Site icon

Ilta

Viime perjantaina kaaduin töissä, minkä vuoksi osallistun tämän viikon MakroTex-haasteeseen vanhoilla kuvilla, sillä toipilaana, kivuista kankeana, minusta ei ole ollut kuvaajaksi eikä käsitöiden tekijäksikään. Viikonloppuna yritin kuitenkin hieman siivota valokuvatiedostojani, koska tekemättömyys ahdistaa. Varsinkin näin joulun aikana, kun tekemistä olisi niin kotona kuin töissä, tuntuu kamalalta vain makoilla sohvalla.

Pieni Lintu -blogissa tämän viikon valokuvahaasteen teemana on siis ilta. Oletin, että minulla olisi paljon iltakuvia, mutta yllätyksekseni huomasin, että lähes kaikki kuvani ovat aamu- ja päiväsaikaan otettuja. Ainoat iltakuvani ovat kesäiset auringonlaskut.  


Hetken mietiskelyn jälkeen tajusin, etteivät nämäkään taida olla iltakuvia, vaan yöllä otettuja. Höh, enpä ollut aikaisemmin ajatellutkaan, että määrittelen vuorokauden ajat vuodenaikojen mukaan: talvella ilta alkaa pimeän tullen ja loppuu yhdeksän-kymmenen aikaan (jep, olen illan torkku), mutta kesällä ilta-aika on lähempänä auringonlaskua. Eikä se oikeastaan muutu yöksi missään vaiheessa, vaan saattaa jatkua jopa aamuun asti… 😊

Nämä kuvat ovat siis otettu jo aikaisemmin tutuksi tulleella rannalla myöhään illalla. 😉 Eikä rantakuvat tule tähän loppumaan, sillä tämä on yksi lempipaikoistani. Merenrannassahan on aina oma taikansa, kuten näissäkin kuvissa: rannan vasemmalla puolella valkea kuu hohtaa sinertävällä taivaalla ja oikealla puolestaan auringonlasku värjää maiseman oranssiksi.

Näistä kuvista huolimatta, valokuvien pikasiivous ei vähentänyt turhautumistani yhtään. Päinvastoin, ärsyynnyin vielä enemmän, kun huomaisin, että kone oli täynnä hätäisesti ja huolimattomasti otettuja kuvia: näyttää siltä, että olen mennyt siitä mistä aita on matalin, mikä heijastuu samoihin teemoihin jämähtämisenäkin. Siksi tein jo uuden vuoden lupauksen: kaaoksen sijaan jatkossa pitää olla systemaattisempi niin harjoittelun kuin kuvien järjestyksen yllä pitämisen  suhteen. Että tavoite on jo tiedossa, enää pitää miettiä keinot…

Miten on sinun laitasi, joko olet miettinyt lupauksia tulevalle uudelle vuodelle? Vai ajatteletko, että niitä on parempi olla tekemättä. Vai olenko minä hätähousu (heh, tämä ei ole edes ainut lupaus, mitä olen jo miettinyt…),  kun joulukin pitäisi ensin juhlia ennen uutta vuotta.

Exit mobile version