Kässähamsterin sukkalaatikko

Tämän viikon Pieni Lintu -blogin MakroTex-valokuvahaasteen teemana on laatikko. Se on ajankohtainen teema myös käsitöiden suhteen, sillä vuoden vaihteessa päätin lähteä mukaan Nonnu Neulojan #sukkalaatikko2019-haasteeseen: vuoden aikana tulisi kutoa laatikkoon kaksitoista paria sukkia joko itselle tai lahjaksi.

maaritse_sukkalaatikko2019

Sukkalaatikkohaasteeseen yhdistin myös toisen käsityöhaasteen, Craft Candidate – ja Lumisiivet-blogien yhteistyössä järjestämän Kässähamsterihaasteen, sillä yritän kutoa sukkaparit jo ostetuista langoistani. Sukkalaatikokseni valitsin puolestaan vanhan kenkälaatikon, joka on täyttynyt jo neljällä parilla.

maaritse_sukkalaatikko2019_ekat_sukkaparit

Viime viikolla postasin valkoisista sukista, Niina Laitisen Äärettömistä. Ne on kudottu Novitan Nalle-langasta perinteisesti varresta varpaisiin. Raidalliset ruttuvartiset polvisukat on puolestaan kudottu varpaista varsiin looppaamalla Schoppelin Adimiral R Druck -langasta.

maaritse_ruttuvarsisukat_sukkalaatikko2019

Polvisukkien lisäksi olen kutonut parit perussukat, toiset itselleni ja toiset miehelleni. Myös nämä tein varpaista varteen, ja niissä on Nalle-langan lisäksi jotain blingbling-lankaa, minkä nimeä en enää muista.

perussukat_sukkalaatikko2019

maaritse_sukkalaatikko2019_blingblingsukkaa

Näihin neljään pariin sain tuhottua yhteensä 448 grammaa lankaa ja melko hyvin jo valitsemani laatikonkin: uhkaavasti näyttää siltä, että laatikko on liian pieni. Hankin kuitenkin suuremman vasta myöhemmin, koska olen suunnitellut tekeväni vielä lisää polvisukkia, jotta lankavarasto tyhjenisi kunnolla. Tai eihän se tavallaan tyhjene, ei tilaa kaappeihin tule näin enemmän kuin ennenkään: tulevaisuudessa lankakerien ja -vyyhtien sijaan hyllyillä on vaan valmiita sukkia. 😀

maaritse_neulontablogi_sukkalaatikko2019

16 thoughts on “Kässähamsterin sukkalaatikko

 1. Kaunis kenkälaatikko sopii hyvin sukille. Jalkojen kavereita molemmat niin kengät kuin sukatkin.
  Hyvän näköisiä sukkapareja.

  Liked by 1 henkilö

 2. Hauskan näköistä tuo bling-bling lanka.

  Niinpä, vanhoja lankoja pitäisi työstää, mutta kun käsi hiplaa jatkuvasti uusia lankoja kaupan hyllyllä…tiukkana pitää olla.

  Liked by 1 henkilö

  1. 🙂 Kyllä! Tuo vaaleanpunainen on kaunis kylmä pinkki, mitä ei enää harmittasti ole saatavilla. Voisin ostaa sitä lisääkin. 😉 Kokonaisuutena ne on muutenkin eniten ”mun väriset” sukat, ja taidan tykätä kaikista kauneista sukkamalleista huolimatta kuitenkin eniten ihan perussukasta, kun niin arkinen olen. 🙂 Että minunkin suosikit ne ovat tähän astisista.

   Tykkää

 3. Voi apua, miten kauniita sukkia kauniissa laatikossa. Pitäisköhän minunkin lähteä tuohon haasteeseen, on jo tainnut 12 paria valmista tänä vuonna 🙂 Ja lisää tulee koko ajan.

  Liked by 1 henkilö

 4. Oletpas kekseliäästi osannut yhdistää useamman haasteen samaan postaukseen. Ja kiva, että lähdit mukaan kässähamsterihaasteeseen 🙂 Sukat näyttää kyllä tosi ihanilta ja niin houkuttelevan lämpimiltä. Kauniita värejä ja neulepintoja! Mukavaa kohta alkavaa viikonloppua sulle!

  Liked by 1 henkilö

  1. Kiitos, Johanna. Laatikko on nätti, ja sisällä on aikoinaan ollut vielä nätimmät työkengät. 🙂 Että sillä meiltä taitaa samanlainen laatikko löytyä… 😉

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.