Hyväntekeväisyyssukkia

Tänä vuonna olen osallistunut tavallista useampaan koulutukseen, joiden aikana olen tikutellut pois paksumpia sukkalankojani eli Novitan 7 veljestä -jemmojani.

Neuloin niistä ihan perussukkaa, jotta keskittyminen pysyy koulutuksen sisällössä, mutta myös sukka etenisi ilman purkamista. Ihan ilman virheitä en kuitenkaan selvinnyt, mutta hui hai, muutama silmukka oikein tai väärin, ei niin haittaa…

Sukat ovat aikuisten sukkia pääasiassa koossa 37-38. Sukat aion lähettää hyväntekeväisyyteen.

Hyväntekeäväisyyskohteita olisi ollut paljon, mutta jostain syystä päätin ottaa osaa Tytti Mäkelän vetämään Viluset varpaat -villasukka-/peittoprojektiin. Ehkä minua miellytti se, että sukkien mukana pyydettiin lähettämään myös pätkät lankaa mahdollista parsimista varten: tuli tunne, että sukkia todella tarvitaan ja käytetään. Sivustolla oli myös kuvia, kuinka Tytti on vienyt sukkia ja neulottuja peittoja perille Latviaan ihan itse latenkotien lapsille ja kurjissa oloissa asuvilla vanhuksille. Osa neuleistä lähtee myös Romaniaan ja Moldovaan.

Minä neuloin aikuisten sukkia, koska projektin FaceBook-sivuilla niitä toivottiin erityisesti syksyn aikana.

Ajatuksena on vielä neuloa joulunpyhinä muutamat lisää, sillä joulukuun posti oli jo ehtinyt lähteä, kun osoitetietoja kyselin. Tammikuussa on kuitenkin uusi postituspäivä, joten siihen sitten nämä mukaan.

2 thoughts on “Hyväntekeväisyyssukkia

Vastaa