Site icon

Kässähamsterin sukkalaatikko

Tämän viikon Pieni Lintu -blogin MakroTex-valokuvahaasteen teemana on laatikko. Se on ajankohtainen teema myös käsitöiden suhteen, sillä vuoden vaihteessa päätin lähteä mukaan Nonnu Neulojan #sukkalaatikko2019-haasteeseen: vuoden aikana tulisi kutoa laatikkoon kaksitoista paria sukkia joko itselle tai lahjaksi.

Sukkalaatikkohaasteeseen yhdistin myös toisen käsityöhaasteen, Craft Candidate – ja Lumisiivet-blogien yhteistyössä järjestämän Kässähamsterihaasteen, sillä yritän kutoa sukkaparit jo ostetuista langoistani. Sukkalaatikokseni valitsin puolestaan vanhan kenkälaatikon, joka on täyttynyt jo neljällä parilla.

Viime viikolla postasin valkoisista sukista, Niina Laitisen Äärettömistä. Ne on kudottu Novitan Nalle-langasta perinteisesti varresta varpaisiin. Raidalliset ruttuvartiset polvisukat on puolestaan kudottu varpaista varsiin looppaamalla Schoppelin Adimiral R Druck -langasta.

Polvisukkien lisäksi olen kutonut parit perussukat, toiset itselleni ja toiset miehelleni. Myös nämä tein varpaista varteen, ja niissä on Nalle-langan lisäksi jotain blingbling-lankaa, minkä nimeä en enää muista.

Näihin neljään pariin sain tuhottua yhteensä 448 grammaa lankaa ja melko hyvin jo valitsemani laatikonkin: uhkaavasti näyttää siltä, että laatikko on liian pieni. Hankin kuitenkin suuremman vasta myöhemmin, koska olen suunnitellut tekeväni vielä lisää polvisukkia, jotta lankavarasto tyhjenisi kunnolla. Tai eihän se tavallaan tyhjene, ei tilaa kaappeihin tule näin enemmän kuin ennenkään: tulevaisuudessa lankakerien ja -vyyhtien sijaan hyllyillä on vaan valmiita sukkia. 😀

Exit mobile version