Loma-ajan bloggausviikko

Toivotan lämpimästi tervetulleeksi uudet lukijat ja vierailijat niin täällä blogissa kuin Facebookissa. Teidän runsaiden vierailujen vuoksi päätin hieman raottaa harrasteblogini kulisseja Kototeon haasteen mukaisesti. Taustalla usein tapahtuu paljon, mutta vain murto-osa näkyy täällä. Näin on erityisesti nyt loma-aikaan, kun pelkälle ajatustyölle on jo niin paljon enemmän aikaa kuin arkena. Siksi tämä pitkä postaus ei taida olla realistinen viikkokuvaus harrastamiseni suhteen, vaikka olin lähes koko viikon mökillä ja muutakin kesäohjelmaa ilmeni, mutta silti, syksyllä tuskin ehtisin näin moneen. Pitääkin sitten palata asiaan uudemman kerran, mutta vielä ainakin pari viikkoa, näillä mennään! 😀


Maanantaina virkkasin loppuun perjantaina Jyväskylän Kesän Neulefestareilla aloitetun harjoitustyön, popcorn-virkkaustyön. Aloitin sen Molla Millsin kurssilla, mitä varten olin ostanut etukäteen langat, mutta unohdin ne festareille lähtiessäni kotiin, joten jouduin paikan päältä ostamaan uudet langat.

popcornvirkkaus_Molla_Mills_jyvaskylanknitfestival_2017

Nyt kotiin jääneet langat odottavat vuoroaan, ja mielen päällä pyörii ajatus laukusta… Hmmm, joka tapauksessa oli idea mikä tahansa, kannattaisi se laittaa pian alulle, koska harjoitustyön avulla käsiala on tasoittunut ja kuviovirkkaus näyttää nyt hyvältä.

Tiistai oli bloggaamisen suhteen vaisu päivä, koska Uunimies piti viedä kotiin loppuviikon töitten vuoksi. Mökillä pakkaamisen ohessa en ehtinyt kuin räpsiä kuvia aina sieltä sun täältä. Kaiken touhun keskellä pyöri toki koko ajan oma päänsisäinen käsityökanavani, että miten laukkuni niistä kotiin jääneistä puuvillalangoista toteuttaisinkaan…

kirjosiepon_poikanen

Keskiviikkona takaisin mökille lähtiessä mietin, että mitä käsitöitä otan mukaan eli minkä tekemiseen ahtaassa ja hämärässä jaksaisin keskittyä. Siitä syystä hylkäsin yhden pitkään to do-listalla olleen laskospuseron, koska ohje oli jo niin pitkä, että en edes sitä jaksanut lukea loppuun asti eli ei, jääkööt kotiin ja yhä haaveeksi. Loppuviimein otin mukaan Ommellisen aniliiinin Anemonen ja pari keskeneräistä työtä. Eiköhän näillä pärjäisi loppuviikon.

sunset_july_17

Mökille asettumisen jälkeen kävin läpi viime päivinä otettuja kuvia sekä tilasin Molla Millsin Virkkuri-kirjan. Siis sen ihka ensimmäisen, vaikka viime päivinä julkaistiin jo neljäs kirja. Kaikki Virkkurit ovat hyviä – ja niin varmasti uusinkin – mutta ensimmäisessä olisi ohje suunnitelmallani laukkuprojektille, joka oli kirkastunut viime päivien aikana. Toki se olisi kirjastostakin ollut, mutta en nyt malta jonottaa. Odottaessa pian tasainen kuviovirkkauskäsialakin katoaisi. 😉 Tilasin myös lisää puuvillalankaa ja ergonomisen Clover-virkkuukoukun.

Torstai oli varsin touhukas blogipäivä. Korjasin vihdoin ja viimein neulostakin pääntien, joka on alun alkaen istunut olalta huonosti ja siten jäänyt pitämättä. Heh, korjaamisen meni noin viisi minuuttia ja sen suunnitteluun lähes kaksi vuotta… Istuvuudesta ei vieläkään ihan priimaa tullut, mutta lopputulos kuitenkin menettelee, ja takista tuli niin hyvä kuin suoralla kaitaleella voi tulla. Pääasia on, että nyt sitä kehtaa pitää.

neulostakki_nosh

Illan päälle leikkasin vielä mekon ja ompelin sen viimeistelyjä vaille valmiiksi.

ommellinen_anemone_aniliini_ottobre_relax_mekko

Lisäksi  kirjoitin luonnosta 365 erilaista päivää -projektiini liittyen, koska tänään oli 300. kuvauspäivä. Loppukiri herätti ajatuksia siitä, mikä on toiminut ja mikä ei. Lueskelin myös muiden blogeja, joista parasta antia oli ehdottomasti Sannan jutut-blogin Uskalla rakastaa arkeasi-postaus.

Joidenkin blogien kohdalla harmittelin, että en voinut komentoida, jättää puumerkkiä käynnistäni, koska kommenttikenttien profiileista puuttuivat nimi/url-osoite- ja/tai anonyymi -vaihtoehdot. Niiden avulla voin siis kommentoida esim. Blogger-blogeja, koska jostain syystä WordPress-vaihtoehto ei niissä toimi. Kommentoinnin rajallisuus onkin ainut harmi tässä WP-blogissani, ja se saa kaipaamaan entistä Blogger-tiliäni, missä valtavirta blogeista tuntuu olevan.

Lueskelin myös Facebookin puolelta Blogisiskojeni pohdintaa tunnisteiden käytöstä, ja hetken murehdin jo vuoden vaihdetta oman blogini kategoria-otsikoinnin osalta. Selkeyden vuoksi olen siis luokitellut postaukset tunnisteiden lisäksi eri kategorioihin, joista osa liittyy vahvasti vain tähän meneillään olevaan vuoteen. Mitä kummaa teen niille vuoden vaihtuessa? Selkeys katoaa, jos joka vuosi nostan esille tuolla tavoin teemoja, jotka ovat käytössä lähinnä vain yhden vuoden ajan. Eih, siitä seuraa sillisalaatti, joten jotain pitää loppuvuoden aikana keksiä!

Perjantaina viimeistelin mekon, ja hain Uunimiehen asemalta mökkiseuraukseni. Siksi unohdin, että kuudelta illalla alkoi Verson Puodin heinäkuun ompelukerho. Iiiks! Muistin sen vasta illalla saunassa, mutta pyyhe päällä, saunanraikkaana, ehdin kuitenkin vielä mukaan. Tälläkin kertaa ompelukerhossa on mahtava idea eli tavoitteena on 100 paitaa Puodista. Heti alkoi jännittämään, että millainenhan minun kuosini tulee olemaan, siis se yksi sadan kuosin joukosta.

Lauantaina kesä yllätti eli suunnitelmat meni tuosta noin vain ihan uusiksi ja käsitöitä, Instagramia yms. en ehtinyt, koska tuli muita menoja.

raviliput

Sunnuntaina jälleen vein Uunimiehen kotiin, ja mietin taas seuraavaa mökkiviikkoa varten mukaan otettavia käsitöitä. Ilokseni Virkkuri-kirja, uusi virkkuukoukku ja langat olivat tulleet.

virkkuri_1_kuviovirkkaus_limupussi

Lisäksi Anemone-mekosta tuli niin hyvä, että päätin tehtailla syksyä varten muutaman mekon lisää. Niitä varten vaatekaapistani 😉 tuli otettua mukaan jo melko harmaita kankaita, mutta sellainenhan on jo tuo merikin: harmaa ja syksyinen. Toivottavasti tulisi vielä kuitenkin edes muutama aurinkoinen päivä! 

purjevene


Kulissien taakse pääset kurkistamaan myös näissä blogeissa:

 

19 thoughts on “Loma-ajan bloggausviikko

 1. Olipas kiva viikko! Itsekin innostuin Kototeon Sannan haasteesta ja kirjoitin aiheesta postauksen. Lomalla on kiva, kun ehtii tehdä paljon. Kohta on tilanne jo toinen, kun pää on töissä. Mukavaa loppulomaa ja kässähetkiä sulle!

  1. Näin on, Kati! Nyt on niin valoisaakin, että nukkuminen on ihan yliarvostettua, ja käsitöille on sitenkin enemmän aikaa. 😉 Tämä haaste oli kiva, vaikka aluksi ujous oli iskeä, ja siksi emmin postauksen tekemistä melko pitkään… Mutta pitääkin tulla käymään luonasi ja tutustua muidenkin behind the scenes -postauksiin. Mukavaa loppukesää ja ihania käsityöpäiviä sinnekin!

 2. Iik, miten ihana mekko! Ja niin tuttua: matkalle lähtiessä tärkein asia miettiä on mukaan otettavat käsityöt… että varmasti riittää tekemistä! 😉 Minulla on myös behind the scenes -stoori tekeillä, tältä viikolta. Vähän samoissa fiiliksissä kuin sinä, kun lomalla ehtii käsityö- ja blogiasiaa pohtia ja tehdä ihan eri tavalla kuin normisti. Leppoisia lomapäiviä blogisiskolle! <3

  1. Kiitos Craft Candidate! Mielenkiinnolla odotan viikkoasi, joten nähdään pian! 🙂 Ihanaa kesänjatkoa myös sinulle blogisiskoni ♥

 3. Olipas kiva postaus. Kävin myös kurkkaamassa sen alkuperäisen Kototeko-postauksen. Mielenkiintoinen aihe. (: Jätän idean hautumaan, koska nyt en ehdi siihen paneutua, enkä kohta viikkoon taas oikein mitään käsitöitä tehdäkään tai edes ajatella blogia sen kummemmin. Ehkä elokuussa sitten? 😀 Tai ehkä teen sellaisen kuukausikatsauksen, se toimisi kivasti kollaasipostauksenakin.

  1. Kiitos Pipo-otus! Sulla taitaa vielä leirit pyöriä, tsemppiä! 🙂 Tämä oli kyllä kiva blogihaaste, että suosittelen. Mutta loma on loma, että elokuussa minä vuorostaan en sitten mieti muuta kuin uutta alkavaa lukuvuotta… Siksi pitääkin ottaa nyt lomasta kaikki irti! 😀

 4. Hauska postaus! Tuo korjattu neule on niin kuolattavan hieno ja nyt sitä varmasti tarvitaankin. Minua sykähdytti myös tuo jätski-virkkaus, siitä tulee varmasti hieno!

  Mietin välillä mitä kaikkea tulee postauksien eteen tehtyä viikolla ja miten paljon rakkaaseen harrastukseen tulee käytettyä rahaa ja aikaa suunnitteluun.

  1. Kiitos Teresa S! Niin samaa mieltä – oon ihan ihmeissäni, miksi piti tuon neulostakin korjaamista venyttää näinkin pitkään. Ja tötteröitä on jo kolmatta riviä valmiina, että ehkäpä niistä jonkinlainen laukku syntyy… Jännittää vähän itteeki! 😀

   Mitä tähän harrastamiseen tulee, niin olen kuullut, että “se on väärä harrastus, jos siihen ei kaikki aika ja raha kulu”. Noilla kriteereillä käsityöt on ainakin mulle just se oikea harrastus. 😉

  1. Kiitos Johanna, mökillä oleminen onkin mulle valokuvaamisen kulta-aikaa: kuvia on tullut otettua niin paljon, että kaikkiin en ole vielä ehtinyt oikein paneutuakaan, mutta onneksi on pitkä talvi. Sitten ehtii, ja niistä nauttiikin aivan eri tavalla. 🙂

   Kiitos vinkistä, pitääkin tulla vierailulle. Huomasinkin jo, että Jennin kanssa olitte tehneet “vaihtarit”, mutta sitäkään en ole vielä ajatuksella ehtinyt lukea. Mutta panin merkille, että ihanaa sisaruutta… ♥ Huippu idea tuollaiset vierailut!

 5. Aivan ihania käsitöitä, niin jätskit kuin neule ja mekkokin! Nuo korjaukset venyvät minullakin aina, ihan käsittämätöntä kuinka vaikea niihin on tarttua 🙈 Mukavalta kuulostaa viikkosi, oli kiva kurkistaa siihen ❤️

  1. Kiitos Hanna ♥ Juu, ei voi ymmärtää, miten se on niin vaikeata. Muutama ostovaatekin on odottanut hyvän aikansa, että muokkaisin niitä hitusen istuvammaksi… Että ihme ja kumma, kuinka korjaustöiden sijaan mielummin piirtelen kaavoja ja teen uutta alusta asti. 😀

 6. Kiitos osallistumisestasi! Kiva postaus ja kauniita kuvia. Tuo Molla Millsin jätskihomma tai popcornit what ever, näyttää ihanilta! ❤ Mukavaa kesää sulle! 🙂

  1. Kiitos Sanna itsellesi mukavasta blogihaasteesta! Vähän epäselvästihän tuon virkkaushommelin olin ilmaissut eli kyseessä on siis Mollan jäätelökuosi, mikä tehdään virkkaustekniikalla, mitä kutsutaan taas popcorniksi. 🙂 Olipas se monimutkaista, mutta toivottavasti selvensi. 😀 Ihanaa kesää sullekin!

 7. Tämä oli kyllä mielenkiintoista lukea, saisikohan joskus itsekin aikaiseksi tätä avata…!

  1. Kiitos kommentista Katja! Postauksen tekemistä helpotin niin, että yritin kirjoittaa joka ilta sen päivän tekemisistä, että ei koko viikkoa tarvinnut muistella kerralla. 😉

  1. Totta Minttu! Itteäkin vähän hirvitti, että miten ihmeessä sitä töiden lomassa kaikki nämä hanskaa…

Vastaa