Heinäkuu | MakroTex 2020

Useampana kesänä olen ottanut osaa Instagramissa Fat Mum Slim -blogin valokuvahaasteeseen. Tämä tapa on jäänyt vuodelta, jolloin otin vuoden ajan kuvan jokainen päivä, minun 365 erilaista päivää -projektistani.

Haaste toimii toimii niin, että jokaisella kuukauden päivälle on oma teemansa. Osa ottaa kuvia kuukausittaisten listojen mukaan koko vuoden tai lyhyemmän ajan kuten minä. Olen siis ottanut osaa jo useampana kesänä joko kesä- tai heinäkuun ajan, koska sillä tavoin huomaan kesäkuvien, -muistojen, jäävän paremmin talteen: kuvat tulee siirrettyä kameralta koneelle nopeammin ja myös käytyä läpi (ainakin joltain osin).

Ensimmäisen päivän kuvani oli kännykkä räpsy, joten siirryn suoraan toisen päivän kuvaan: teemana oli lempiväri. Ne sattui olemaan juuri valmistuneessa neuleesssani eli musta, hopeanharmaa ja metsänvihreä.

Kolmantena päivänä jatkoin käsityöteemalla, vaikka aiheena oli peili. Satuin vain sinä päivänä huomaamaan, kun käsityösuunnitelmiani tein, että pöydälle alkoi kertymään melkoisesti harmaata niin neuleissa kuin kankaissa. Yhteen väriin mieltyminen ei sinällään ole ihme, sillä olen jo aikaisemmin huomannut, että minulla on jonkinlaisia värikausia. Mutta miksi harmaata nyt, kun kesä on kuitenkin kauneimmillaan. Ehkäpä juuri siksi! Menneen kesäkuun olen elänyt kuin viimeistä päivää: väsyyhän sitä vähemmästäkin, kun yrittää nähdä ja kokea kaiken kauniin kesän, kuten esimerkiksi jokaisen auringonlaskun ja -nousun. 😀 Mieltymys harmaaseen voisi olla siis tarpeeni rauhoittua, ehkä jopa tylsistyä vähän.

Että sellainen peili. Uskotko sinä värien heijastelevan eri elämäntilanteita?

Neljännen päivän teemana oli tähti, joita auringonsäteet tekivät veden pintaan. Ne toimivat tukkakoskelon näyttämön spottivaloina, kun koiras yritti hurmata rannalla olevan naaraan syvään niiamalla. Ei tehonnut niiaukset enää, sillä naaraan mielestä ei tässä vaiheessa kesää ole enää kuhertelun aika.

Viidennen päivän teema oli puutarha. Eihän minulla sellaista ole! 😀 Kuvassa siis villinä kasvavaa keltamaksaruohoa. Nättiä.

Eilisen teema oli kuuma. Nyt ei kovin kuuma ole sateiden saavuttua, joten eilinen kuvani on ns. pari päivää vanha. Tuolloin puolen yön aikaan saaresta alkoi nousemaan sankka savu. Myöhemmin selvisi, että saaren kärjessä oleva kalastajamökki paloi maan tasalle. Onneksi kenellekkään ei käynyt mitenkään eikä tuli levennyt tuulen mukana.

Kovin tiukka pipoisesti en siis haasteeseen osallistu, vaan käytän joko sinä päivänä otettuja tai sitten tämän kesän aikana otettuja kuvia; kuinka teema sitten sattuu kohdalle sopimaan. Esimerkkiksi eiliseen teemaan ei ollut juuri sinä päivänä mitään sopivaa kuvattavaa, niin vanhalla mentiin. Puolestaan tämän päivän teemana on lattialla, mihin ei valmiina ole kuvaa, niin katson, mitä päivä tuo tulleessaan. Päivittäiset heinäkuu kuvat löytyvät siis Instagram-tililtäni täältä, klik.

Mukavaa heinäkuuta!


Tällä postauksella osallistun myös Pieni Lintu -blogin MakroTex-valokuvaushaasteeseen, jonka teemana on tällä viikolla heinäkuu. Tarkemmat osallistumisohjeet sekä muiden heinäkuun kuvia löydät täältä, klik.

16 thoughts on “Heinäkuu | MakroTex 2020

 1. Muistoja valokuvissa, toimii kyllä hyvin, niin kuin kuvistasi näkee.

  Itselläni on värikausia, jostain syystä tykkään juuri kesällä pukeutua mustaan, valkoiseen, harmaaseen. Talvella ovat sitten käytössä vahvat värit, punaista, oranssia jne.

  1. Kiitos!

   Yleensä minulla on värikaudet menneet juuri toisin päin: huomaan, että Insta-kuvat talvea kohden aina muuttuvat totisen mustavalkoiksi ja värit palaavat kevättä kohden. Mutta ehkä se on nyt muuttumassa. 🙂

  1. Kiitos, neulominen päivässä pitää lääkärin loitolla. 😉 Eli jonkin sortin neuloosi on iskenyt, eikä ilman enää voi olla. 🙂

 2. A beautiful collection of photos – like you I prefer calm colours like white, cream and grey in summer , I think it keeps us cool! The wild flowers are stunning.

 3. Ihana kokoelma heinäkuun alun muistoista. Valokuvat ovat ainutlaatuinen muisto jostain pienestä asianomaisena päivänä.

  1. Kiitos, juurikin noin. Monet pienet asiat ilman kuvamista menisivät ohi tuosta noin vaan olankohautuksella tai myöhemmin aukkona muistissa.

 4. On ihanaa, kun jaksat olla kesällä niin aktiivinen valokuvauksessa. Minulla on tämä kesä mennyt melkein ohi kaikessa muuttourakassa. Ensin kesäkuu meni pakkaamisessa ja nyt heinäkuu menee purkaessa. Ehkä joskus vielä pääsen rauhoittumaan ja tekemään niitä käsitöitäkin, joskin joudun nyt luopumaan suuresta osasta hamstraamistani käsityötarvikkeista tilan puutteen takia.
  Mutta mukavaa heinäkuuta sinulle! <3

  1. On ollut kyllä ihanaa pitkästä aikaa hiiviskellä kameran kanssa siellä sun täällä. 🙂 Ja kiitos samoin, mukavaa heinäkuuta koko porukalle – melkoista rytinää teillä pitänyt.

Vastaa