Alkuvuonna toteutuneet haaveet

Huh, huh, kauankohan vuoden vaihtuminen vielä vaikuttaa: olen ollut alkuvuoden tehokkaampi ompelija (ja siinä sivussa bloggaajakin), mitä ikinä aikaisemmin. Teinkin alkuvuodesta lupauksen itselleni, että raivaan työhuoneeni varastot pienemmäksi, ja niitähän riittää, joten ahkara saan ollakin.

Lupaukseni toteutumiseksi tein ihan suunnitelmia. Ensimmäiseksi päätin kokeilla vain helppoja ompelutöitä, koska muuhun taidot eivät vielä riitä, ja epäonnistumiset, varsinkin toistuvat sellaiset, ovat omiaan ompelujumin syntymiselle.

raidallinentorsoPerusraitaa vinksin vonksin 

Toiseksi lisäsin suunnitelmallisuutta ottamalla osaa Vuosi väriterapiaa – haasteeseen. Siitä vaikuttaakin tulevan punainen lanka tämän vuoden käsitöille, koska se toimii: se rajaa keskittymiseni tietyn värisiin kankaisiin ja lankoihin sen sijaan, että yritän tehdä kaikkea, heti, tässä ja nyt. Silloin en yleensä saa aloitettua yhtään mitään. Kuulostaako tutulle?

tammileggarit4Betoniromusta leggingsit 

Löysin myös toisen kivan käsityöhaasteen, Opettele uutta -haasteen. Osallistumisohjeet löydät kokonaisuudessaan Katin Unelmallinen – blogista, mutta tässä lyhyt suora lainaus, mikä innosti minut kokoamaan postauksen kaikista alkuvuoden uusisista asioista:

Kokeile uutta tekniikkaa, uutta kaavaa, uutta materiaalia jotain mitä et ole koskaan ennen tehnyt. Jotain minkä osaamisesta olet aina haaveillut. Vaikeaa tai helppoa. Ompelua tai muita kädentaitoja. Ei ole väliä. Ota härkää sarvista ja kokeile! Just nyt on hyvä hetki. Tsempataan yhdessä toisemme eteenpäin. Poiketaan tutulta reitiltä ja kokeillaan mitä tulee.

Haaste on ihana! Se on kannustava tällaiselle wannabe-ompelijallekin, kun voin ottaa osaa, olla mukana, vaikka en niin taitava olekaan. Kunhan kokeilen jotain uutta, ja niitähän aloittelevana riittää.

punainenhelmiBowline Sweater

Alkuvuoden aikana olen siis kokeillut usempaa uutta asiaa jo siitä lähtien, että olen rohkaistunut ottamaan osaa näihin blogihaasteisiin. Lisäksi olen kokeillut kolmea uutta kaavaa ja ensimmäistä kertaa ommellut joustofroteesta. Olenkin ihan liekeissä! Uusien asioiden kokeilu, ja varsinkin niissä onnistuminen, on ollut ihan parasta joogaa ja auringonpaistetta yhtä aikaa!

puutarha2Punaista joustofroteeta

Koska Katin haaste loppuu helmikuussa, tämä postaus on saattaa olla sen suhteen ensimmäinen ja viimeinen: huomasin haasteen liian myöhään, niin aika taitaa loppua kesken, kun välillä pitää käydä töissäkin eikä liikuntakaan pahaa tee 😀 . Mutta haastetta on vielä tämä kuukausi jäljellä, joten jos aikaa liikenee, niin mukaan vaan, sillä tällaiset haasteet piristää kummasti!

4 thoughts on “Alkuvuonna toteutuneet haaveet

  1. Kivasti on siis vuosi sulla alkanut! (: Väriterapia-haasteesta oon kyllä samaa mieltä, se toimii! Saan minäkin jotain tolkkua lankojen käyttöön, vaikka ei mulla niitä niin mahdottoman paljon olekaan. Jännittävää tämä suunnitelmallisuus!

    1. Niin on! Viime vuonna yritin olla mukana saman tyylisessä haasteessa, mutta siinä värit oli kaikilla samat. Sekin oli huippu juttu, mutta mulle sopii enemmän tämä, että ite saa valita värinsä. Motivoi ihan eri tavalla ❤.

  2. Huomasin Instassa, että olet lähtenyt mukaan haasteeseen, piti tulla ihan bloginkin vierailulle kun en ole ennen käynyt 🙂 Kiitos ihanasta postauksesta, tuli tätä lukiessa itselle todella hyvä mieli! <3 Minä osallistuin viime vuonna saman tyylisen värihaasteeseen, oli kyllä mielenkiintoista. Tuli kokeiltua sellaisiakin värejä, mitä en yleensä ollut käyttänyt. Kivan näköisiä ompeluita olet saanut aikaan tänä vuonna! Tuo harmaan paidan hauska malli on etenkin minun mieleen.
    Ihanaa, että lähdit mukaan! Haasteeseen sopii kyllä osallistua myöhemminkin, laitoin aikarajan, jottei tule itse niin paljon jossiteltua uusien asioiden kanssa 🙂

    1. Kiva kun kävit! Ja kiitokset itsellesi – haaste sai minut todella hyvälle mielelle ♥. Pitääkin miettiä vielä jatkoa, sillä monta haavetta on varmasti vielä tänä vuonna edessä: jostain syystä ompeleminen on aikaisemmin ollut kovin takkuista, ja olen joutunut tyytymään vain toisten – kuten sinun – töiden ihailemiseen. Mutta jotain kummaa viime kuukausien aikana on tapahtunut, sillä nyt olen minäkin onnistunut \o/. Ja nälkä kasvaa syödessä 😀 !

Vastaa