Site icon

Kesäkuu | MakroTex 2020

Älä roiski, ei oo kivaa!
Kuulitko! Lopeta!
Leiki keskenäs!

Luonto tarjoaa nyt niin paljon seurattavaa, ettei kaikkeen ehdi kameran kanssa mukaan. Yllä olevissa kuvissa on oikeasti menossa tukkakoskeloiden (kansankielellä pikkukoskeloiden) kosiskelurituaalit, mitkä kuvasarjana näyttää ihmissilmään aivan muulta. 😉

Nämä hetket saavat hippasen harmittelemaan kuvaamisen keskenkertaisuuttani, kun en ehdi siihen panostaa ja kuvistani tulee usein epätarkkoja. Esimerkiksi tukkakoskeloiden takatukkajeejee jää usein kuvissa hyvin epätarkaksi muuhun vartaloon nähden. Myös muut vikkelät otukset, kuten yläkuvassa oleva oravanpoika, on niin nopealiikkeinen, että minulle ehtii siinä ajassa mennä vain sormi suuhun. 😀

Ensimmäinen kuva on aika hyvä, koska tiesin odottaa oravaa ja otin kuvan jalustan kanssa. Kuvanottohetkellä oli myös minulle helppo valo, ei liian valoisaa eikä liian synkkää. Toisissa kuvissa olisi parantamisen varaa, sillä auringonlaskun edetessä ja valon lisääntyessä oksien varjot ja ruskea suojaväri häivytti kolostaan kurkkivan, lopulta nukkavan, oravan liiaksi taustaan.

Mutta onneksi voin luottaa, että tällaiset kunnianhimoiset haavet paremmista taidoista ja terävimmistä kuvista menevät ohi viimeistään talveen mennessä. 🙂 Sen jälkeen olen jälleen ihan tyytyväinen keskinkertaisuuteni ja nautin näistä kesäkuvista ja -kokemuksista hyvillä mielin. Rentouttavaa ja kokemusrikasta kesää!


Tämä postaus liittyy Pieni Lintu -blogin viikottaiseen MakroTex-valokuvaushaasteeseen. Siihen voi osallistua joko tavallisilla ja/tai makrokuvilla. Tällä viikolla teemana on kesäkuu, johon liittyvät niin muiden osallistujien kuvat kuin myös osallistumisohjeet löydät täältä, klik.

Exit mobile version