan koonnut ja kankaastakin osat leikanut.

Puserosta tuli täydellinen, vaikka tekovaiheessa epäilin vähän kaikkea. Esimerkiksi kangasvalintani, harmaa viskoositrikoo mietitytti: valitsin sen, koska se oli halpa tarjouskangas, joten sen raaskin saksia, vaikka epäilinkin sen olevan liian laskeutuvaa ja valuvaa kauluksen solmun kannalta.

greybow2

Myös pääntien huolittelu epäilytti, koska yleensä sen olen tehnyt kaitaleella, jonka pituus on ollut 70-80% pääntien pituudesta. Tässä kaitale oli yhtä pitkä kuin itse pääntie, joten pelkäsin sen löpöttävän. Jälleen väärin.

Pääntie huoliteltiin lähes ensimmäisenä eikä vasta loppuvaiheessa, mikä oli mukavaa vaihtelua. Siten hiha- ja sivusaumojen ompelun jälkeen jäljellä olivat enää helman ja hihansuiden viimeistelyt. Niidenkin epäilin jäävän liian väljiksi, mutta ei – hyvät tuli. Hihat ovat liian pitkät tosin, mutta mielestäni ylipitkät hihat sopivat etuosan laskoksiin, kun ylimääräinen kangas ruttaantuu ranteisiin.

greybow

Suunnittelin tekeväni vielä kaksi samanlaista, mustan ja valkomustan. Sitten, kun olen toipunut siitä, että onnistuin näin hyvin. Sitten, kun pystyn tekemään jotain muutakin kuin vain istumaan hiljaa tyytyväisenä hymyillen.


Vuosi väritepiaa-haasteen mukaan tammikuun värini on harmaa, joten tämä työ sopii myös vuoden kestävän käsityöhaasteen teemaan. Tarkemmin haasteesta voit lukea Sirpukan solmuissa-blogista ja minun osallisuudestani puolestaan täältä, klik.

2 thoughts on “Bowline Sweater – kokeilu

  1. Onpa kaunis pusero! (: Kivaa myös välillä kurkkia muiden haasteeseen osallistuneiden töitä… Erilaisia juttuja.

    1. Kiitos! Tuli kyllä niin kiva, että saa nähdä, kuinka monta tuollaista tulee tehtyä 😀 … Ja samoin – kiva seurailla, mitä muut ovat tehneet. Käsitöistä on kyllä moneksi!

Vastaa