Mukava-collegemekko

Kuten viime postauksessa, taas olen käynyt ulkona palelemassa. 🙂 Tosin kuvat on otettu jo viime viikonloppuna, koska silloin minun ompelukerhossani on yllätyskaavahaasteena Intoisan Mukava-collegemekko ja -pusero.

Tämä yllätys oli kuin tehty minulle, sillä tämän tyyppisen mekon olin haaveillut ompelevani Ommellisen vihreästä Camo-joustocollegesta. Kaavassa oli siis monta eri vaihtoehtoa, kuten yllä olevasta kuvasta näkyy, mutta minä olin ajatellut juuri alarivin tyyppistä mekkoa taskuilla ja kaarevalla helmalla. Huppukin olisi ollut kiva, mutta siihen kangas ei riittänyt, niin tein tuon keskimmäisen kaulusvaihtoehdon.

Tästä kaavasta on todella moneksi, sillä monen eri mittaisen helman lisäksi kaavasta voi valita suoremman ja väljemmän selkäkappaleen taitteelta leikattuna tai istuvamman version muotoiltuna ja keskitakasaumalla. Minä valitsin suoran ja väljän, koska pelkäisin mekosta tulevan liian istuvan (mikä ei työni kannalta ole niin hyvä juttu). Lisäksi muokkasin sivusaumoja vielä kaavan mukana tulleiden – runsaiden esimerkkien – avulla sporttisempaan suuntaan, jotta se sopisi varmasti arkeeni enkä saksisi ihanaa kangasta turhaan.

Pelko liian istuvasta vaatteesta oli turha, mutta minulle niin tyypillinen, vaikka kuinka mittataulukosta olen mitat tarkistanut. Toki hyvä tästä väljemmästäkin tuli, mutta seuraavan ajattelin tehdä täysin kaavan mukaisesti istuvammaksi. Ja voinhan tätä jo nyt tehtyä tuunata jälkikäteen lisäämällä kaavan mukaiset muotolaskokset taakse. Myös ne voidaan siis jättää joko pois tai ommella sen mukaan, millaisen väljyyden ja istuvuuden kukin mekolleen haluaa.

Monien kirjoitettujen muokkausvinkkien lisäksi kaavan mukana saa sähköpostiin ohjevideoita mekon ompeluun eli tämä oli varsin kattava kaavapaketti. Viime lauantaina minulla olikin sellainen olo kuin olisin jollakin ompelukurssilla, kun kaikkeen tähän – kaavaan, kirjoitettuihin ompeluohjeisiin ja muokkausvinkkeihin sekä videoihin – perehdyin. Luksusta, kun tällaista palvelua saa omaan kotiin saakka!

Tämä ei ole siis mikään maksettu mainospostaus, vaan olen ihan itse kaavan ostanut. Silti en voi muuta kuin myyntimiehen tavoin todeta, että ei siinä vielä kaikki! 😉 Eli kaiken muun lisäsi kaavan voi vielä ostaa eri vartalotyypin mukaan: minä sovin standarin eli S-tyypin mittataulukkoon, mutta valittavana on myös leveälanteisen (A-tyyppi) sekä kapealanteisen, mutta harteikkaan (Y-tyypppi) kaavat.

Tosiaan S-kaava oli minulle sopiva sellaisenaan hihoja lukuun ottamatta. Mutta ne ovat useimmiten minulle liian pitkät, joten se ei ollut yllätys. Se oli yllätys, että unohdin lyhentää ne. 😀 Ehkä syynä oli väsymys, mikä alkoi pitkän kurssipäiväni päätteeksi jo painaa, niin annoin niiden olla, sillä ei niissä ylimääräistä niin paljon ole. Ja kuten kuvasta näkyy, ylimääräinen mitta voi olla joskus ihan hyväksikin: niiden voimalla sain jonkinlaisen hymyn aikaiseksi hyytävässä tuulessa.

Vastaa