Kirjovirkattu pikkulaukku

Viime kesänä innostuin kirjovirkkauksesta, kun kävin Jyväskylässä Neulefestareilla Molla Millsin kurssilla opettelemasssa jäätelötötteröiden virkkaamista. Innostuin niin, että virkkasin tötterökuosillisen laukun lisäksi myös mustavalkoisen Triforce-laukun.

kuviovirkkaus_popcornvirkkaus_molla_mills

Molemmat laukut jäivät kuitenkin kesken, koska mieleisten hihnojen löytäminen ei onnistunut tuosta noin vain. Vihdoin syksyllä löysin alennusmyynnistä kaksi kapeaa nahkavyötä, joissa oli niin värit kuin soljet kohdallaan. Ne jäivät kuitenkin kaappiin seuraavaa kesää odottamaan.

maaritse_kirjovirkattu_mustavalkoinen_pikkulaukku

Nyt suurempi, mustavalkoinen laukku on vihdoin valmis. Tein sen ensin ikään kuin koemielessä, jotta osaisin mahdolliset mokat välttää kolmiulotteisen jäätelölaukun kohdalla. Se kun on niin söppis, etten millään haluaisi sitä osaamattomuuttani pilata.

mustavalkoinen_virkattu_triforce_pikkulaukku_maaritse

Kaunis kolmiokuvio on ensimmäisestä Virkkuri-kirjasta, missä oli iltalaukku tällä kuosilla. Omastani tuli kuitenkin iltalaukkua suurempi, koska virkkasin siitä niin korkean kuin musta Catania-lankavarastoni antoi myöten. Minun virkkuun koko oli siis lopulta noin 26 cm x 28 cm. Mittoja verottaa kuitenkin tekemäni pohja, mikä on noin viisi senttiä syvä.

kirjovirkattu_pikkulaukku_pohjataite_maaritse

Hihnojen kiinnitykseen katsoin vinkkejä puolestaan Virkkuri 2:sta.

kirjovirkattu_pikkulaukku_molla_mills_triforce_maaritsse

Hihnaksi käyttämäni musta vyö oli noin 1,5 senttiä leveä. Pituutta sillä oli puolestaan 105 senttiä, minkä pelkäsin olevan liian vähän siihen, että laukun voisi laittaa olan yli. Se pelko osottautui vääräksi, sillä säätövaraakin jäi vielä hyvin.

kirjovirkattu_mustavalkoinen_pikkulaukku_hihna_maaritse

Vyö on siis katkaistu soljen alapuolelta noin viiden sentin päästä. Uusin päihin tein nahkapaskalilla kaksi reikää, joiden avulla ompelin hihnat sivuille.

kirjovirkattu_pikkulaukku_hihnan_kiinnitys_maaritse

Hihnojen paikalleen ompelu ei ollutkaan ihan niin helppoa kuin luulin. Muutoin laukun kokoaminen vuorineen päivineen onnistui hyvin, mutta hihnojen kiinnittämisestä opin tosiaan sen, että seuraavaan laitan umpivetoketjun sijaan avovetoketjun. Umpinainen vetoketju oli siis melko jäykkä ja teki sivuista liian jyrkät puolitoista senttiä leveälle hihnalle, joten kiinnittäminen oli hieman hankalaa, muttei toki mahdotonta.  😉

mollan_jaatelototterokuosi_pikkulaukku_maaritse

Siinäpä se seuraava pikkulaukku odottaa auringosssa valmistumistaan eli huomisia sateita… Mutta nyt vielä, ihanaa, aurikoista sunnuntaita kaikille!

8 thoughts on “Kirjovirkattu pikkulaukku

    1. Kiitos kaunis, Pipo-otus! Söppänä on jo alullaan, että eiköhän se loppuviikosta olalla keiku. 😀

  1. Tosi onnistunut laukku. Ja tuo vyö sopii laukkuun hihnaksi ihan täydellisesti. Mullakin on ollut kaksi vuotta kesken yksi vastaavasta kirjasta oleva laukku kesken. Tosin en ole vielä varma, päätyykö se edes laukuksi. Ehkä tänä kesänä valmistuu…

    1. Kiitos paljon, Kati! Jotkut projektit ottavat kyllä aikansa. Mulla on vielä jäätelötötterölaukun lisäksi kolmas kirjovirkattu pussukka, mikä on tainnut odottaa viimeistelyjä jo viisi vuotta. 😀 Ehkä sen saan nyt valmiiksi ”samoilla tulilla” tai sitten en…

Vastaa