Neulefestarit 2018 | Tunnelmia ja tuliaisia

maaritse_neulefestarit18_kurssit

Heinäkuun alussa osallistuin toista kertaa Jyväskylän Kesän Neulefestareille. Kolmen päivän festarireissuni ei olisi paremmin voinut mennä: aurinkoisessa kesäsäässä tarjolla oli upeita lankoja, hyvää musiikkia, kylmää juomaa sekä ennenkaikkea mahtavaa seuraa, missä yhdessä intoilla käsitöistä. Osallistuin festarimarkkinoiden lisäksi myös kolmelle kurssille: Neulevalokuvauksen salat, Sano se pistoin ja Briochea silmukka silmukalta. Niistä postasin jo aikaisemmin, ja nyt on vuorossa markkinafiilistelyä ja -tuliaisia.


Tuliaiset

Koska olin toista kertaa neulefestareilla, tiesin, että markkinoilla voi runsaudenpulasta johtuen tulla lankaähky. Sellaisessa tilanteessa teen herkästi hutiostoksia tai laamaannun, enkä saa ostettua yhtään mitään. Ja sehän se vasta harmittaakin! 😉 Sen välttämiseksi tein ostoslistan, minkä mukaan etenin.

Ensimmäisenä halusin ostaa langat talven brioche-kokeiluani varten. Yksi kriteeri oli ostaa sellaista lankaa, mitä en ollut aikaisemmin kokeillut. Lisäksi yritin ostaa sellaisia värejä, jotka olisivat epätavallisia minulle, jotta saisin aikaiseksi kunnon kontrastin brioche-pintaan. Näin siksi, että pyrin yleensä tiedostamattakin harmoniaan, minkä vuoksi mm. kirjoneulekokeiluni ovat yleensä epäonnistuneet. Itseni tuntien, yritin siis olla vähemmän oma itseni, jotta saisin aikaiseksikin jotain erilaista.  🙂

maaritse_neulefestarit_tuliaislangat

Miten siinä onnistuin, aika näyttää. Ainakaan keskimmäiset langat eivät ole niin makuni mukaan valittu, mutta laidalla olevat taitavat olla tuttua Maarittia. Vyyhdit ovat siis vasemmalta oikealle: Louhittaren Luola / Luonnotar (syklaami), La Bien Aimée / Merino Twist Sock (Le Petit Nuage), Hedgehog Fibres / Sock Yarn (Parklife) ja Louhittaren Luola / Luonnotar (syyskuu).

Toinen tavoite oli puolestaan niin minua kuin vain olla ja taitaa eli halusin ostaa mustaa lankaa perusneuletakkia varten. Ajatuksissa oli siis ostaa festareilta langat ja etsiä myöhemmin niihin sopiva ohje, mutta viime tippaan siihen suunnitelmaan tulikin muutos: Neulisti julkaisi festariperjantaina ohjeen Dre-pappatakkiin, minkä oli neulottu Walcot Yarsin Opus-langasta, jota oli siis markkinoilla myynnissä. Sattui vielä niin sopivasti, että torstaina valokuvauskurssilla tapasin Heidin alias @carassius_, joka oli testineulonut ohjeen, ja hänen takkinsa oli aivan ihana.

maaritse_jyvaskylaknitfestival2018_opus_yarn

Ostamani Opus ei ole varsinaisesti mustaa, vaan charcoal eli sehän taitaa tarkoittaa kivihiiltä. Se on kuitenkin tarpeeksi mustaa minulle, sillä mielestäni tämä ei ole tumman harmaata kuitenkaan, vaan mustaa, missä on kaunis harmaa hohde.

maaritse_neulefestarit_pinssi_2018

Lankojen lisäksi ostin myös festaripinssin ihan vaan huvin ja kannatuksen vuoksi sekä rasian silmukkamerkkejä.

Tunnelmia

Viime vuonna osallistuin festareille päiväseltään yksin. Sekin kokemus oli hieno, mutta jo tuolloin koin, että olisi ollut kiva jakaa markkinakokemus jonkun toisen kanssa: istua alas, jutella niitä näitä ja kutoa muutama rivi.

maaritse_neulefestarit2018_markkinatunnelmia

Tänä vuonna sainkin seurakseni yhden blogisisaristani, Lumisiivet-blogin Katin enkä voi sanoin kuvailla, kuinka kivaa oli yhdessä kiertää kojuja, istua alas ja vaihtaa kuulumisia sekä kässäilykokemuksia. Terkut vaan Katille vielä tätäkin kautta, että kiitos viimeisestä! Toivottavasti ensi vuonna uudestaan! 

maaritse_neulefestarit18_markkinatunnelma

Tunnelma Vanhan Toivolan Pihalla olikin tänä vuonna aivan huikea: päällimmäiseksi tunteekseni festareista jäi se, että kutojat on hurjan mukavaa porukkaa ja on mahtavaa olla yksi heistä. ♥ Kuinka ihmeessä tässä jaksaa vuoden odottaa!

maaritse_neulefestarit2018_markkinatunnelmaa

Lämmin kiitos festariväelle, mukana olleille ja eritoten järjestäjille! 

4 thoughts on “Neulefestarit 2018 | Tunnelmia ja tuliaisia

  1. Voi, miten ihania kuvia ja tunnelmia! Olet hyvin saanut vangittua festareiden leppoisaa fiilistä kuviisi. Ja kiitos sulle, ilo oli kyllä molemminpuolinen tapaamisestamme😊 Yhdessä festareistakin nautti enemmän. Toivottavasti ensi vuonna uudestaan!

    1. Kiitos Kati. ♥ Mukava kuulla, jos kuvaus osui nappiin: oli niin mukavaa, ettei sanoja oikein löytynyt. Kuviakaan ei tullut juurikaan otettua – niin kuin tiedät – mutta tällä kertaa niistä muutamastakin onneksi löytyi julkaisukelpoista.

  2. Kuulostaapa kivalta! Minä olen jo parina vuonna sattunut olemaan Keski-Suomessa näiden festateiden aikaan. Yksin ei ole tullut lähdettyä festareille. Ehkä joskus vielä…
    Mukavaa viikonloppua!

    1. Kivaa siellä olikin, Minna! 😀 Niin mukavaa, että tavoitteena on osallistua taas ensi vuonna, jos muu elämä antaa myöten. Joten laitahan viestiä vaikka blogisisarten kautta, jos ensi vuonna olet maisemissa, niin mietitään, miten aikataulut kohtaisi…

Vastaa