Vaihtelu virkistää

Pitkästä aikaa kaivoin Ehtakaavan esille, ja tuntui tosi hyvältä ommella jotain, missä oli vähän haastettakin eli ihan suorien saumojen ompelemisella en tällä kertaa itseäni päästänyt.

maaritse_ehta_neulos_smartass_taskunsuu

maaritse_neulostunika_ehta

Ehta-taukoni vuoksi olin unohtanut, että kaava on minulle melko reilu alaosastaan: yläosan istuvuutta parantavat muotolaskokset olin kaavaan merkannut, mutta muut muutokset olin jostain syystä jättänyt tekemättä… Tunikaa piti siis kaventaa, jonka tein leikkaamalla takakappaleeseen keskisauman: minulla toimii parhaiten kaavat, joiden takakappale on hieman etukappaletta kapeampi. Siitäpä sitten otin sisään ja muokkasin sauman vielä notkoselälleni sopivaksi.

maaritse_neulostunika_ehta_takakappale

maaritse_ehtatunika_neuloksesta_smartass_raidat

Kaikki muokkaukset onnistuvat hyvin, ihan mahtavaa! Tälläisista jutuista sitä huomaa, että jotain on tullut näiden muutamien ompeluvuosien aikana opittua. 😃 Tunikasta tuli siis a-mallinen, koska besserwisserit eli SmartAss-neuloksen kuosi näytti mielestäni näin suorana paremmalta kuin alkuperäisellä Ehta-helmalla, mikä on pussitettu.

Kaula-aukon viimeistelin Mutturalla-blogin ohjeen (viimeinen vaihtoehto) mukaan leikkaamalla resorin 0,75 kertoimella. Taskunsuihin ja helmaan puolestaan lyhensin resoria vain pari senttiä, jotteivat ne kiristäisi. Ne ovat kuitenkin ommeltu samalla tavalla kuin pääntien resorikin: ensin suoralla ompeleella kiinni ja sitten kaksoisneulalla viimeistely.

maaritse_ehta_neulostunika_kaulus

maaritse_neulostunika_ehta_taskunsuu

Taskujen tikkaus kaksoisneulalla oli suurin haaste, koska neuloksen pinnan ja tummuuden vuoksi en voinut piirtää taskun ääriviivoja etukappaleeseen niin kuin yleensä teen eli taikatussilla (se on merkkauskynä, minkä jälki katoaa kankaasta yleensä muutamassa päivässä itsekseen). Siksi nyt piti nähdä enemmän vaivaa, joten vaihdoin valkoisen alalangan ja ensin harsin taskupussit paikoilleen pitkällä tikillä nurjalta puolelta. Näin valkoinen alalanka teki taskujen ääriviivat näkyväksi etupuolelle, joiden avulla tiesin, mistä ommella. Lopuksi tietenkin purin merkkilangat pois, vaikka tämän postauksen kuvissa toisessa se vielä näkyykin. Näistä kuvista huomasin unohtaneeni sen! 😀

maaritse_ehta_neulostunika_aputikki_taskujen_ompeluun

Molempia neuloksia jäi minulle vielä palaset, jotka aion hyödyntää Handy Pocket -svetarin etuosaan (Ottobre 5/2017). Saanpa sitten lyhyemmänkin yläosan näitä ihania mököjä, ja jämät hyödyntäen tulee samalla osallistuttua #mehukekkeritkässävuosi-haasteeseen, missä tammikuun teemana on #jämätammikuu. Sellaista kässäilyä luvassa siis ensi viikolla!

8 thoughts on “Vaihtelu virkistää

  1. Mour! Ihana! Tämä oli se toinen kangas jota mietin siskolleni. Voisin haluta itsellekin.. Kivan näköinen ja söpöt taskut.

    1. 😀 Kiitos Teresa S! Tämä kuosi on kyllä vaan niin huvittavan ihastuttava. 🙂 Ja helppoa ommella.

  2. Oi miten hieno tunika♥ Kyllä olet taitava! Mukavaa alkavaa viikkoa:)

Vastaa