Kässäopinnot

Bloggaustahtini on melkoisesti hidastunut aikaisemmasta, jolloin postasin yleensä kerran viikossa. Tällä hetkellä vaikuttaa siltä, että ehkä kerran kuukaudessa on realistisempi.

Syynä hitauteen on muun muassa kesän alussa aloittamani käsityöopinnot Jyväskylässä. Kässäopintoja suoritan siis työnohessa, miten lomat yms. sellaiset antavat myöten ja ehkäpä joku päivä ihan päiväopiskelijanikin. Haaveitahan olla pitää!

Opintoni nimike on taideteollisuusalan ammattitutkinto, käsityöntekijä. Olen vielä opintojeni suhteen hyvin alkutekijöissään, mutta ajatuksistani ne ovat lohkaisseet suuren palan. Esimerkiksi tällä hetkellä olen tehnyt kesätehtäviä, joihin liittyvät kokeileva kudonta sekä suomalaiset perinnetekniikat. Alkukesästä puolestaan vietin Jyväskylästä useamman viikon paikan päällä. Tuolloin tutustuin yleisesti opintojeni sisältöihin sekä opiskelupaikkaani, Jyväskylän Kivääritehtaaseen.

Alkukesästä osana opintoja tein Canvalla ylläolevan esityksen opinnoistani. Se oli mahdollista upottaa tähän postaukseen, mutta se ei valitettavasti toimi niin hyvin, miten sen Canvassa suunnittelin. Ainakaan lopun videonpätkä valokuvistani ei näy. Mutta siinä on kuitenkin hyvin esitetty, mitä opintoni ovat sekä minun esittelyäni, harrastuneisuuttani sekä toiveita opintojeni sisällöille. Toki huomioikaa, että esityksen olen tehnyt opintojeni ensimmäisellä viikolla, joten muutoksia näihin suunnitelmiin tulee melkoisen varmasti. Eli pidätän oikeudet muutoksiin. 🙂

Opintoihin liittyy myös yrittäjyys-näkökulma, mikä on aiheuttanut monenlaista ajatustyötä. Vähän päänvaivaa siksi, etten koe olevani oikein yrittäjähenkinen, mutta toisaalta siksi, että mielen on vallannut monen monituiset neule-ideat. Niiden työstäminen vaikuttaa vievän paljon aikaa, mistä johtuen uutta postattavaa tänne blogiinkaan ei enää niin tiuhaan synny, kun aika menee tikutellessa erilaisia mallitilkkuja. Jonkinlaisen pienen myyntikojun tulen siis vielä laittamaan pystyyn opintojeni edetessä, mutta nämä hankkeet etenevät hitaasti ja varmasti, kuten nykyinen postaustahtini. 🙂 Mutta postailen kuitenkin, koska pitäähän uusia vaatteitakin välillä ommella ja toivottavasti opinnotkin etenevät niin, että pääsen teille oppimaani esittämään. Eli vi hörs! Ha det så bra!

4 thoughts on “Kässäopinnot

  1. Kuulostaapa mielenkiintoiselta! Onnea opintoihin ♥ Itsekin aloitin työn ohella yrittäjyyden ammattitutkinto-opinnot Raahen Porvari- ja kauppakoulussa. Yrittäjyys kiehtoo kovasti ja kaikenlaisia ideoita on jo pää pullollaan 🙂

    1. Kiitos samoin! Ihana kuulla, että olet heittäytynyt uuteen. Uutta virtaa ja näkökulmaa ainakin opinnoista saa entisten kokemusten päälle, mitä sinulla taitaa jo yrittäjyydestä jonkin verran ollakin. Onnea opintoihin ja yrittämiseen!

  2. Onpa tosi kiinnostavan kuuloinen opiskelu sinulla. Ihan itseänikin alkoi tuollainen työn ohessa opiskelu syyhyttämään. Opiskelun iloa sinulle! 🙂

    1. Kiitos! 🙂 Mielenkiintoista on! Ihan mutkattomasti työn ja opintojen yhdistäminen ei tosin käy, sillä näitä opintoja ei voi suorittaa pelkästään etänä. Opetus on siis lähiopetusta lähes tulkoon kaikkinensa, mistä johtuen päiväopiskelijaksi heittäytymisestä haaveilen. Mutta alkuun nyt ainakin työnohessa, aina lomat Jyväskylässä, mutta lopusta en vielä tiedä. Vähän tuo uusi hallituskin jarruttelee päiväopintoihin heittäytymistä, kun aikuisopiskelutuki on vaarassa loppua. Mutta katsotaan, katsotaan, miten kaikki palaset loksahtelee… 😀

Vastaa