Kotoilumekko

Joku saattaa muistaa, kuinka alkuvuodesta ajatuksissani oli hiljentää postaustahtia keskittyäkseni opettelemaan uusia kässäjuttuja. Aivan suunnitelmien mukaan kevät ei ole kuitenkaan edennyt: blogissa on kyllä ollut hiljaisempaa kuin aikaisemmin, mutta keskittymiskyky ja voimat ovat olleet tipotiessään, sillä toinen leukanivel vihottelee ja aiheuttaa kasvokipuja, päänsärkyä ja hartiajumeja. Sen vuoksi on pitänyt hiljentää tahtia kaiken suhteen.

maaritse_kotoilumekko

Onneksi pahin taitaa olla takana, sillä jatkuva migreeni on loppunut, puheestani saa jälleen selvää ja muistini vaikuttaa palautuvan. Voimien palautuminen näkyy myös siinä, että käsityöt alkavat vetämään puoleensa kuten ennenkin. Olen toki tässä välissäkin jotain tehnyt, mutta ihan eri rytmillä kuin aikaisemmin eikä valmiiden valokuvaaminen tai niistä postaaminen ole puolikuntoisena oikein huvittanut.

maaritse_eka_perhonen

Mutta nyt huvitti. Rikoin ompelutaukoni tekemällä pitkän yömekon, mikä on ollut haaveenani pitkään. Nyt sen ompeleminen sopi viimein yhteen toipuvan mieleni kanssa.

Siitä tulikin kaunis kotoilumekko, mikä päällä voi häpeilemättä viettää tarpeen mukaan vaikka kokonaisen pyjamapäivän. Pohjana käytin Namedin Ruska-mekon kaavaa, mitä muokkasin jo vuoden vaihteessa. Nyt muokkasin sitä vielä enemmän leikkaamalla helman leveämmäksi ja pitemmäksi sekä avartamalla pääntietä.

maaritse_trikoinen_kotoilumekko

Kerrankin ompelin jotain, mistä en löydä mitään parannettavaa, en yhtään muttaa. 🙂 Esimerkiksi tykkään helman mitasta, minkä summassa leikkelin. Myös pääntien avartaminen onnistui.

maaritse_trikoomekon_koristeommel

maaritse_kotoilumekon_helma

maaritse_ruskamekon_sopiva_hiha

Lisäksi tässä kaavassa alunperinkin oli minulle hyvin istuvat hihan pyöriöt sekä täydellinen hihan mitta eikä Ommellisen Anemone-trikoossakaan ole moitittavaa. Päinvastoin, tämä on yksi lempikuoseistani.

maaritse_namedin_ruskamekosta_kotoilumekko

Myös #sukkalaatikko2019-haasteen seitsemännet sukat onnistuivat: istuvuuteensa ja langan ohuuden vuoksi nämä käyvät hyvin arkisukiksi. Kudoin ne 2 mm pyöröllä varpaista varteen Leymus-sukkien ohjetta soveltaen Roosa nauha-langasta. Tulipa taas yksi jemmavyyhti tuhottua!

maaritse_roosanauha_langasta_sukkalaatikkosukat

maaritse_perussukka_varpaista_varteen

Myös kahdeksas pari on jo alullaan: näidenkin perussukkien pohjana on Minna Sorvalan Leymus-ohje, mutta yhdistin niihin myös Nonnu Neulojan sukkalaatikkoonhaasteen huhtikuun KAL-ohjetta, Petty Harbour-sukkien pintaneuletta. Nämä räsymattosukat tulevat fingering-vahvuisista jämäkeristäni, jotka ovat painoltaan 7-11 grammaa. Ihmeellisen riittoisia ovat nuo söppänät pikkukerät!

maaritse_huhtikuun_sukkalaatikkopari

Näin ikään toipuva kässähamsteri on täällä kovin tyytyväinen niin onnistuneisiin sukkiin ja yömekkoonsa kuin siihen, että taas vanhat jemmat vähenivät. Mutta aivan erityisesti tietenkin siihen, että olen taas enemmän oma itseni. Hitaasti, mutta varmasti. 🙂 Voikaa hyvin!

maaritse_ompelublogi

13 thoughts on “Kotoilumekko

  1. On ihana onnistua täydellisesti! Kaunis mekko kotoiluun ❤️

    1. Kiva, kun kävit ja tervetuloa uudelleen! 🙂
      Kiitos, tuo trikoo sopii kyllä tähän mekkoon niin kuosiltaan kuin pehmeydeltään. Aivan ihana päällä.
      Mukavaa kevättä!

    1. Kiitos, Elisa! Sukat – harmittavasti – jouduin laittamaan sukkalaatikkoon vuoden loppua odottamaan, mutta mekko on ollut koko pääsiäisen kovalla käytöllä. 🙂

  2. Tosi kaunis ja istuu hienosti! Anemone on minunkin suosikkikuosejani. Tähän mennessä olen tosin ihaillut sitä vasta muiden päällä, ehkä joskus vielä raaskin itsekin sitä tilata.

    1. Kiitos, Nyyti! Tämä on minulle jo neljäs väri, vielä viides – fuksia – odottaa leikkaamattomana. Tällä kokemuksella voinkin kehua, että trikoo on hyvä laatuista: kestää pestä ja on ihanan pehmeää. Hinta jos hirvittää, niin kannattaa liittyä FaceBookissa olevaan Kankaiden Yö -ryhmään/tapahtumaan, mikä järjestetään aina epäsäännöllisen säännöllisesti. Sieltä saattaa tätäkin saada hieman huokeampaan hintaan kuin tavallisesti.

  3. Ihana mekko ja kivoja sukkia! Toivottavasti leuka siitä pian tokenee, ei ole kivaa tuommoinen. Paranemisia ja leppoisaa huhtikuun loppua! <3

Vastaa