Käsityölehdet – ilo vai ahdistus?

Olen jonkin sortin lohtusyöppö käsityölehtien suhteen, sillä en pysty lopettamaan niiden ostamista, vaikka minulla on niitä niin paljon, että vaikka hevosille syöttäis. Enkä osta niitä tarpeeseen, vaan hetkellistä mielihyvää varten, joka menee vielä ohi melko nopeasti lehden selattuani. Sitten seuraa morkkis, kun harmittaa paperin, rahan sekä hyllytilojen tuhlaus, sillä harvoin niistä mitään toteutan.

Tänäkään vuonna en ole yhtäkään mallia lehdistäni tehnyt, vaan lähes kaikki ompelutyöt ovat olleet pdf-kaavoja. Olenkin aivan ihastunut niihin (mielestäni kokoaminen voittaa piirtämisen), mutta silti viime viikolla ostin – jälleen kerran – uusimman Ottobreen kiireisen työviikon päätteeksi ikään kuin palkinnoksi.

ottobre

Ilokseni tämä kerta oli kuitenkin poikkeus, palkintolehti ei siis harmittanut niin kovasti, koska toteuttamiskelpoisia malleja lehdessä oli peräti kuusi. Eli seuraavia, yksinkertaisia peruskaavoja, aion kevään aikana kokeilla:

 • malli 1. teepaita
 • malli 2. svetari
 • malli 4. mekko
 • malli 8. huppari 
 • malli 9. leggingsit
 • malli 11. teepaitamekko

ottobre3

Suunnitelmani sopivat Opi uutta-haasteeseen, jota venytän ainakin kevään loppuun asti Unelmallisen-blogin Katin luvalla. Uutta haastetta minulle, aloitelijalle, näissä on uuden kaavan testaamisen lisäksi monenlaista, kuten esim. mekon v-kauluksen ja helman huolittelu kaitaleella, hupparin upotetut taskut sekä piilovetoketjut leggingsien lahkeissa.

opiuuttahaaste

Toteutuksessa huomioin myös värien käytön Vuosi väriterapiaa-haasteen mukaisesti eli näin tulen lyömään kaksi kärpästä yhdellä iskulla. 

vuosivariterapiaa

Vaikka tämä käsityölehti vaikuttaa hyvältä, niin yhä mietin, että mihin tarvin niitä kymmenittäin ja kuinka niitä vähentäisin. Kuinka sinun laitasi on? Oletko yhtä toivoton lehtihamstraaja vai ostatko vain tarpeeseen? Vai oletko niin rautaisella itsekurilla varustettu, että kykenet odottamaan, milloin haluamasi lehti on lainattavissa kirjastosta? Se olisi kyllä hyvä juttu, vaikkakin omakohtaisesti koen sen ihan utopistiseksi ajatukseksi 😀 .

4 thoughts on “Käsityölehdet – ilo vai ahdistus?

 1. Mulla on muutama luottolehti ja kirja hyllyssä – neulomiseen liittyviä siis kaikki. Tosi vähän ostan lehtiä, kun netistäkin löytyy (köyhän opiskelijan onneksi) yllättävän hyvin kaikenlaista. 🙂 Joskus, jos on selkeästi monta kivaa ohjetta samoissa kansissa, niin sitten tarttuu mukaan.

  1. Kuulostaa ihanteelliselta! Ei siis tuo opiskelijabudjetti, vaan maltillinen lehtien ostaminen. Ja totta, nykyään netistähän löytyy melkein mitä vain – pitää yrittää muistaa se, kun seuraavan kerran notkun lehtihyllyjen edessä 🙂 .

 2. Tuttu tunne. Minäkin tilasin jonkun aikaa kahta käsityölehteä kotiin ja lisäksi osteskelin juuri lohtuna muitakin lehtiä. Muutama kuukausi sitten tajusin, etten ole juuri mitään tehnyt tilatuista lehdistä ja lopetin lehtitilaukset. Nyt voin vähän paremmalla mielellä ostaa silloin tällöin kauppareissulla vaikka palkinnoksi itselleni jonkun lehden.

  1. Itseasiassa tällä viikolla samaa ajattelin, kun sain laskun tilaamastani käsityölehdestä, että se saa olla sitten siinä, koska yhtään mallia en ole koko lehdestä toteuttanut. Ja tykkään niin paljon pdf-kaavoista, jotka ovat usein mielenkiintoisempia kuin lehdissä olevat. Ja ainahan niitä lehtiä voi sitten ostaa, jos siltä vielä tuntuu.

Vastaa