Vihreä maaliskuu

Olen mukana Vuosi väriterapiaa-haasteessa, jossa kuukausittain tulee tehdä jokin työ ennalta sovitun värin mukaan. Värilistani sekä aikaisemmat haastetyöni löydät täältä, klik

Ensimmäinen vihreä työni on Namedin Talvikki. Pdf oli helppo ja nopea koota, mutta kokovalintani meni ihan metsään, ja puserosta tuli aivan liian suuri.

Pienentämisen suhteen oli taidot loppua kesken, koska ylimääräistä kangasta oli niin paljon, ja toisaalta tietty rentous kuuluu tämän puseron henkeen. Sen säilyttäminen ja yhtäaikainen pienentäminen ei siis ollut minulle helppoa, mutta lopputuloksesta, minun versiostani, tuli ihan ok. 

talvikki1

Korkea kaulus laskoksineen on kyllä kiva ja väri on ihan loistava!

talvikki4

talvikki2

Juuri tämä vihreä oli yksi lempiväreistäni parikymppisenä, ja pidin sitä silloin kyllästymiseen asti. Kahdenkymmenen vuoden tauko on tehnyt tehtävänsä ja jälleen sitä taas sietää.

Muitakin vihreitä töitä on mielessä, mutta ne saavat hetken odottaa, sillä ajattelin tämän hiihtolomaviikon hyödyntää piirtämällä kaavoja ja leikkaamalla kankaita valmiiksi. Arki-iltoina voin sitten istua suoraan koneelle ilman noita tuiki tärkeitä, mutta niin tappavan tylsiä ompeluvaiheita, eikä ompelu takkua ainakaan niiden vuoksi.

kevätkankaat

Näin homma etenee, ja kangasvarastot tyhjenee. Ainakin luulen niin, vaikka täytyykin tunnustaa – repsahdin, ja tilasin kangasta… Mutta eihän noita kukkia voi vastustaa, eihän 😀 ?

2 thoughts on “Vihreä maaliskuu

  1. Ihanan vihreää! Ja järkevää juuri tuollainen arjen helpottaminen ja ennakointi, tylsät kaavojen piirtämiset ja leikkaamiset silloin kun on enemmän aikaa ja arkena sitä mukavampaa ja tuottavampaa hommaa. Pitäisiköhän itsekin tässä pääsiäislomalla tehdä jotain jo varastoon arkea helpottamaan…

    1. Kiitos Kati! Päädyin tuohon ennakointiin sen jälkeen, kun vertailin kutomisen ja ompelemisen eroja: kuinka helppo onkaan arki-iltoinakin istua alas ja kutoa, mutta ompelemaan ryhtyminen vaatii aina jonkinlaisen ponnistelun, ja siksi aloittamista usein siirtää ja siirtää… Tällä systeemillä kynnys ommella onkin ollut paljon matalampi. Mukavia kaavanpiirtohetkiä – meinaan tehdä samaa! 😀

Vastaa