Joulukuun valot

Pieni Lintu -blogin MakroTex-kuvahaasteen teemana on joulukuu. Teema kestää tällä kertaa useamman viikon ajan, aina jouluun saakka, joten tästä aiheesta postaan ainakin ensi viikolla vielä uudemman kerran. Muiden joulukuisia kuvia voi ihastella täällä, klik.


Viime viikolla postasinkin, että en ole juurikaan kuvannut iltaisin. Eilen illalla lähdin sitä harjoittelemaan, ja se tuli tarpeeseen, sillä lähes kaikista kuvista tuli ylivalottuneita ja/tai epätarkkoja, koska en osannut ottaa huomioon kaikkia valonlähteitä: oli taivaalla mollottava kuu, erilaisia katu- ja jouluvaloja sekä ulkotulia.

makrotex_joulukuu_maaritse_kuu

makrotex_joulukuu_maaritse_kuu_vanhassa_kaupungissa

makrotex_joulukuu_maaritse_kirkonmuuri

Lisäksi oli myös sinistä valoa Suomen syntymäpäivän kunniaksi.

makrotex_joulukuu_maaritse_pekkatori

makrotex_joulukuu_maaritse_sininen_kirkko

makrotex_joulukuu_maaritse_siniset_kirkonovet

Harjoittelua tuleekin lisätä, muttei tänään, koska on juhlan aika!

Hyvää itsenäisyyspäivää! 

💙 

20 thoughts on “Joulukuun valot

 1. Hienoja kuvia ne on 🙂 Harjoittelu tekee mestarin. Sitä täällä pitäisi itsekkin harrastaa enemmän.. Uudella järkkärilläni kun en ole kovin paljon kuvannut, tulee lähes kaikista kuvista epätarkkoja..

  1. Kiitos Qaws! 🙂 Iän myötä olen oppinut hitusen kärsivällisemmäksi, mutta vielä siinä(kin) on harjoittelemista, että ymmärtäisin, ettei kaikkea pidä osata heti. 😉

 2. Kuunkuvaukseen olen jostain lukenut ohjearvot iso 800 aukko 8 ja valotusaika 1/800 Näistä arvoista kun lähtee ja tuloksen mukaan säätelee, pitäisi onnistua!Hyvää itsenäisyyspäivän iltaa ja Joulun odotusta!

 3. Hyvin olet onnistunut 🙂 Pimeäkuvaus vaatii jo kameraltakin hieman enemmän ja jalustastasta olisi iso apu, mutta kun sitä on niin tylsä kantaa mukana ja kuvaustakin se mielestäni rajoittaa.

  1. Kiitos Pauliina! Totta, jalustan mukaan ottaminen on tylsää, varsinkin, kun olen vielä sen kanssa melko kömpelö, joten sen mukaan ottaminen vaatii jo rohkeuttakin sohlata julkisilla paikoilla. 😀 Yritin kyllä ottaa tukea penkistä ja kirkon muurista, mutta suurin osa kuvista oli silti ihan mahdotonta suttua. Opettavainen ensimmäinen kerta. 🙂

 4. Hienoja kuvia. Oppia ikä kaikki sanotaan. Pääasia on, että on innostunut . Hyvää itsenäisyyspäivän iltaa.

  1. Kiitos Kirsti! Näin on, onneksi kaikkea voi harjoitella. Intoa ainakin riittää. 🙂

   Sekä kiitos samoin, hyvää itsenäisyyspäivän iltaa.

 5. Kirkontorni juhlavalaistuksessa – juhla jatkukoon ainakin mielissämme.

  1. Kiitos Teresa! Laiskuutta minullakin sekä kärsimättömyyttä: kun moni asia kiinnostaa ja aikaa harrastuksille on vähän, sitä yrittää oikoa. Ehkä tälläkin tyylillä vuosien saatossa kuitenkin jotain oppii. ☺️

Vastaa