Kollaasi

Tuskin keneltäkään on mennyt ohi, että Tampereella oli viikonloppuna Suomen kädentaidot -messut. Alunperin messut eivät kiinnostaneet minua lainkaan, mutta erityisesti viime viikon loppua kohden, messuajankohdan lähestyessä, somessa kiihtyvä toitotus sai epäilemään, että voiko tässä pitää itseään vakavasti otettavana käsityöharrastajana, kun messut eivät juurikaan herätä minussa mitään mielenkiintoa. Hetkellisesti jopa mietin, että pitäisikö sinne sittenkin lähteä?

Messuille menemistä puolsi se, että olisi mukava jakaa muiden kässäilijöiden kanssa sama kokemus, nähdä ihan ite monen kangaskaupan valikoima tietokoneen näytön sijaan sekä kierrellä ja katsella erilaisia ideoita yms. Mutta olisinko nauttinut siitä monen kymmenen tuhannen muun kanssa yhtäaikaa?

En oikein usko, sillä väenpaljous ja tungos yleensä ahdistavat, tuoksuyliherkkyyteni tuomista vaikeuksista puhumattakaan. Mutta omakohtaisuudestani huolimatta, ilmiönähän messut ovat huikeat: messuväkeä oli viikonlopun aikana lähes 50 000. Ja osa, kuten minä, jäi vielä rannalle ruikuttamaan… 😉

Hurjasta messukiinnostuksesta on pääteltävissä, että yhä käsitöitä tehdään ja arvostetaan! Ja onneksi siellä oli monta bloggaria mukana, niin messufiilistely onnistuu kotikoneeltakin. Esim. Mehukekkerit-blogista löytyy postaus, johon on kivasti koottu vuoden hitit niidenkin katseltavaksi, jotka eivät mukaan päässeet.

Loppujen lopuksi some vaikuttikin minuun niin tehokkaasti, että kipinä joillekin pienemmille messuille menemiseen syntyi, mutta nyt, menneenä viikonloppuna, tyydyin kässäilemään omassa rauhassa kotona.

IMG_20171119_223151_278

Viime viikolla Kototeon Sanna teki Instagramissa gallupia, onko ideapoukkoilu ja monen työn yhtäaikainen tekeminen ok. Heh, on sanomattakin selvää, mitä mieltä minä olen. Kollaasissa on siis kaikki viikonlopun aikana aloitetut, kesken jääneet sekä valmiiksi tehdyt työt: kokosin pdf-kaavoja, ompelin mekkoja sekä villatakkiini nappeja, heiluttelin puikkoja ja suunnittelin joulukalenteria (omat postaukset näistä tulee myöhemmin).

Olen ollut joskus hyvin pedantti, että uutta ei saanut aloittaa ennen kuin entinen on valmis, mutta tuosta periaatteesta olen luopunut jo vuosia sitten. On paljon mukavampaa, kun on tekeillä monenlaisia käsitöitä, jotta on aina jotain, mitä jatkaa sen hetken mielialan ja tilanteen mukana. Esim. koulutuksiin osallistuessa ja automatkoille pitää olla riittävän yksinkertainen neuletyö, koska muuten en kykene kuuntelemaan tai tulee huono olo. Tai sitten kudon mitä sattuun, ja kotona pitää purkaa.

IMG_20171119_223151_280

Teen siis monenlaisia töitä yhtä aikaa sekä poukkoilen ideasta toiseen jo hajamielisyytenikin vuoksi. Esim. harmaaseen villatakkiini ostin napit jo pari viikkoa sitten, mutta kun en ehtinyt niitä heti ompelemaan, hukkasin ne. Ja näin teen ärsyttävän usein, että hyvissä ajoin hankkimani materiaalit ovat hukassa, ja siksi aloitan jotain muuta. No, nyt on uudet napit ostettu, takki viimeistelty ja itselle – jälleen kerran – luvattu, että jatkossa olen tarkkaavaisempi, mitä mihinkin jemmaan. 🙂

Millainen messuilija ja/tai käsityöharrastelija sinä olet?    


Pieni Lintu -blogin MakroTex-kuvahaasteen teemana tällä viikolla on kollaasi. Muiden kollaasit ovat klikkauksen päässä täällä

30 thoughts on “Kollaasi

  1. Kiitos riitta k! Kuvassa on kyllä seesteinen tunnelma, vaikka tuolla käsityömäärällä sain koko kodin ihan hyrskyn myrskyn. 😀

 1. Kiva käsityökollaasi!
  Minä innostun aina ihan liian monesta asiasta samanaikaisesti, mikä saa vähän aikaan sen, ettei ehdi niin paljon toteuttaa, kun se innostuksentelu vie sen kaiken ajan. 😄

 2. Multa jäi tänäkin vuonna messut väliin, kun olin menossa sinne Maata näkyvissä -festareille, ja sitten tulinkin kipeäksi enkä voinut lähteä mihinkään. 😀 Vieläkin kotona koitan tervehtyä. Messut kyllä kovasti houkuttelee joka vuosi, mutta Tampere on vähän kaukana, yksin ei oikein huvita lähteä, ja vuodenaikakin on just semmonen, että monesti on kauheasti hommaa, eikä sitten vaan jaksa lähteä. Mutta kyllä vielä jonain vuonna! 😉 Ja käsitöitä teen nykyään fiiliksen mukaan muutamaa samaan aikaan. Ennen olin vähän tarkempi, piti saada yksi valmiiksi, ennen kuin voi aloittaa toisen.

 3. Minä päätän välillä, etten aloita yhtään uutta työtä, ennen kuin vanhat ovat valmiit. Mutta pakkohan se on aloittaa, kun tulee joku inspis tai ne vanhat eivät vain sytytä… Lisäksi tarvitaan tosiaan jotain helppoja matkaneuleita. Ihanan harmoniset värit kaikissa kuvissasi. Tuosta villatakista tulee varmasti upea.

  1. Kiitos Teresa! Harmoonisen harmaata ripauksella mustaa. 😉 Villatakki ei ihan haaveiden mukaan onnistunut, mutta tulipa kokemusta… Pitkät työpäivät ja vähäinen valo ovat vaan riesana, niin en saa postausta aikaan. :/

 4. Messut eivät ole minun juttuni, väenpaljous ahdistaa.
  Tekijänä teen yleensä yhtä käsityötä kerrallaan, mutta aina välillä sinkoudun maalaamaan/kirjoittamaan.

  Levollinen tunnelma kollaasissasi, oma koti paras työhuone!

 5. Ihana kollaasi.
  Käsityöihmisenä olen oikea hamsteri. Uusia lankoja ja uusia ideoita tulee, mutta aikaa harrastuksen parissa liian vähän.

 6. Harmoninen kollaasi.
  Mieluummin ennen uutta työtä edellinen valmiiksi.

 7. Kävin Lahdessa Kätevä ja tekevä-messuilla, niin ei ollut tarvetta Tampereelle.
  Paljon on tekeillä koko ajan: monta keskeneräistä neuletta, mutta mielenkiinto pysyy paremmin vireillä näin.

  1. Sepä se, pappilanmummo! Messuilla pitäisi tarpeen eikä mielihalujen mukaan. Omat varastoni alkavat ollakin niin hävettävän suuria, että senkin on hyvä syy olla messuille menemättä.

 8. Messut on minulle yleensä kauhistus. Ja tuo kävijämäärä kyllä on niin hurja, että huhhuh ei taida olla mun juttu..

Vastaa