Vuodenaika-haaste: kevätpaitoja

Kevättä kohden piti saada jotain kevyempää talven raskaiden sekä tummien mekkojen ja tunikoiden tilalle. Halusin vaihteluakin, kokeilla lyhempien yläosien ompelua välillä.

maaritse_ottobre_elaine_paidat

Sopiva malli löytyi Ottobre-lehdestä 2/1018, Elaine-paita. Se vaikutti mutkattomalta arkivaatteelta, jossa oli laskettu olkalinja, helma edestä takaosaa lyhyempi ja sivussa kivat helmahalkiot.

Halkioita en kuitenkaan onnistunut ompelemaan, vaan ne törröttivät monen yrityksen jälkeen kuin huutomerkit. Niiden kanssa menivät hermot ja loppujen lopuksi ompelinkin sivusaumat kokonaan kiinni ylhäältä alas asti. Sen vuoksi helmakin piti tasata.

maaritse_ottobre_elaine_vimma_muva_letti

Mutta se oli hyvä ratkaisu eli vahingossa muutin mallia vielä paremmaksi, itselleni sopivammaksi: koska halkioiden kohdalta kaava kapeni alaspäin viistoon, niiden kiinni ompelun ansiosta paidasta tuli hieman tulppaanin mallinen. Siten paidassa on yhä hyvin väljyyttä sen olematta kuitenkaan säkki ja helmakin laskeutuu nätisti.

maaritse_elaine_ottobre_vimma_lettikangas

Muita muutoksia en kaavaan tehnyt, mutta koon valinnassa piti kuitenkin huomioida se, että kaava oli tarkoitettu trikoon ja joustocollegen sijasta pellavalle. Oikean koon löysin kaavasta rinnanympäryksen mittaamalla.

maaritse_elaine_paita_vimma_lettikangas

Mutta tosiaan, onnistuin ja innoistuin loppujen lopuksi niin, että ompelin näitä neljä: kolme pitkä- ja yhden lyhythihaisen. Ne kaikki onnistuivat, mutta Vimman lettikankaisesta taisi tulla suosikkini. Jännä sinällään, koska tämä kuosi ei ole koskaan oikein sytyttänyt: alunperin tilasin tätä silkasta mielenkiinnosta nähdäkseni, miksi ihmiset ovat tähän niin hullaantuneet. Se aukeni minulle nyt vasta valmiissa vaatteessa: paitani näyttää kivalta ja tuntuu päällä aivan ihanalta. ♥

maaritse_vimma_lettipaita

Pari kertaa olen tätä töissä pitänyt ja palellut. Vielä on siis ollut liian viileää näin ohuelle paidalle. Ehkä huomenna yritän kuitenkin uudelleen, jospa kolmas kerta toden sanoisi, ja kevät alkaisi näkymään vaatetuksessakin.

Aurikoista viikkoa sulle ja mulle! 


Osallistun tällä postauksella Tavaroiden taikamaailma -blogin vuodenaika-haasteeeseen #kevät. Tarkemmin haasteesta – kuinka osallistua ja keitä on jo mukana – voit lukea edellä mainitusta Pipo-otuksen blogista täältä, klik

6 thoughts on “Vuodenaika-haaste: kevätpaitoja

    1. Kiitos kaunis HennaMar. Innostuin, kun niin hyvä tuli ja oli nopea tehdä, kun kaikki saumat ovat suoria ja vain pääntie piti kantata. Helma ja hihansuut huolittelin siis alavaralla.

  1. Oo, taas erilainen haastetyö! 🙂 Kaunis ja keväinen paita! Sais nyt juu nuo ilmat taas lämmetä, että tarkenis paremmin, ensi yöksi luvattu vielä pakkasta! Pöh.

    1. Kiitos Pipo-otus! 🙂 Tämä taitaa olla nyt se haasteellinen aika, ettei oikein tiedä, mitä pukisi päälleen: aina on liikaa tai liian vähän, kun vuodenaika sahaa kevään ja talven väliä. Toivotaan, että viimeistään vappuun mennessä lämpiäisi!

  2. Näyttää niin hyvältä. Just sellainen sopiva jokapaikan paita. Toivottavasti pääset pian käyttämään paitaa. Kelit sais kyllä jo lämmetä.

    1. Kiitos Kati. Sinäpä sen sanoit, jokapaikan paita. 🙂 Semmoisia näistä tosiaan tuli!

Vastaa