Hulmuhuppari

Vuoden 2022 viimeisin ompelukseni taitaa olla tässä, Ommellisen Hulmuhuppari.

Viime postauksessani kokeilin jo tätä kaavaa, minkä testaus jäi puoli tiehen, koska kangasta ei riittänyt huppuun saakka.

Mieleeni jäi pyörimään ajatus värikkäästä kukkakuosista, mutta päädyin lopulta tähän vaatimattomamman väriseen, mutta niin ihanaan PaaPiin Ruusu-joustocollegeen. Päädyin siihen, sillä tämähän on ihan mun juttu! Siinä on selkeä kuvio ja rytmi. Värit sopivat maiharityyliini verrattoman hyvin kuten raidallisiin villasukkiini ja kestosuosikkipipooni, Rikkeen.

Rikke-pipon olen neulonut kauan aikaa sitten Raverlyn kautta saatavalla ilmaisohjeella. Ohje oli hetken poissa, mutta huomaisin muutama viikko sitten, että se on jälleen saatavilla! Se on siis englanninkielinen ja saatavilla Ravelrystä täältä. Tykkään sen mutkattomasta mallista sekä siitä, että sen alle mahtuu tarpeen mukaan hieman kookkaampikin kampaus.

Tosin mekko sopi hyvin myös eilen – sporttisesta hupustaan huolimatta – mustiin kannallisiin saappaisiin ja siten myös pienen pieniin aattoillan juhliin.

Muokkasin hihat käänteen verran lyhyemmäksi sekä leikkasin täyskellonhelma osuuden niin, että siinä on saumat molemmilla sivuilla. Näin kuviot menevät jokseenkin oikeaan suuntaan helmakappaleissa niin edessä kuin takana. Ilman tätä muokkausta eli helmakaavan halkaisua ja asettelua, ruusut olisivat olleet nurinkurin takahelmassa.

Vielä haaveissani on kolmas versio, jossa olisi ehkäpä noin kymmenen senttimetriä lyhyempi helma, niin siinäpä sitä taas oli vähäksi aikaa…. 🙂

2 thoughts on “Hulmuhuppari

  1. Ihana mekko.

    Harmittaa kun oma ompelukone saanut yhteistyösopimilsensa irti. En vielä ole osannut päättää minkä koneen haluan seuraavaksi (ei halpaa Singeriä, joka nyt alle kolmen vuoden kaput)

    1. Kiitos Taina!

      Itse olen ollut tyytyväinen elektroniseen Pfaffin koneeseeni. Sitä ennen minulla oli mekaaninen Eden Rose Husqvarna, mikä on ilmeisesti lähes sama kuin Emerald-sarjan koneet. Sillä sen aikoinaan otinkin, koska opetin tuolloin käsitöitä ja koululla koneet oli juuri noita Husqvarnan Emerald-koneita. Helppotoimisia ja kestäviä. Oli helppo, kun kotona ja töissä oli samanlaiset koneet. Mutta käyttäjiä ja tarpeita on erilaisia, joten kannattaakin harkita huolella. Onnea etsintään!

Vastaa