Kasvis | MakroTex

maaritse_kurpitsa

Äiti Armas oli viime viikonlopuksi varannut minulle kasvattamiaan kurpitsoja, jotta saisin tehdä elämäni ensimmäiset kurpitsalyhdyt.

maaritse_makrotex_kurpitsat

maaritse_makrotex_kurpitsa

Mutta talvi yllätti lyhdyntekijän! Terasilla odottavat kurpitsat olivat tietenkin jäätyneet viime viikon pakkasen myötä.

maaritse_kurpitsa_lumihangessa.jpg

Että jäi vieläkin toiseen kertaan… 😀


Tämän viikon MakroTex-haasteessa teemana on kasvis. Muiden osallistujien kuvat löytyvät Pieni Lintu -blogista täältä, klik.

18 thoughts on “Kasvis | MakroTex

  1. Kiitos, Täysin arkista. Eivät pehmenneet, vaan sisus oli kaivertamiseen liian kovaa. Jotkut olivat myös haljenneet.

 1. Luulen, että sisustaakin voisi vielä käyttää, jos se ei ole mädäntynyt eli on jäässä. Sutata ja keitä sosetta. Kuoret voinee edelleen kovertaa lyhdyiksi.

  1. Voi toki kovertaa, kunhan ensin lämmittäisi kurpitsoja niin, että moottorisahaa pienemmällä vehkeellä kaivertaminen onnistuisi. 😉 Olivat siis sen verran jäätyneet, etten käsin saanut tehtyä koloa enkä kiireiltäni ehdi niitä myöhemminkään tehdä. Nättejähän nuo ovat noinkin. 😀

  1. Kiitos, Teresa! Lumi ja kurpitsat olivat kyllä kiva yhdistelmä. 🙂 Ja on, ensilunta vielä, ja se on pysynyt monta päivää. Tosin huomisesta lähtien on luvattu sään lämpenevän, mutta kivasti tässä on päässyt jo talvifiilikseen.

 2. Kauniita kurpitsa kuvia.
  Hienoja koristeita valkoisen lumen keskellä.

  Teille tuli jo talvi, täällä vielä maa sulana.

  1. Kiitos, Liplatus. Minäkin tykkäsin, että näyttivät kivoita valkoista lunta vasten.

   Meille tuli tosiaan talvi heti kerrasta: lunta satoi kerralla paljon ja se on pysynyt ensilumeksi maassa jo monta päivää.

  1. Kiitos, Kirsti Kaija. Harmittavasti vain tuo lumi jo suli pois. Toivottavasti marraskuu toisi uutta!

Vastaa