Jämätammikuu

Tarkoitukseni ei ole aloittaa työviikkoa aina uudella SmartAss-puserolla, vaikka tämä on jo toinen viikon sisään (ensimmäinen neulostunika löytyy täältä). 🙂 Ei, vaikka tämä niin hauska kuosi onkin, vaan taustalla on jämien hyödyntäminen osana Mehukekkerit-blogin kässävuosihaastetta, jossa tammikuun teemana on siis jämät.

maaritse_handypocket_mehukekkeritkassavuosihaaste

Viime viikolla ompelin siis tunikan, jossa käytin niin SmartAss – kuin Raidat-neulosta, joita riitti vielä tämän puseron etuosaan. Loput leikkasin mustasta, melko paksusta joustocollegesta.

maaritse_handypocket_smartassneulos

Pusero on Ottobre-lehden Handy Pocket (5/17), mikä vaikutti kivalta perusmallilta, vaikka valitsinkin liian suuren koon, mikä saa minut näyttämään suuremmalta kuin olenkaan. Ottobren mallit ovat usein melko väljiä, joten tarkistin koon kaava-arkilta mittaamalla, mutta silti meni väärin, koska luulin tarvitsevani tavallista enemmän väljyyttä kankaitteni jäykkyyden vuoksi.

maaritse_handypocket_smartassass_raidat

Neulos oli kuitenkin taskujen suhteen hyvä valinta, koska se on omalla tavallaan ryhdikästä, joten uskon taskunsuiden pysyvän hyvin mallissaan. Kuviakin varten niitä piti hieman ikään kuin taitaa alaspäin, jotta erottaisitte taskujen paikat ja niiden raitaiset sisällöt.

maaritse_handypocket_neuloksesta_jamatammikuu

Ensimmäistä kertaa tein taskut tällä tapaa. Niiden ompelu oli helppoa kuin heinänteko. En kyllä tiedä, ovatko ne kovinkaa käytännölliset koostaan ja paikastaan johtuen, mutta ehkä jotain pientä niihin voi ujuttaa. Ainakin työavaimet hetkellisesti, jos on jo kädet täynnä…

maaritse_handypocket_resorikanttaus_mehukekkeritkassavuosihaaste

Tämän jämäprojektin avulla tuli siis opeteltua uusi taskujen ompelutapa, mutta ensimmäisen kerran onnistuin myös kanttaamaan pääntien hieman leveämällä resorilla. Sitä olen koettanut aikaisemmin jo ties kuinka monet kerrat onnistumatta.

maaritse_handypocket_jamatammikuu_smartass

Ensi keskiviikkona on vielä luvassa pienen pieni jämävinkki. Silloin esittelen helpon pipon ja kämmekkäät osana Blogisisarten Tervetuloa talvi-postaussarjaa, joka on alkanut muutama päivä sitten ja jatkuu aina helmikuulle asti: ensin vuorossa ovat talviset käsityöt, mutta tulossa on myös kotiin, hyvinvointiin ja ruokaan liittyviä juttuja. Minun vuoroni on siis keskiviikkona, jonka jälkeen alan keskittymään housuhelmikuuhun.

Mukavaa alkavaa viikkoa, nähdään!

6 thoughts on “Jämätammikuu

  1. Ihana! Voi tuo kangas on kyllä niin söpönen 😍 Tuo malli on ollut itselläkin tekolistalla, taidan suosiolla ottaa normaalia pienemmän koon.

  2. Jostain syystä tykkään tuosta väljemmästä mallista, vaikka normaalisti itsekin käytän ihan lähes ihonmyötäisiä vaatteita. Tuo oli jotenkin niin rennon näköinen päälläsi. Aivan upea pusero eikä millään uskoisi, että se on ns. jämäpaita.

    1. Kiitos kommentista, Teresa. 🙂 Reiluus ei sinällään haittaa, mutta olalla sitä on nyt sen verrran liikaa, että hiha asettuu vähän huonosti ja tekee kainaloon pussia. Mutta ehdottomasti teen vielä toisen, jossen kolmannenkin, kokeilen pienempänä, sillä varastossani on monesta tunikasta jääneenä juuri tähän sopiva – melko matala, mutta leveä – jämäpalanen. Hauska tapa siivota! 😉

  3. Oi, ihana. 🙂 Minusta tässä puserossa tuo kissakuosi pääsee kivasti oikeuksiinsa. Ja on rennon näköinen vaate!

    1. Kiitos Pipo-otus! 🙂 Tämä on kyllä niin loistava kuosi, ettei yhtään haittaa, vaikka onkin lähes kaksi samanlaista yläosaa. ♥

Vastaa