Jämäkauluri

Minulla on tauti. Tai oikeastaan kaksi: kamala blogijumi ja sitten jokin todellisen elämän virustauti, kuumetta ja kurkku on kipeä. Kuumeisena sain sitten idean alkaa hoitamaan noista toista, blogijumia, kuvaamalla jo alkukesästä neulomaani kauluria, kun se nyt on ajankohtainen: tälläkin hetkellä ulkona sataa välillä vettä ja välillä rakeita.

maaritse_neulontablogi_kauluri

Idea oli huono, sillä tuli vaan hiki ja hankala olo. Blääh, kuvatkaan ei oikein onnistuneet. Tai ainakin siltä väsyneenä tuntui. Mutta hetken huokasin, ja päätin viedä homman loppuun, kun olin aloittanut. Sillä täällä nyt valittelen. 😉

maaritse_kauluri_arwetta

Kaulurissa ei kyllä ole mitään valittamisen aihetta, vaan se on tosi jees. Yhdistin siihen kaksi mallia eli Joji Locatellin 3 Color Cashmere Cowl sekä Hanna Leväniemen Stripes to Keep Me Warm. Molemmat ohjeet löytyvät Ravelystä. Jojin ohje on maksullinen ja Hannan puolestaan ilmainen.

maaritse_oslopipo_ja_kauluri_arwettasta

Yhdistin nämä ohjeet, koska halusin käyttää kauluriin Oslo-pipojen jämät, harmaan ja violetin Arwettan. Ne värit sopivat hyvin Jojin tuubikauluriin, mutta levensin sitä alaosastaan Hannan ohjeen mukaan, jotta se suojaisi myös hartioita.

maaritse_mohair_oslo_pipo_ja_kauluri

Eli aloitin Jojin ohjeella, mutta väärästä päästä ylhäältä – alaspäin. Sillä kuvioneulepinnat ovat kaulurissani nurinkurin. Hieman tuli matkan varrella sävellettyäkin, joten eivät ne ihan samanlaiset ole kuin ohjeessa. Ylhäältä päin aloittamalla sain kuitenkin käytettyä varmuudella kaikki jämät loppuun, kun pystyin neulomaan niin pitkään kuin lankaa riitti.

Harmaa ja violetti olivat siis jämiä, mutta keltaista jäi vielä ylikin. Tilasin sitä itseasiassa lisääkin, kun sain idean keltaisesta poolopuserosta. Että semmoista sitten myöhemmin, kun sain inspiraation elokuun Suuresta Käsityö -lehdestä…

maaritse_kauluri_arweta_langasta

Mutta vielä tästä kaulurista. Se on siis hyvä, kun siitä voi pyöräytellä esille aina sen värin ja struktuurin mikä sopii kunkin päivän fiilikseen ja pipoon/pantaan. Arwettasta tehtynä se on myös ihanan pehmeä ja kevyt, niin ei ahdista eikä purista, mutta on lämmin.

maaritse_jamalanka_kauluri

Tarkalleen tähän meni Arwettaa yhteensä 120 grammaa. Silmukoita alussa oli reippaat 150 ja neuloin 2,5 mm puikoilla. Tuubin korkeus on 45 ja leveys 32 senttiä. Olkapäille tuli korkeutta kymmenen senttiä.

maaritse_3_color_cashmere_cowl_stripes_to_keep_me_warm_arwetta

No, niin. Nyt on hoidettu tätä virtuaalimaailman tautia, seuraavaksi toisen taudin vuoro pyjamapäivän muodossa. 🙂 Mukavaa lauantaita!

2 thoughts on “Jämäkauluri

  1. Ihana kauluri! Pikaista paranemista. <3 Itsekin täällä teellä ja hunajalla koitan häätää alkavaa nuhaa, toivottavasti menisi vaan ohi.

Vastaa