Mukulasukat ja muita neulehaaveita

Kovin on alkuvuosi ollut kiireistä, niin ei ole liiemmin ollut aikaa (eikä tule hetkeen olemaankaan) kellua käsityökuplassa. Se ei tietenkään ole estänyt haaveilemasta, minkä ansiosta tein neulebingoruudukon vuoden lottoamista varten.

Bingoni on aika suuri, mutta tapani on käsitöiden suhteen ajattella suuresti. 😀 Eikä ruudukko ole niin suuritöinen, mitä aluksi saattaa vaikuttaa, koska useampi ruutu liittyy jollain tapaa toinen toisiinsa. Seassa on myös keskeneräisiä.

 • Lahjasukat: nämä neljä ruutua ovat todennäköisesti ne hankalimmat minulle, joka ei mielellään tee kenellekään muille kuin itselle. Mutta ainakin Uunimies on piirtänyt itselleen ensi vuoden lahjasukat, joten yritettävä on. 🙂
 • Hyväntekeväisyyslapaset: jokin järjestö (en nyt muista enkä löydä muistiinpanoani…) kaipasi lapasia asunnottomille, joita minulla löytyy viimeistelemättöminä heti ainakin pari paria. Eli ne valmiiksi laatikon pohjalta ja eteenpäin tarvitseville.
 • Galisteo: sen olen aloittanut jo viime vuonna ja se odottaa hihojaan. Se jotenkin ärsyttää, vaikka suurin työ eli helman kirjoneuleosuus on ohi. En vaan ole varma, tuleeko siitä pidettävä, koska helman kirjoneule ja loppuosan yksivärinen osuus jotenkin riitelevät…
 • Langaton kuukausi: näitä bingossa on kolme. Vaikuttaa vähältä, mutta siinä on kuitenkin kaksi enemmän, mitä onnistuin viime vuonna. Toki enempään pyritään, mutta jo tuo olisi parannus entiseen.
 • Makramee: näitäkin ruutuja bingossani on kolme, sillä materiaaleja on hamstrannut kovasti. Tavoitteena on tehdä yksi amppeli ja parit korvakorut. Ainakin. 🙂
 • Oma kauluri: ufo, mikä odottaa inspiraatiota nappilistan toteuttamiselle.
 • Grain: voitin arvonnassa Anna Johannan ohjeen, joista valitsin tämän. Puseroon on jo langatkin valmiina, joten sehän on jo melkein tehty. Vai mitä? 😉
 • Hyväntekeväisyyssukat: yritän neuloa paksumpien sukkalankojen jämiä pois tarvitsevien varpaita lämmittämään.
 • Onnensäikeitä: olen tilannut Anna Johannan neulekirjan, mistä luulen tietäväni jo, mitä haluan neuloa. Voi tosin olla olla, että se mielessä oleva kirjoneule ei mahdu tämän vuoden haavelistalle. Ehkä siellä kirjassa on kuitenkin jotkut vähemmällä vaivalla tulevat sukat, jotka voin sukkalaatikkoon tekaista.
 • Virkkaus?: en vielä tiedä mitä, mutta aina joka vuoteen jotain on tullut virkattua.
 • Enkeli-ohje: yritän tehdä ohjeen jouluenkelistäni.
 • Kolmiotakki: on yksi ufoni, mikä odottaa purkamista joko vähän tai kokonaan. Teen sitä omasta päästä, niin tein laskuvirheen, mistä johtuen kaarrokkeessa on tällä hetkellä liikaa silmukoita. Se siis tulee vaatimaan hieman pään sisäistä jumppaa ennen kuin valmistuu, ennen kuin saan silmukkamäärät täsmäämään minun mittoihini ja haluamiini kuvioihin.
Luotsi-huivi
 • Urban Knit: siihen liittyen ruudukossa on viisi ruutua, joita osa tulee olemaan sukkia eli näiden ruutujen toteuttaminen tulee edistämään sukkalaatikon neulomista. Tällä hetkellä minulle on tuosta kirjasta tekeillä Sula-huivi, minkä värivalinnat näkyy ensimmäisessä kuvassa. Kirjasta olen jo neulonut viime vuoden puolella Luotsi-huivin ja Huvila-pipon, joista postaan myöhemmin.
Luotsi-huivi ja Huvila-pipo
 • Sukkalaatikko: viime vuoden pidin taukoa sukkalaatikon tikuttelusta, mutta tänä vuonna se imaisi jälleen mukaan. Jopa niin, että neuloin jopa ihan ensimmäisen yhteismallin eli Jenni Pelkosen Mukulasukat. En oikein tiedä, miten siinä nyt näin kävi, sillä olin ajatellut neuloa itselleni tiun ohuita villasukkia. Niin sitten puikoille päätyivät nämä. 🙂

Mukulasukat neulottiin Novitan 7 veljestä -langasta. Neuloin ohjeen mukaan kääntövarren, mutta lopun tikuttelin oman pään mukaan ohjetta enää katsomatta.

Ohjeen mukaan sukka olisi ollut yksi värinen, mutta minulla ei ollut mitään paksua lankaa riittävästi eli noin 120 grammaa (koko 39). Harmaata löysin yhteensä noin 100 grammaa, joten keksin neuloa kääntövarren sisäpuolen eri värillä, jotta saisin sen harmaan riittämään eikä puuttuvien 20 gramman vuoksi pitäisi ostaa kokonaan uutta kerää.

Keltainen sattui olemaan ensimmäinen jämäkerä, mitä oli riittävästi eli puuttuvat grammat. Se mielestäni sopi myös hyvin harmaan kanssa. Myöhemmin tajusin, että nämähän – keltainen ja harmaa – ovat juuri tämän vuoden Pantonen valitsemat värit.

Sievästi ne toisiinsa sopivatkin. Vähän kuin talvipäivän kirkas aurinko on lupaus paremmasta: tuo valoa, mutta ei vielä lämmitä. Odotellaan. ♥

11 thoughts on “Mukulasukat ja muita neulehaaveita

 1. Mahtava vuosihaaste sulla! Minä tässä vielä mietin, onko mulla haastetta tänä vuonna. 😀
  Kauniit sukat – kivat varret – ja tuo auringon kurkistus on kiva idea. 🙂

  1. Kiitos! 😀 Käsitöiden suhteen olen vähän sellainen haastehamsteri, että saapa nähdä, kuinka monesta vielä vuoden mittaan haaveilen… 😉
   Mutta ihan aikuisten oikeasti, mielestäni haaveita on hyvä ainakin jossain määrin kirjata ylös. Toimii ainakin omalla kohdalla, koska muuten innostun vähän siitä sun tästä eikä valmista tule, vaan paljon aikomuksia ja keskeneräisiä. Ylös laittaminen vähän siis rajaa innostusta ja keskittymistä.

 2. Hyvä idea tuo bingo! Kateellisena kyllä luin tätä postausta ja syvin huokauksin, että jos nyt yhdet sukat saisi aikaiseksi. Ehkäpä se vaatisi oman bingon tekemistä…. Tykkäsin kanssa noista mukulasukista 🙂

  Hyvää alkanutta vuotta!

  1. Kiitos Lepis ja hyvää alkanutta uutta vuotta!
   Tapanani on ollut joka vuosi jotenkin haaveita listata: tänä vuonna menköön se lankatöiden osalta bingon muodossa. Katsotaan, miten käy. 😀

   Bingonhan voi tehdä omanlaisensa, niin ihan voi ottaa vaikka koko vuoden tavoitteeksi sukkaparin osittamalla sen eri osat ruutuihin. Sukkaparistahan saisi aikaiseksi jo 14 ruutua, jos ottaisi omakseen kummankin sukan varret, kantapäät, kiilakavennukset, terät, kärkikavennukset, lankojen päättelyt ja viimeistelyt (esim. höyrytys). Viidestoista ruutu voisi olla ohjeen etsiminen ja kuudestoista lankojen hankkiminen, niin silloin ruudukosta saisi neliönmuotoisen neljä kertaa neljä -ruudukon. 🙂

   1. 😁 Mainio idea! On tuolla yksi kesävillatakki kesken kaapissa ja jotain muuta pientä. Taidan laittaa ne mukaan kanssa 😄

 3. Suloiset mukulasukat! 🙂 Noita on nyt vilahdellut somessa tiuhaan, itse en vaan taida ehtiä niitä neulomaan ainakaan nyt, kun Sukka-Finlandia on meneillään. Ja suunnitelmia täytyy aina olla! Itsekin tein nyt ekaa kertaa neulebingon. Neulon kyllä edelleen ihan mitä huvittaa, en sitä juuri vilkuile, mutta onhan se hauska nähdä, tuleeko yhtään bingoa!

  1. Kiitos! Somehitti taitaa olla, kun melko vilske näyttää täälläkin käyneen. 🙂

   Bingo tuntu jotenkin kivalta tavalta, kun siinä tulee onnistumisia rivi kerrallaan eikä vasta kun koko haasteen on selättänyt. Omani tein sillä tavalla väljäksi, jotta vähän valinnanvaraa mallien suhteen olisi, mutta yritin myös huomioida sen, että lankavarasto vähensi ja joitain tarveneuleita syntyisi. Toivon siis kovasti, että näissä suunnitelmissa pysyn. 😀

 4. Onpas siinä komea bingoruudukko! Melkoisen mielenkiintoisia juttuja ja kiva kun osa on kytköksissä toisiinsa.

  1. 😅 Tänään jo lähti ajatukset harhalleen ihan muuhun kuin bingoruutuihin. Voi tätä luovuuden runsautta! 🤩

 5. Blogiasi on ilo lukea! Huolella tehty ja hienoja kuvia. Olen löytänyt monia kivoja kaavavinkkejä, kun olen nähnyt mallit päälläsi realisoituneina 🙂 Kiitos inspiraatiosta – vaikka onhan se tylsää, kun päivätyö ja hektinen arki meinää viedä mehut käsillä tekemiseltä… mutta rauhallisempia aikoja odotellen!

  1. Kiitos Eeva kommentistasi! ❤ Ihan sanattomaksi vetää, sillä niin otettu olen.

   Kiitos myös myötäelämisestä: onneksi tämän hetken kiireet ovat ohi ajallaan. Tietyllä tavalla niistäkin kuitenkin olen kiitollinen, niin tavallinen arki jossain kohtaa tuntuu taas taivaalliselta. Aurinkoa myös Sinun päiviisi!

Vastaa