Kevätbongausta

Oranssia – blogin Veera on tehnyt kivan kevätbongauspohjan lapsille. Sen mukaan kevät ei ole vielä täällä Pohjois-Pohjanmaalla, koska vain yksi bongauspohjan kevään merkkeistä sopii tänne, ja se on linnunlaulu. Se hieman hirvittää, koska ollaan jo huhtikuun puolessä välissä, niin mitenköhän on – onko kevät ja kesä peruttu???

haavannirkot

Toki jotain kevään merkkejä on havaittavissa, kuten kirkkaat, aurinkoiset päivät, mutta yhä väliin mahtuu päiviä, jolloin sataa lunta ihan reippaasti. Pakkastakin on ollut vielä öisin ja aamuisin melko paljon vuoden aikaan nähden.

jäniksenjäljet

rantajäät

Mutta kun aurinko paistaa, tuntuu se kovin paahtavalta, joten ehkä sittenkin, kevät tulee kuitenkin…

liiterijahaapa

liiteri

Mitä kevään merkkejä sinä olet bongannut?

20 thoughts on “Kevätbongausta

 1. Kauniita kuvia! (: Meillä täällä jo leskenlehdet kukkii, samoin joissain pihoissa jo krookukset sun muut puskee esiin. Lunta on tuskin nimeksikään, mutta koleaa on ollut ja yöpakkasia vielä, välillä satelee myös lisää lunta mutta se sulaa päivän mittaan pois. Muutama tosi lämmin päivä on ollut. Ja valoa on tullut reippaasti lisää. Muuttolintujakin on näkynyt jo paljon.

  1. Kiitos Pipo-otus! Teillähän on kevät sitten jo pitkällä. Täällä ei tosiaan vielä ole oikein muuta kuin lisääntynyt valo, jonkun verran vähemmän lunta ja yli lentäviä joutsenia. Tai sitten en vaan ole huomannut 😊.

 2. Tosi kivoja kuvia blogissasi! Minäkin harrastan valokuvausta mutta kameran kanssa kulkeminen on tuntunut ihan mukavalta minusta aina, siinä kun on sellaisen tarkkailijan asemassa kuitenkin. Sen sijaan nyt kun olen itse asettunut välillä valokuvattavaksi omien tekeleideni kanssa niin olen tuntenut mallina olon todella tukalaksi – julkisella paikalla kuvattaessa, kun “kaikki” tuntuvat tuijottavan uteliaana, mitä tapahtuu… 😉

  1. Kiitos paljon Craft Candidate 🙂 Jospa se tottumus kameran kanssa kulkemiseen löytyisi vielä minultakin. Se tuntuu kyllä helpommalta haasteelta, tuo tarkkailijana oleminen kuin se, että pitäisi olla kuvattava! 😉

 3. Vaikka teillä ei vielä ole ihan kevätkesän kelit niin kuvasi ovat kauniita ja ihanan valoisia 🙂

  1. Kiitos Satu! 🙂 Onneksi aurinko välillä näyttäytyy, niin edes hetkittäin tulee tunne, että talvi väistyy.

 4. Kevät on tosiaan etelää myöden myöhässä 😕, mutta eiköhän se kesä sieltä vielä tule ☉… vielä ei viheriöi, mutta varmasti jo parin viikon päästä hyvinkin! Mukavaa kesän odotusta 🌞

  1. Onneksi nyt on jo lumet vähissä ja muutamana päivänä ollut lämmintäkin. Hyvä niin, sillä koululaistenkin kesälomat alkavat jo kuukauden päästä. 🙂 Mukavaa kevään odotusta sinnekin!

 5. Olin itse selvästi jumahtanut näihin viileämpiin säihin, sillä tänään lähdin hupparilla ja takilla liikenteeseen ja hyvä etten läkähtänyt kuumuudesta :’D Niin se kevät tuli kauhealla rytinällä lopultakin. Hauskaa vain etteivät vieläkään pensaiden silmut ole puhjenneet, vaan ovat olleet melkein kuukauden ajan samassa pisteessä!

  1. Tänään minäkin uskalsin vaihtaa jo kevyempään takkiin, mutta huomiselle luvattu räntäsade huolettaa. Mutta jospa se olisi sitten siinä, talven viimeinen hengenveto! 🙂

  1. Ooh! Sitten niitä on varmaan jo täälläkin 🙂 En vain ole viime aikoina ehtinyt ulkoilemaan sairasteluiltani.

  1. Kiitos Mira! Niin se taitaa tehdä 🙂 Tänään onkin ollut suojaisella takapihallamme jo lämpimämpää kuin sisällä…

 6. Aivan ihanan valoisia ja kevättä huokuvia kuvia, vaikka lunta onkin vielä paljon! Itse haluaisin myös opiskella kuvaamista enemmän, mutta tällä hekellä aika ei vaan riitä. Mutta sitten joskus 🙂

  1. Kiitos Leena! Postauksesta on nyt parisen viikkoa, niin lumi on – onneksi – vähentynyt jo täälläkin. Tänään on ollut jo erityisen lämminkin päivä, että eiköhän tämä tästä… Valokuvaaminen on kyllä mukavaa, vaikka ei minullakaan ole siihen liiemmin aikaa jäänyt töiltä ja käsitöiltä. Pikku hiljaa… 🙂

 7. Ihastuttavia kuvia! <3 Nyt meni jo porukka ulkona t-paidassa, sieltä se kevät vain tulee!

  1. Kiitos Katja! Huomisen räntäsateen yli kun päästään, niin ymmärrykseni mukaan t-paitakelit alkaa tulla tännekin 🙂

 8. Kauniita kuvia! Kevätbongailu on mukavaa puuhaa. Kovin hitaasti se kevät tosin tänä vuonna tuntuu saapuvan. Meillä ei enää lunta ole mutta kasvit ovat kyllä kovasti myöhässä. T-paitakelejä odotellessa 🙂

  1. Kiitos Minna-Liisa S! Onneksi nyt toukokuussa täälläkin lumi on sulannut pois eikä lisää ole tullut. Ei edes eilen, vaikka oli luvattu räntäsadetta, niin kohta taitaa päästä haravointihommiin. 🙂

Vastaa