TAUKO Magazine

Viime viikolla sain kunnian osallistua TAUKO Magazinen ennakkojulkistamistilaisuuteen Helsingin Glasshousessa.

TAUKO ei ole perinteinen kaavalehti, vaan julkaisu sisältää muun muassa haastatteluja, vinkkejä, artikkeleita ja suosituksia ottaen huomioon niin käsityöt, kulttuurin kuin ilmaston. Runsas 128-sivun julkaisu on englanninkielinen, koska se on suunnattu kansainvälisille markkinoille.

Mila Moisio, Editor-in-Chief / TAUKO Magazine

Jo ennen julkkareita somen perusteella mieleeni tuli TAUKO-lehdestä sama henki, mitä on neulojille tutussa neulonta- ja lifestyle -lehdessä Laineessa. Julkkareissa Mila Moisio vahvistikin yhteyden Laine-lehteen kertomalla sen toimineen heille esimerkkinä sekä kiittäen – yhtenä monien muiden joukossa – Jonna Hietalaa taustatuesta.

Mila avasi myös lehden nimen taustaa, mikä oli minusta äärimmäisen viehättävä: Tauko-nimellä viitattaan tässä kohdin perinteisen tauon sijaan kalastustermiin, mikä tarkoittaa tietynlaista hyvin hidasta vetoliikettä, mitä hitaudessaan on vaikea edes havaita. Minusta tämä oli niin ihana kuvaus, koska uskon kovasti siihen, että hyvin pienikin päivittäinen ele tai teko, vie vuodessa suuren harppauksen eteenpäin asiassa kuin asiassa. Tai päinvastoin, pienet päivittäiset teot voivat vuodessa muuttaa kurssia oikealta tieltä pahasti.

TAMARA dress

Ihastuin myös tämän ensimmäisen numeron The Age of the Maker -teemaan, mikä korostaa jokaisen tekijän omaa ääntä eli omaa kädenjälkeä, mitä muotiteollisuus pyrkii piilottamaan tekemällä kaikesta samannäköistä ja -tuntoista. Teema ilmenee esimerkiksi niin, että yllä olevaan Tamara-mekon helman laskoksia rohkaistaan tekemään kukin omalla tavallaan. Ohjeissa on toki annettu valmiit mitat, mutta oman mekkoversion, oman laskostyylin etsimistä rohkaistaan muun muassa Ivona Fodoran artikkelissa A Dance of Pleats.

HommaHuone / Sanne-Maija Morelius

Ensimmäisessä numerossa on kaksitoista mallia, joista suurin osa oli julkkareissa nähtävillä. Ihana seuralaiseni, HommaHuoneen Sanne-Maija, innostui kokeilemaan osaa niistä. Yllä olevassa kuvassa hänellä on päällään Tamara-mekosta pisin versio. Aikaisemmasta henkarikuvasta on nähtävissä, että kyseisestä mekosta on siis lyhyempikin versio saatavilla.

BASE dress

Näin oli monen muunkin mallin kohdalla, että niistä oli suunniteltu kaksi eri versiota. Esimerkiksi Tamaran lisäksi ylläolevassa kuvassa on Base-mekko, minkä voi ommella hihallisena tai ilman. Pitkän Tamara-mekon lisäksi tämä malli hihattomana kesämekkona kutkuttaa kovasti: Tamara olisi joustamattomasta kankaasta runsain laskoksineen hulluttelevan hurmaava ja yksikertaisuudessaan trikoinen Base puolestaan käytännöllisyyden huipentuma.

Jos kiinnostuit, niin suuntaa TAUKOn kotisivuille, missä kaikki ensimmäisen numeron mallit ovat nähtävillä eli täällä, klik. Sieltä voit myös tilata halutessasi oman lehden tai voit kokeilla onneasi HommaHuoneen Instagram-tilillä, sillä Sanne-Maijalla on yksi lehti arvottavana. Arvonta-aika on 13.11.21 saakka. Minä jään sillä aikaa tänne fiilistelemään uusien kaavojen ja inspiroivien tarinoiden äärelle. Mieleni on myös odottava tulevan suhteen, miten tämän tarinan alku jatkuu.. Mielenkiintoista.

2 thoughts on “TAUKO Magazine

  1. Kattava raportti ja kiitos tästä infosta! Täytyypi tutustua uuteen lehteen. Kiva, kun tehdään erilaisia ja kansainvälisiä julkaisuja meillä Suomessakin.

    1. Ole hyvä. 🙂 Maanantaina oli TAUKOn virallinen julkistamispäivä ja somen perusteella vastaanotto on ollut huikea. Todella mielenkiintoista seurattavaa, millaiseksi meno yltyy… 😀

Vastaa