Saa mitä sattuu tulemaan…

Kun itse tekee, saa mitä haluaa. Tällä kertaa halusin sitten leggingsit, joiden toinen lahje on nyrjähtänyt nurin kurin sekä…

maaritse_vimman_fisuista_leggingsit

tunikan, missä on taskut polvissa.

maaritse_patterns_for_freestylers_birdy

No joo, vähän liioittelin, mutta taskut ovat joka tapauksessa hippasen liian alhaalla. Eikä niissä välttämättä pysy muuta kuin nyrkit, koska taskun suu avautuu tuossa kohdin jotenkin alasuin, joten tavarat saattavat tippua matkan varrelle.

maaritse_ompelublogi

Ironista on, että kerrankin muistin ommella tunikaan ompelumerkin, joita olen vuoden vaihteessa ostanut. Merkki ei nyt vaan oikein vastaa todellisuutta. Tekstikin näkyy taaksepäin.

Tai sitten tuo merkki osui kohdalleen täydellisesti, sillä syksy on ollut melko vauhdikas: näinhän se usein kiireessä menee, että ajatus on hyvä ja touhua paljon, mutta siltikään ihan maaliin ei mene. Ajatella, mitä syntyisi, jos oikein keskittyisi. 😉 😀

maaritse_lepakkohihainen_birdy

Kaavat sinällään olivat toimivat: tunika on Hellinin kaavakirjan lepakkohihainen Birdy ja leggingsit tein Puuhakaspajan Usva-treenihousujen kaavalla. Hellinin kaavaan lisäsin vaan taskut ja leggingsien kaavaan hieman reilummat saumanvarat, mitä oli lycrasta ompelemissani ja hyvät tuli. Erityisesti tykkään siitä, että lahje on istuva, tarpeeksi kapea, ihan nilkkaan asti.

maaritse_tunika_ja_leggingsit_naiselle

maaritse_hellinin_kaavakirjasta_birdy_tunika

Myös värit menivät nappiin, sillä mustahan on aina musta.  ♥ Tunikan joustocollege on Kangaskapinalta ja leggingsit ovat hyvin kaapissa hillottuja Vimman Fisuja.

maaritse_perusompelua_tunika_leggingsit

Että tuli taas kokemusta! 😀 Mites teillä muilla ovat käsityöt sujuneet?

6 thoughts on “Saa mitä sattuu tulemaan…

  1. Kiva kokonaisuus ja pienet kauneusvirheet vaan tuovat vaatteeseen luonnetta!
    Aina ei kyllä suju niinkuin ajattelisi… Eilen ajattelin testata pikkarikaavaa ja samalla tuhota tilkkuja. Kaikki hyvin lahkeensuun pitsin ompelemiseen asti, ratkoin molemmat puolet kolmesti!! Kävi kyllä mielessä, että miksi sunnuntai on lepopäivä….😁

  2. Lopputulos on oikein hyvännäköinen. Jos ei tietäisi matkan varrella olleista pulmista, ei niitä näkisikään. Kiva, että olet kiireessä ehtinyt ompelemaan ja saanut valmista. Aina ei kaikki suju suunnitelmien mukaan täälläkään. Tällä hetkellä ongelmana toimimaton ompelukone ja sotkuinen työhuone. Suunnitelmana saada syysloman aikana molemmat kuntoon, jotta voi edes suunnitella tekevänsä jotain 🙂

    1. Kiitti, Kati! Kiire on tainnut tulla jäädäkseen, niin tuntui kyllä itsestäkin kivalta saada jotain ommeltua. Voimaannuttavaa, vaikka ei nyt ihan mennytkään justiinsa. 😃 Mukavia ompeluhetkiä sinnekin!

Vastaa