2019 käsityöhaasteet

Näiden kahden blogivuoden aikana olen valinnut aina jonkin/ joitakin haasteita, sillä kimpassa tekeminen on mukavaa. Haasteiden avulla sitä myös innostuu ihan eri tavalla kuin yksin tehdessä ja mahdollisesti oppii uuttakin. Esimerkiksi ensimmäisen blogivuoteni Vuosi Väriterapiaa -haasteen avulla minusta tuli suunnitelmallisempi, koska ennakkoon piti suunnitella niin koko vuoden teemat kuin kuukausittain toteuttaa niitä. Tuon vuoden aikana teinkin aiempaa enemmän käsitöitä, joten tuli tehtyä paljon virheitä, mutta tuli myös onnistuttua. Se motivoi eteenpäin ja taitoni karttuivat.

Make Nine Challenge

Aikaisempien haastekokemusteni vuoksi jälleen uuden vuoden vaihtuessa, nyt tammikuussa olen jälleen innokkaasti miettinyt, mihin haasteeseen lähtisin tänä vuonna mukaan. Toinen haaste, johon lopulta päädyin, on Make Nine -haaste, mihin nimensä mukaisesti tulee tehdä vuoden aikana yhdeksän käsityötä.

make_nine_challenge_2019

Yllä on minun haastetaulukkoni, mihin valitsin yhdeksän materiaalia ja päätin, mikä vaatekappalle kustakin tulee. Moni haasteeseen osallistuja on valinnut jo kaavatkin, mitkä toteuttavat, mutta minä lähdin liikkeelle olemassa olevasta käsityövarastostani. En siis vielä ole päättänyt ohjeita/kaavoja, vaan sen vuosi sitten näyttäkööt. Taulukossa on niin joustavia kuin joustamattomia kankaita sekä lankaakin.

Taulukko näyttää niin totisen mustalta, että se on jo huvittavaa. Mutta materiaalit valitsin sen mukaan, mitä vaatekaapistani puuttuu. Yritin ottaa myös huomioon sen, että yhdeksikköni sopisi yhteen toinen toistensa kanssa. Jotta kapselipukeutuminen onnistuisi helpoiten, vaatteiden on hyvä olla ainakin lähes yksivärisiä. Niin mitäpä muuta sitä varastostani löytyikään kuin iki-ihanaa mustaa… Muutaman väriläiskän kelpuutin kuitenkin mukaan. 😉

Sukkalaatikko 2019

Toinen haaste on Nonnu Neulojan Sukkalaatikko 2019, missä tavoitteena on kutoa kaksitoista paria sukkia laatikkoon joko itselle tai lahjaksi.

Räsysukan ristiin vahvistettu kantapää

Yritin jo viime vuonna tuhota sukkalankojani vähemmäksi, mutten onnistunut, joten tämä on uusi yritys. Nyt pitää vain jokin nätti laatikko hankkia ja kaivaa langat esille kaapin nurkasta sekä luottaa, että tällä kertaa onnistun. 🙂

Oletko sinä lähtenyt johonkin haasteeseen mukaan tai tehnyt jopa uuden vuoden lupauksia käsitöiden suhteen? 


Osallistun tällä postauksella Pieni Lintu -blogin MakroTex-valokuvaushaasteeseen, jossa viikkottain vaihtuva teema oli tällä kertaa tammikuu. Muiden tammikuiset kuvat löydät täältä, klik

12 thoughts on “2019 käsityöhaasteet

 1. Kivoja haasteita! Minä lähdin jo sukkalaatikkoon mukaan, ja make nine on myös ollut mielessä. Omia projekteja on jämälankojen ja -kankaiden tuhoaminen. Tästä pohdin, pitäisikö oikein haaste tehdä blogiin.

 2. Minä en taida tänä vuonna haasteisiin ottaa osaa. 🙂 On tässä nyt niin monta muuta projektia menossa, kuten Sukka-Finlandia ja sitten se Tajunnanvirta-KAL. Niihin haluan keskittyä, ja niihin menee nyt aikaakin jonkin verran. Ja Vuodenaika-haaste odottaa “purkitustaan”. Mutta haasteet on kivoja! Ehkä ensi vuonna sitten taas – ja ehtiihän sitä vielä mielensä muuttaa, jos niikseen tulee. 😉

  1. Eihän sitä määräänsä enempää voi kukaan haalia, että varmasti ihan hyvä päätös tähän hetkeen. Ja varsinkin, jos haluaa tehdä jo meneillään olevat hyvin: en tiiä, onko Sukka-Finlandia haastava, mutta oon saanut siitä ainakin sellaisen vaikutelman, että se on aika sitova. Mutta totta sekin, että vuosi on vasta alullaan ja mieltä voi muuttaa vielä monen monistuista kertaa! 😀

 3. Kauniit sukat on tulossa ja varsin kivat kuvat tammikuu haasteeseen. Eipä ole itsellä tiedossa mtn lupauksia, ehkä voisi vähän enemmän somettaa, on ollut aika pitkä tauko:)

  1. Ihana, Irja, “erilainen nuori”: kun muut yrittää vähäntää someiluaan, niin sinä lisäät. Mukava kuulla, että jollakin menee noinkin päin. 😀

 4. Kivoja haasteita Sinulla. Musta on hyvä käyttökelpoinen asuissa.
  Tuo sukkalaatikkojuttu voisi olla aivan saavutettavissa.
  Olen lähtenyt Löysäpipoisten JyJy 2019 mukaan ja aion neuloa ainakin Taimitarhan KAL-ystävänpäiväsukat.

  1. Kiitos, pappilanmummo! Mukavan kuuloinen tuo Löysäpipoisten-haaste. 😀 Taimitarhan haasteet kiinnostaisivat minuakin, mutta aina jäänyt osallistumatta. Ne on ihanaia sukkia, että ehkäpä jokunen päivä minäkin… Mukavia käsityöhetkiä! ♥

 5. Ompeleminen ja sukkien neulominen ei minulta onnistu, mutta virkkaan joka päivä. En osaa katsoa tallenteita ilman virkkuuta 😀

  1. Jonkinlainen tauti kai tämä käsitöiden harrastaminen on. 😉 En minäkään voi televisio katsoa tai ylipäätään paikallaani istua ilman, että käsissä olisi jotain.

Vastaa