Väriterapiaa | MakroTex

Tämän vuoden aikana olen osallistunut melko harvakseltaan Pieni Lintu -blogin tiistaisin vaihtuvaan MakroTex-haasteeseen, koska valokuvaus on ollut tänä vuonna taka-alalla. Kuvia olen kyllä ottanut, mutta viime päivinä olen käynyt läpi vasta kesällä otettuja kuvia.

maaritse_makrotexvalokuvaushaaste

Koska olen käynyt läpi ottamiani kuvia sekä osasta jo teettänyt valokuvia ja jopa suurempia julisteita portaikkomme tasanteelle kehyksiin laitettavaksi, tämän viikon teema, väriterapia, on minulle hyvinkin ajankohtainen.

maaritse_taulukollaasi

Tämä on kyllä mukava tapa siivota ja muistella mennyttä vuotta! Vielä kaikki kuvat eivät ole paikoillaan, mutta nyt on tarkoitus kerätä kuvakollaasiin viime syksyn ja talven kuvia. Kun valoa kohden mennään, vaihdan puolestaan tilalle kevät– ja kesäkuvia. Niitäkin olen jo valmiiksi katsonut – mitkä värit niissä onkaan!

maaritse_makrotexhaaste

maaritse_auringonlasku_valokuvaushaaste

Mutta ensin on haaleampien ja seesteisiempien värien aika, mitkä toisaalta sointuvat paremmin yhteen nyt jouluisen punaisen kanssa ja ehkä hieman talviseen mieleenikin. Mutta toki välilä voi fiilistellä näihin kesän auringonlaskuihin palaamalla: voikohan laskevaan aurinkoon ja mereen ikinä kyllästyä. ♥ En usko. 🙂

maaritse_pienilintu_blogin_makrotexhaaste


Pieni Lintu -blogin MakroTex-valokuvaushaasteeseen voi osallistua sekä makro- että tavallisilla kuvilla. Lisää osallistumisohjeista ja muiden haasteeseen osallistuvien kuvista löydät täältä, klik.

12 thoughts on “Väriterapiaa | MakroTex

  1. Kiva idea kerätä omista kuvista tauluja! Meillä ei ole mitään valokuvia esillä. Ei edes lasten. Pitäisi pikkuhiljaa ottaa ohjelmaan alkaa järjestellä kuvia ja tilata paperisia ja teetättää canvas-tauluja ja vaikka mitä. Ihania kuvia olet kyllä ottanut ja olen samaa mieltä: auringonlaskuun ja mereen ei voi koskaan kyllästyä. <3

    1. Kiitos, Teresa. Pari vuotta olen itseasiassa tätä projektia varten kerännyt rohkeutta, mihin uskallan kaikki nuo taulut iskeä. Kehykset ja taulukartta, kuinka ne sijoitella on Ikeasta. Kartasta huolimatta jännitin, minne nuo kaikki voi laittaa ja osaanko kerätä siihen sitten sellaiset kuvat, mitkä sopivat toisiinsa: että siinä olisi yksittäisiä tauluja, mutta myös kokonaisuutena yksi yhtenäinen “taulu”. Ajatusta piti siis kypsytellä. Ja eihän tuosta vielä tiedä, miltä valmiilta näyttää, mutta toiveikas olen. 😀

  2. Kiva idea pitää vaihtuvasti esillä kuvia, tietokoneen uumenissa säilöttynähän niistä ei paljon iloa pirskahtele.

    1. Kiitos, juurikin noin ajattelin. Joskus olen tilannut muutaman kuvakirjan, mutta ei ne oikein tuntunut omalta jutulta. Enemmän kaipasin ihan oikeita yksittäisiä kuvia, niin tuossa niitä nyt on jotakin, menneestä vuodesta ainakin osa.

    1. Kiitos 🙂 Kesällä mökillä kamera kasvaa lähes käteen kiinni, koska koko ajan tuntuu tapahtuvan jotain ihmeellistä. Kaiken kuvaamisen ei taidot kuitenkaan riitä ja paljon on tuuriakin matkassa. Esimerkiksi pystykuvat on otettu kesäkuisena yönä, jolloin vahingossa heräsin yhden aikaan yöllä ja huomasin poikkeuksellisen värikkään auringonlaskun. Viimeisimmässä kuvassa puolestaan olin tarkoituksella kuvaamassa auringonlaskua, mutta olin juuri menossa sisälle, kun kuulin joutsenten huudon jossain kaukaisuudessa. Jäin odottamaan niiden ohi lentoa, yleensä lentävät meren päällä, mutta jostain syystä ne kääntyivätkin minua kohden. Tilanne oli kuitenkin niin nopea, että häkellyin enkä saanut ehkä otettua ihan parhainta mahdollista kuvaa. Hetki oli kuitenkin upea, sillä minun yli lentäessä nuo kookkaat linnut vaikenivat täysin. Ne lensivät vielä kohdallani melko matalalla, mikä oli vähän ehkä pelottavaakin, kun ne lipuivat vain tummina varjoina yli.

Vastaa