Käsityökirja-arpajaiset (talvi)

Oletko kuullut ruotsalaisen isoäidin lanseeraamasta kuolinsiivouksesta? Itse kuulin siitä viime syksynä työkaveriltani ja se vetosi heti suoraviivaiseen ja melankoliseen mieleeni, vaikka oletettavasti elinikää minulla on jäljellä vielä useampi vuosikymmenen.

maaritse_talven_kirja_arvonta

Iästäni huolimatta liika tavaramäärä kuitenkin ahdistaa. Varsinkin ne asiat ja tavarat, mitkä sopimattomuuttaan, vanhuuttaan tai toimimattomuuttaan ovat varastoon tai kaapin perille unohtuneet, joten aloitin oman siivoukseni viime vuoden puolella hitaasti, mutta varmasti.

kirjaarvonta12

Siivoukseni on siis yhä kesken, mutta voin nyt jo kertoa, että kaapeista on löytynyt kummallisia, jopa järjettömiä, vuosikymmenten takaisia aarteita. Voihan ihme ja kumma, kuinka paljon tarve laittaa asioita jemmaan just in case on muuttunut esimerkiksi viimeisen kymmenen vuoden aikana! Pelkästään erilaista paperisälää, kuten vanhoja tiliotteita, löytyi sievästi säilöttynä useampi kansio.

maaritse_puikoissa_kirjan_sivut

Mutta näinhän se nykyään menee: sen sijaan, että pitäisi säästää pahan päivän varalle, tarvitaan taitoja hallita tavaramäärää. Siksihän kaikenmaailman konmaritukset ja kuolinsiivoukset ovat niin suosittuja, koska ne auttavat tarpomaan läpi ylenpalttisen tavaroiden suon.

maaritse_neulomania

Kuolinsiivouksessa neuvotaan aloittamaan asioista, joihin ei liity voimakasta tunnesidettä, jottei siivoaminen tyssää heti alkuunsa. Konmarituksen aloitussuositusta en oikein edes muista, vaikka sen pinkin kirjankin olen lukenut. Sen keskiössä oleva ajatus tavaroiden säilyttämisestä niiden tuoman ilon mukaan ei vaan tunnu oikein omalta: ajatuksiini ei istu ilon kautta siivoaminen, vaan sen pitää olla reipasta reuhaamista, mikä rasittaa enemmän kehoa kuin mieltä. 😀

maaritse_isot_puikot_paksu_lanka

Pystynkin melko surutta laittamaan tavaroita roskiin ja kiertoon. Mutta kipukohtani on minullakin ja se on nuo käsityökirjat. Niitä on kertynyt siihen aikaan, kun innostuin ihan kaikesta. Totuus on kuitenkin aivan toisenlainen, sillä monet kirjat ovat jääneet selailun asteelle.

maaritse_arpakirjan_sivut

Mutta minne näitä kauniita kirjoja voi viedä. Kamalaa haaskuuta olisi repiä niistä kannet irti ja laittaa paperinkeräykseen, kun niissä ei sinällään ole mitään vikaa. Ne eivät vaan olleet mun juttu. Esimerkiksi en kudo mitään superihanaakaan mallia, jos sen toteuttaminen ei onnistu saumattomasti ylhäältä-alaspäin, koska tiedän, ettei alkuinnostukseni kanna tuolloin loppuun asti.

maaritse_neulekirjan_arvonta

Mietin, löytyisikö noille kirjoille uusi koti sinun luotasi. Ensialkuun valitsin hyllystäni arvottavaksi kahdeksan kirjaa, aina kaksi kirjaa kerrallaan. Ajatukseni on arpoa niitä sitä mukaan, kuinka ne sopivat aina meneillään olevaan vuodenaikaan. Joten ensimmäinen pari liittyy kutomiseen, lämpimiä neuleitahan näin talvella tarvitaan:

Postauksen kuvat ovat näistä kirjoista. Arvontaan voit osallistua kommentoimalla haluaisitko kotiuttaa joko molemmat vai vain toisen. Aikaa on aina helmikuun loppuun saakka. Voittajaan otan yhteyttä sähköpostitse, joten kirjoitathan huolella toimivan mailiosoitteesi. Jos en saa voittajaan yhteyttä viikon aikana, arvon uuden voittajan.

maaritse_kasityokirjojen_arvonta

19 thoughts on “Käsityökirja-arpajaiset (talvi)

 1. Molemmat olisi kivoja/tarpeellusia. Leikatun jalkani vuoksi olen 6 vk ”sisäilmaihminen” ideat uusiin käsitöihin piristäisi 😊.

  Liked by 1 henkilö

 2. Huomaa, että meillä ajatukset laukkaavat samaan tahtiin. Itsellänikin on samanlainen idea pälkähtänyt mieleen. 🙂 Koska minullakin on kaapit täynnä käsityökirjoja, en osallistu kuitenkaan arvontaan, vaan jätän jollekulle toiselle mahdollisuuden voittaa nämä. Sen verran vinkkiä annan kuitenkin jatkoa ajatellen, että ainakin täällä meilläpäin on kirjastoissa kierrätyshyllyjä, joihin voi viedä itselle turhat kirjat. Olen lahjoittanut käsityölehtiä varsinkin muille sitä kautta. Ja sittenhän on mahdollisuus myydä käsityökirjoja fb-käsityökirppiksillä. Ainakaan paperinkeräykseen ei missään nimessä kannata niitä laittaa!

  Liked by 1 henkilö

  1. 😀
   Kiitos vinkeistä. Osan olenkin ajatellut viedä kierrätyshyllyyn tai sitten jollekin bookcrossing-pisteelle. mutten kehtaa ihan koko ”arsenaaliani” sinne tyhjentää. 🙂 Blogiin valitisin sellaiset, joista luopuminen on kaikista vaikeinta eli jotka minusta ovat oikeasti kivoja kirjoja, mutta syystä ja toisesta ovat jääneet vain hyllyntäytteeksi. Lisäksi yritin valita eri aiheista, ettei arvonta suosisi esim. vain kutojia. Myyntihommat puolestaan ei kiinnosta yhtään kiireellisen arjen keskellä.

   Tykkää

 3. Ihania kirjoja, kuitenkin lähimpänä sydäntäni, jos arpaonni suosii, ovat kirjat Puikoissa ja Hyvänolon neuleet.

  Liked by 1 henkilö

 4. Mä rakastan käsityökirjoja mutta silti niistä tulee harvoin toteutettua mitään. Siksi lainaankin lähes kaikki kässäkirjat kirjastosta nykyään. Otan sitten sieltä ohjeen jos jotain haluan. Yritin vasta kirpparilla myydä joitakin itselle tarpeettomia ehkä kerran luettuja kässäkirjoja parilla eurolla mutta hyllyyn jäivät. Tuo puikoissa kirja kiinnostaisi minua. Toinen kirja on jo hyllyssä.

  Liked by 1 henkilö

 5. Olen rimpuillut neuloosin kourissa nyt reilut pari vuotta ja näissä kirjoissa voisi olla juuri oikeat lääkkeet tämän taudin hoitoon 🙂 Molemmat kiinnostaa ja tuo Anun kirja ehkä vähän enemmänkin 🙂

  Liked by 1 henkilö

 6. Kumpikin kirja kiinnostaa. Näitä en olekaan huomannut kirjastossamme tai ovat olleet silloin lainassa kun olen siellä käynyt. Käsityökirjat ovat melko kalliita, joten minulla ei ole ollut mahdollisuutta hankkia niitä itselleni.

  Liked by 1 henkilö

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.