Mira Dress

Voi ie! Tästä tuli kiva!

Mekko on Fibre Moodin Mira Dress ja kangas on Eurokankaan viskoosia nimeltään Farren.

Takasauman kuvioita ei ole kohdistettu, koska päätin käyttää kankaan niin hyvin kuin mahdollista. Esimerkiksi halusin mekkoon pidemmät hihat, mitkä pussitin kuminauhalla.

Lisäksi halusin pidemmän helman: kokoon 42 sain kolmesta metristä riittämään yhteen ylimääräiseen helmasalsaan. Tykkään.

Muita muutoksia kaavaan en tehnyt, koska ei ollut tarpeen, vaan kaava istuu minulle jopa olkapäiltä.

Helman rypytyksistä huolimatta, mekko oli myös melko nopea ommella, koska siinä ei ole erityisiä yksityiskohtia. Pukemisen helpottamiseksi taakse pääntiellekin tuli vain halkio ja hakanen, joten aikaa ei mennyt nappeihin tai vetoketjuihin.

Runsaasta helmasta huolimatta, valuva viskoosimekko sujuu hyvin neuleiden alle. Tässä kuvassa vuosia, vuosia sitten Novitan Kaisla-nauhalangasta neulomani kitin värinen kesäpaita. Se on jo melko rouhea ja nuhjaantunutkin, mutta semmoisella hyvällä tavalla, etten raaski siitä luopuakaan.

Tästä mekosta tuli sellainen fiilis, että sain pitkäikäisen kaverin moneen tilanteeseen. 🙂

7 thoughts on “Mira Dress

 1. Hei!
  Ihastuin sinun mekkoosi ja tyttärenikin haluaisi samanlaisen kukkakuosilla. Osaatko sinä neuvoa, miten löytää sopiva viskoosi, ettei ole liian liru. Esim.eurokankaan kaikissa viskooseissa ei ole painoja. enkä myöskään tiedä mitä kirjain ja numero tarkoittavat. Esim. sinun kankaasi oli Farren M100???
  Osaatko auttaa?

  1. Kiitos Marja!

   Valitettavasti en osaa oikein neuvoa, koska opettelen tällä hetkellä itsekin jälleen joustamattomista opettelua ja juuri nuo painoasiat ovat vähän hakusalla. Eurokankaalla harmittavasti painoja ei kaikissa ole merkattua ja tuo M100 kaiketi viittaa nimessä väriin, ei painoon, oletan. Siksi tämän kankaan kanssa otin varman päälle ja tilasin sitä ensin vain metrin erästä toista pienempää projektia varten. Kangas oli juuri sopiva tähänkin, niin tilasin lisää.

   Mutta tarkisin muutaman muun viskoosin painon, mitä minulla on jemmassa, mitkä ovat muualta tilattuja. Ne ovat uskoakseni sellaisia liruja, mitä tarkoitit ja niillä on painoa 120 g/neliö. Että sitä painavampaa lähtisin hakemaan, esim. 150 g/neliö voisi olla hyvä.

   Toivottavasti kangas löytyy!

 2. Hei!
  Tämä tulee vähän myöhässä, mutta kysyvä ei tieltä eksy. Asia koskee tätä ihanaa Dress-mekkoa. ajattelin tehdä mekon hänelle 30v.lahjaksi. Tyttäreni tilasi minulle kaavan PDF.nä kesällä ja ei hoksannut tilata ohjeita. Sain hänet kangaskauppaan ja lähetti Helsingistä kangaspaketin tänne Ouluun. Olen melko kokematon ompelija ja en oikein ymmärätnyt noiden salsojen pituutta ja aloin soveltamaan. Olin tehnyt liian pitkät salsat ( eka oli n.280cm ja toinen n.6m siis yhteensä etu-ja takakpl) ja silloin tuli tietenkin niin paljon rypytystä, että hän sanoi, ettei se sovi hänelle. Me oltiin molemmat pettynyeitä.
  Asia pyörii mielessäni. Haluaisin kokeilla vielä ja kysynkin, että kuinka pitkiä nuo salsat ovat. Paljonko on ensimmäinen ja ja sitten toinen salsa. Kiitos jos jaksat vielä paneutua asiaan. Pahoittelen vaivaa.

  1. Hei Marja! Olet tainnut tehdä frillat tuplaleveydellä eli nopean mittauksen mukaan mekkoni päältä (ilman saumanvaroja siis) ylin on noin 1,05 m x 2 ja alin noin 1,5 m x 2. Toki pituuteen vaikuttaa valittu kokokin, mutta siihenkin nähden – ainakin alin – on hirmuisen pitkiä. Tsemppiä ompeluun! : )

   1. Kiitos. Yritän löytää kankaan ja tehdä uudelleen.

Vastaa