Site icon

Mukulasukat ja muita neulehaaveita

Kovin on alkuvuosi ollut kiireistä, niin ei ole liiemmin ollut aikaa (eikä tule hetkeen olemaankaan) kellua käsityökuplassa. Se ei tietenkään ole estänyt haaveilemasta, minkä ansiosta tein neulebingoruudukon vuoden lottoamista varten.

Bingoni on aika suuri, mutta tapani on käsitöiden suhteen ajattella suuresti. 😀 Eikä ruudukko ole niin suuritöinen, mitä aluksi saattaa vaikuttaa, koska useampi ruutu liittyy jollain tapaa toinen toisiinsa. Seassa on myös keskeneräisiä.

Luotsi-huivi
Luotsi-huivi ja Huvila-pipo

Mukulasukat neulottiin Novitan 7 veljestä -langasta. Neuloin ohjeen mukaan kääntövarren, mutta lopun tikuttelin oman pään mukaan ohjetta enää katsomatta.

Ohjeen mukaan sukka olisi ollut yksi värinen, mutta minulla ei ollut mitään paksua lankaa riittävästi eli noin 120 grammaa (koko 39). Harmaata löysin yhteensä noin 100 grammaa, joten keksin neuloa kääntövarren sisäpuolen eri värillä, jotta saisin sen harmaan riittämään eikä puuttuvien 20 gramman vuoksi pitäisi ostaa kokonaan uutta kerää.

Keltainen sattui olemaan ensimmäinen jämäkerä, mitä oli riittävästi eli puuttuvat grammat. Se mielestäni sopi myös hyvin harmaan kanssa. Myöhemmin tajusin, että nämähän – keltainen ja harmaa – ovat juuri tämän vuoden Pantonen valitsemat värit.

Sievästi ne toisiinsa sopivatkin. Vähän kuin talvipäivän kirkas aurinko on lupaus paremmasta: tuo valoa, mutta ei vielä lämmitä. Odotellaan. ♥

Exit mobile version