Lettimekkoja

Vihdoinkin oli aikaa ja intoa ommella muutama kesämekko: toinen on Vimman minttua joustocollegea ja toinen Hellinin vaaleanpunaista trikoota. Kesähelteiden lisäksi näillä mekoilla osallistuin Mehukekkerit-blogin kässävuosihaasteeseen, #mekkotoukokuu


Hihattoman mekkokaavan muokkasin Ottobren (5/2016) Relaxed-taskumekon kaavasta. Aikaisemmin olin tuota mekkokaavaa jo muokannut itselleni sopivammaksi kaventamalla hieman lantion kohdalta sekä suoristamalla takakappaleen keskisaumaa. Nyt yhdistin siihen vielä jonkun vanhan Suuri Käsityö -lehden toppikaavan ja Namedin Ruri-housujen taskut.

Mintun värinen lettimekko ei onnistunut niin hyvin kuin vaaleanpunainen, koska yritin välttää rintalaskosten tekemisen. Ensimmäisen mekon teinkin lähinnä suin päin suunnittelematta. Touhukkaana nostin vahingossa vyötärön liian ylös ja lyhensin helmaakin melkoisesti. Mokien takia tunnin mekkosurautus venyikin lähes koko päivän mittaiseksi ompelutuokioksi.

maaritse_hihaton_mekko_minttu_lettikangas_vimma

Lopputulos on kuitenkin ihan ok. Kangas on mukavan tuntuinen iholla: joustava ja melko paksu. Juuri sellainen, mikä toimii tällaisessa mekossa, koska ohuemmasta kankaasta tehtynä mekko vaatii alusmekon pysyäkseen siistinä päällä. Se ajatus ei näin kesällä kyllä viehätä. Jätin kuitenkin taskut pois, ettei etuosasta tulisi toisaalta liiankaan pönäkkä.

Vaaleanpunaisen kohdalla tein kaavat huolella, ja niinhän siinä kävi, että hyvin suunniteltu on puoleksi tehty. Tämän ompeluun meni ainakin puolet vähemmän aikaa kuin mintunvihreään, vaikka tosiaan piirsin kaavat sekä ompelin mekkoon taskut ja rintalaskoksetkin.

maaritse_ponilettimekko_tasku

maaritse_taskumekko_poniletista

maaritse_poniletti_hellin_taskumekko

maaritse_poniletti_taskumekko_takaa

Mekosta tuli tosi hyvä, sellainen rento tennareiden ja farkkutakin kanssa pidettävä. Myös tätä voi pitää ilman alusmekkoa, vaikka Hellinin trikoinen Poniletti oli Vimman joustocollegea ohuempaa. Taskut tuovat kuitenkin etuosaan sopivasti jämäkkyytä ja painoa, niin se laskeutuu hyvin eikä ala kiertymään epäedullisesti vartalon jokaiseen mutkaan kiinni.

maaritse_ponilettimekko_farkkutakki

Kolmas kerta toden sanoo, että vielä yksi on suunnitelmissani. Siitä taidan sorvata toispuoleisen, olkapään paljastavan. Ja nyt teen kaavan heti enkä kantapään kautta. 😀

14 thoughts on “Lettimekkoja

  1. Kiitos Johanna! 🙂 Helma on hieman tulppaanin mallinen, niin ei kiristä vatsan eikä jalkojenkaan kohdalta. 😉

 1. Kivoja mekkoja. Ihana tuo vaaleanpunainen, istuu kauniisti päällä! 🙂 Kesämekkoa tässä kaipaisi itsekin, semmoista arkikäyttöön sopivaa, kun se nyt meinaa ihan oikea kesä olla. Täytyypä metsästää. Pariin vuoteen ei ole hellevaatetta tarvinnut, niin ei niitä kaapistä edes löydy kuin pari hassua.

  1. Kiitos Pipo-otus. 🙂 Sehän se, koska ei ole ollut tarvetta, niin kaapista ei löydy. Työvaatteita onkin saanut viime aikoina miettiä oikein huolella, kun säästä huolimatta pitäisi jokseenkin asiallisesti olla pukeutunut. Tosin merituuli on ollut nyt melko vilpoista, etten noita mekkoja taida ainkaan tällä viikolla tarvita. 😀 Toivottavasti vielä jossain vaiheessa kuitenkin…

 2. Ihania molemmat! Kyllä se yleensä menee niin, että huolellisuus palkitaan 🙂 Välillä vaan tekee mieli oikoa mutkia 😉

  1. Kiitos Hanna! Näinpä, sainpas taas hyvän muistutuksen. 😉 Ehkä hetken muistankin sen… 😀

  1. Kiitos Teresa, se onnistui kyllä ihan älyttömän hyvin! Onnistuin omasta mielestä pelastamaan tuon mintunvihreänkin, mutta vaaleanpunaisen valmistua hetken harmitti, että miksi en voinut malttanut sitä yhtä huolellisesti tehdä. Mutta tosiaan, vain ihan pienen hetken. 🙂

 3. Oi onpa hyvännäköiset mekot! Letit ovat tosi kauniita! Minulta puuttuu lyhythihainen lettimekko 👌😁 täytyy ihan inspiroitua!

Vastaa