Hyväää Joulua!

Tässäpä nämä, tämän vuoden joulukortit.

Joulukorttien askartelu

Tapani mukaan tein ne kuitenkin jo viime vuonna heti aaton jälkeen valmiiksi tätä vuotta odottamaan: kuten olen aikaisemmin todennut, silloin ei ole kiire, on valmiiksi joulufiilis ja yleensä kertynyt kaiken maailman härpäkettä kortteihin kierrätettäväksi niin lahjapapereina kuin mainoksina. Sen täydellisempää kortin tekohetkeä ei voi olla!

Korttimalleja en suunnittele etukäteen, vaan joulupäivänä ja/tai tapanina kokoan kääreet yms. yhteen. Siitä se sitten lähtee: niin paljon tulee vuoden aikaan surffailtua, että yleensä materiaaleja katsellessa mieleen nousee jokin idea tai yhdistelmä useammasta, jonka olen aikaisemmin bongannut. Ainoastaan korttipohjat pitää muistaa etukäteen hankkia, tai ainakin tarkistaa, että onko varastot päässeet loppumaan.

Joulukortit kierrätysmateriaaleista

Aikaisempina vuosina olen koristellut kortteja mm. mainoksilla ja värityskirjan sivuilla. Nämä kortit syntyivät puolestaan Pentikin lahjapusseista: leikkasin niistä kolmioita kuusiksi ja leimailin hyvän joulun toivotuksen jalaksi. Symmetrisyyden vuoksi lisäsin toivotukseen kolmannen ään. 🙂

Alunperin ajatukseni oli tehdä korteista kolmiuloitteisia eli liimata kuuset koholleen ja siihen päälle vielä koristeita. Mutta tykkäsin näiden yksinkertaisuudesta, joten luovuin koristeista. Kuuset olisi siis voinut liimata suoraan korttipohjalle, mutta minulla ne alkuperäisen ajatuksen vuoksi ovat nyt hieman kohollaan: vahvistin ne kartongilla ja kiinnitin 3D-tarratyynyillä.

MaarItse - käsitöitä | valokuvia

Kovinkaan montaa korttia en lähetä, ja viime vuotisiakin oli vielä jäljellä, joten täksi vuodeksi tarvin vain muutamia lisää. Viime vuotiset joulupallokortit ovat vaan niin kauniita, että niistä luopuminen tuntuu vaikealta. 😄 Mutta turhaan kai niitä omaan kaappiinkaan jemmaa…

joulukortti13

Ennakoiva tekotyylini rauhoittaa jouluvalmisteluja sekä lisäksi tuo jouluun hieman lapsekkuutta näin aikuisiälläkin, sillä on aina kutkuttavaa odotella, että mistä se seuraava idea kortteihin tulekaan, ja kuinka hyvin sen onnistun toteuttamaan. Ensi vuotta varten korttipohjat onkin jo valmiina odottamassa, jotta aatto on ohi ja pääsee askartelemaan. Tästä on tullut ihana perinne!

joulukortit15

♥ 

Hyväää joulua!

14 thoughts on “Hyväää Joulua!

 1. Kuulostaa kivalta perinteeltä! Ja erittäin tehokasta ja hyödyllistä myös. Minä olen tänä vuonna tuskaillut omien joulukorttiaskartelujeni kanssa. Siis jos voi jotain mennä pieleen niin aivan varmasti se täällä on mennyt… Ei nyt kuitenkaan ollut muuta vaihtoehtoa kuin lähettää nekin epäonnistuneet kortit parempien puutteessa! 😀
  Tykkään kovasti noista joulumandalapalloistasi. Ehkä tänä vuonna askartelen kortteja joulun jälkeen minäkin…

  1. Se on ihme voima, kuinka jokin alkaa vastustamaan, niin kohta kaikki menee pieleen. Mutta onneksi tulee vielä uusia jouluja! 🙂

   Tykkään kovasti itsekin noista väritetyistä palloista. Ehdottomasti kauneimmat joulukortit, jotka olen tehnyt. ♥

 2. Onpa fiksu tapa. Joulun jälkeen tosiaan paperimateriaalia riittää. Nuo pallot ovatkin kauniilta.

 3. Kekseliästä hyödyntää eri materiaaleja kortteihin! Ja ihailtavaa, että teet kortit itse 🙂 Mukavaa joulunodotusta <3

 4. Hihii! Niin hyvä idea tehdä kortit odottamaan! Kyllä meillä askarreltiin ihan viimetipassa kortit kasaan. Onneksi on valokuva-automaatteja, että kuvatkin saa samassa tohinassa haettua. Kauniita!

 5. Kivoja vinkkjeä, ja etenkin kierrätysmateriaalien käyttö ilahduttaa. Oma kierrätyskorttipostaus odottelee, taidan vinkatakin lukijoita sitten myös tänne 🙂

Vastaa