Lämmin | MakroTex

maaritse_lokki_poijulla_makrotexKun helteet viime viikon alussa alkoivat, vei maatuuli lämpimät merivedet mukanaan.

maaritse_merirosvolippu_makrotex

Siksi uimavedet olivat paikoittain polttavan jäätävää, vain 15 asteista. Aika hurja ero, kun ilma oli parhaimmillaan yli 30 asteisteista.

maaritse_veneenkeula_makrotex

Mutta siitä huolimatta, vai pitäisikö ajatella, että juuri siitä syystä, meri veti puoleensa.

maaritse_ponin_uittaminen_makrotex

Lapsuudenmaisemissani, Kalajoen Hiekkasärkillä, onkin ollut vilskettä.

maaritse_hiekkasarkat_merelta_makrotex

maaritse_vesiskoottereita_makrotex

maaritse_venesatama_makrotex


Tämä postaus liittyy MakroTex-valokuvahaasteeseen, mistä tarkemmin voit lukea Pieni Lintu -blogista. Sieltä löytyvät myös linkit, joista voit käydä kurkkaamassa kaikkien muidenkn haasteeseen osallistuvien teemakuvat. Tällä viikolla teema on siis lämmin ja ensi viikolla puolestaan viimeinen.

12 thoughts on “Lämmin | MakroTex

  1. Itseasiassa merivesi on ollut todella lämmintä tänä vuonna, jopa reilut 20 asteista. Senkin vuoksi hetkellinen vesien viileneminen tuntui ihan hirveältä, kun yön aikana tilanne oli muuttunut niin paljon: iloiten juokset veteen luullen sen olevan lämmintä, mutta se onkin niin kylmää, että jalkoja pistelee ja kohta tuntuu, että niistä lähtee tunto. 😀 Kyllä silloinkin tuli siis uitua, muttei vedessä voinut kauan olla. En ainakaan minä. 🙂

 1. Kauniit vesi kuvat.
  Yllättävän kylmää vesi näillä helteillä.
  Veteen pulahtaessa ainakin virkistyy.

  1. Kiitos, Liplatus. 🙂
   Maatuuli on harvinaisempi, yleensä tuulee aina mereltä päin, ja niin kävi nytkin, että tuulen suunta muuttui muutaman päivän jälkeen “normaaliksi” merituuleksi. Ja samalla lämpeni taas vesikin 🙂

 2. Mietin, että Oulujärvi, kun on niin iso, niin sielläkin tapahtui jotain tuontapaista. Ihan noin kylmäksi ei vesi kyllä mennyt, mutta päivien välillä oli selkeä ero lämpötiloissa. Olisi kiva käydä joskus Kalajoen hiekoilla ihan ajan kanssa, mutta toistaiseksi kokemukseni on vain pikainen piipahdus läpikulkumatkalla!

  1. Kiitos, Taina. 🙂 Hiekkasärkät on taivaallinen paikka erityisesti tällaisilla helteillä. Tosin en ole ikään ollut siellä rehellisesti turistina, että en tiedä esim. kuinka palvelut pelaa, kun lomalaisia on paljon. Maisemat ovat kylläkin hienot, ja rantaa riittää – muistaakseni – 11 kilometriä. 🙂

Vastaa