Maskotti

Nämä kuvat olen ottanut lähes päivälleen kaksi vuotta sitten ja ne tulivat mieleeni, kun pähkäilin tämän viikon MakroTex-kuvahaasteen teemaa maskotti.

makrotex_maskotti_maatuskat_maaritse

Maatuskat eivät kyllä ole varsinaisesti maskotteja, mutta kuitenkin mielestäni sellaisia hyvänmielen tuojia. Sehän taitaa olla yksi maskotin kriteeri, minkä nämä suukkosuutkin heittämällä täyttää.

makrotex_maskotti_maatuska_maaritse

Vaikka näistä kuvista on jo pari vuotta, olin tuolloin juuri ostanut ensimmäisen järkkärini, ja siksi muistan, kuinka silitin huolella taustakankaat ja asettelin puunuket tarkoin miettien, mistä valo tulee ja kuinka se heijastuu lakatusta pinnasta. Ja otin kuvan ja korjasin, ja uuden ja toisenkin…

Vuoden vaihteessa pohdin, että tuollainen  ote, rauha ja harkitsevaisuus sekä sinnikkyys ja oivaltavuus, on ollut jo hetken kadoksissa: nykyisin kiireessä usein sohlaan jotain sinne päin.

makrotex_maskotti_maatuskoja_maaritse

Toki arkeni on muuttunut tässä välissä, ja se näkyy kiireenä harrastuksissakin, mutta silti yhdeksi suurimmaksi syyksi luulen kuitenkin liiallisen somettamiseni: se vie huomaamatta hyvin paljon aikaa ja tekee levottomaksi. Levotonta mieltä puolestaan ei kiinnosta mikään rauhallinen ja luovuus taas saa polttoaineensa siitä, että mielellä on aikaa päämäärättömästi vaeltaa…

makrotex_maskotti_keltaiset_maatuskat_maaritse

Vuoden vaihteessa päätinkin, että vähennän netissä roikkumista ainakin iltaisin. Lisäksi ajattelin pitää vuoden aikana muutaman blogitauon, vaikka niin kovin pidänkin tästä blogikodistani, arkirutiinien pakopaikaista. Silti se voisi tehdä hyvää, sillä loppuvuodesta huomasin pientä turnausväsymystä.

Voihan olla, etten malta, mutta alustavasti ajattelin, että hyviä tauonpaikkoja voisi olla esim. touko- ja elokuu, sillä ne olivat viime vuoden aikana postaustahdilta hiljaisimmat kuukauteni. Tosin joulukuukin voisi olla hyvä, koska minun jouluuni ei sisälly sen suurempia askarteluja eikä kokkailujakaan, vaan enemminkin lepoa ja rauhaa. Joulusta minulle ei ole siis oikein mitään sanottavaa, joten silloinhan taitaa parempi olla hiljaa. 🙂

makrotex_maskotti_pienin_maatuska_maaritse

Miten sinä rajoitat liiallista somettamista ja pidät blogiväsymyksen loitommalla? 


Pieni Lintu -blogin MakroTex-haasteen kaikki maskotit voit käydä katsomassa täältä, klik

26 thoughts on “Maskotti

 1. Minä olin tullut ihan samaan tulokseen että maskotti on esine joka tuo hyvää mieltä ❤️
  Mukavat maatuskamaskotit.

  Puhut asiaa liiasta netissä roikkumisesta. Olen jo pitkän aikaa sulkenut tietsikan illoiksi. Poistun useimmiten langoilta klo 16 – 17. Vuosi sitten rajoitin Facebookissa hengailua, nyt pidän sieltä lähes täydellistä taukoa tammikuun ajan… uskon että jatkan paastoa helmikuussakin. Yritän muistuttaa itseäni siitä että en roiku blogeissakaan liikaa.

  Mukavaa viikkoa ja onnea pyrkimyksissä vähentää somessa samoilua 🌹

  1. Kiitos kommentista ja kannustuksesta, Kieltenope! ♥ Minäkin olen yrittänyt lopettaa someilut ilta kahdeksaan mennessä, ja melko hyvin siinä jo lähes kuukauden onnistunut. En tiedä johtuuko nyt yksinään siitä, mutta yöunet ovat olleet viimeisten viikkojen aikana levollisemmat. Se onkin ollut erittäin hyvä motivaatio. 🙂

 2. Paastonaika voisi olla hyvä aika pitää sometaukoa

 3. Kivat matrjoshkat, tai maatuskat. 🙂 Mukavasti sommitellut kuvat, niistä tuli todellakin hyvä mieli. Mitä tulee tuohon sometukseen niin itse pyrin yhdistämään bloggaamisen työaikani yhteyteen eli sitten, kun suljen tietokoneen en mielellään enää roiku somessakaan puhelimen kautta. Tämä on tietysti helpompaa, kun vastaan itse työajoistani ja työpaikkani on kotona… Joskus tsekkaan hetkellisesti, mitä vaikka Facebookissa on, esim. odotellessani ruokaa valmistuvaksi mutta muuten suljen puhelimestakin netin pois aina iltaisin ja keskityn perheen kanssa oloon. Viikonloppuisin harvemmin edes avaan tietokonetta, paitsi jos blogi tarvitsee jotain päivitystä – monesti koetan viikonloppuisin ilmestyvät postauksetkin ajastaa etukäteen. Sitten vain jää “mainostus”, jos ei muista niitä mihinkään jakaa.

  1. Kiitos Teresa! 🙂 Minulla työt rytmittää puolestaan niin, että kirjoitan viikonloppuisin ja ajastan ne arkiviikolle. Että ajastus on minun arjen pelastus. Töiden jälkeen en hirvittävästi bloggailekaan, tästä tiistaista on tullut vain poikkeus, harrasteilta koneen äärellä. 😀

 4. Hyvät kuvat! Kun televisiostakaan ei oikein mitään tule, niin istutaan tietokoneella 🙂

 5. Kauniit kuvat! Vähän samanlaisia ajatuksia täälläkin. Ensinnäkin se, että joskus kuviin jaksoi panostaa enemmän ja siitä oli kyllä hyötyä. Onnistuneista kuvista tulee hyvä mieli. Ja samaa mieltä oon myös somettamisesta. Levottomuus kuvaa hyvin sitä olotilaa, joka tulee koneella roikkumisesta. Kiva lukea sun ajatuksia. Kohta siirryn ompelukoneen ääreen, pois tästä koneelta 😂

  1. Kiitos Kati! Näinpä! Kiireessä ihan on päässyt unohtumaan, kuinka hyvä kuva itsessään tuo jo hyvän mielen. Ja tosi mukava kuulla, että joku jaksaa lukea… 🙂 Mukavia ompeluhetkiä! ♥

 6. Ihanan tarkkoja kuvia. Nyt ei muulta turnajaisväsymykseltä ehdi stressaamaan vielä blogiakin. Postaan kun kerkeen, eikä se haittaa. Onhan nuita silti ainakin joku käynyt lukemassa 🙂 Joskus on elämässä semmoisia kausia, että pakko on tahtia hiljentää jossakin asiassa. Haluaisin suunnitella taas ja en tahdo ehtiä koulutöiltä ja sekös harmittaa 🙁

 7. Mä olen aina tykännyt maatuskoista, niissä on vain sitä jotakin 🙂
  Meidän sääntömme eli että ei ole sääntöjä toimii somettamisessakin, postataan blogiin ja instagramiin kun on inspistä ja asiaa 🙂
  Ihanaa iltaa <3

  1. Kiitos Merikapteenin vaimo! Ne on kyllä niin ihania väritykseltään, ja tykkään siitä, että niiden sisälle voi kätkeä kaikkea pientä. 🙂 Ihanaa iltaa sinnekin! <3

 8. Voi, miten suloisia suukkosuita ja hyvät kuvat <3

  Liika koneella olo ja somettaminen tekevät levottomaksi, lyhytjänteiseksi, olen huomannut omalla kohdallani. Käyn koneella aamupäivisin (en ole enää työelämässä), päivällä teen jotain muuta ja illalla tsekkaan enää vaan sähköpostit. Blogitaukoja näiden yli 12 blogivuoden aikana olen pitänyt lukuisia. Facesta on menossa nyt pidempi taukoa, sitä hektistä infoähkyä ei vaan kestä! Blogien hitaampi maailma sopii paremmin, blogijuttuihin voi palata vaikka viikon kuluttua, noissa nopeammissa some-alustoissa juttu on vanha jo tunnissa!

  1. Kiitos susupetal! ❤

   Hyviä näkökulmia, kuten tuo fb:n nopeatempoisuus. Kiitos, kun jaoit kokemuksesi!

 9. Ihanat kuvat ja viisaat ajatukset!!
  Olen jo tunnistanut tuon, että minun pitäisi vähentää iPadilla olemista, ja vähän olen päässyt toteutuksen puolelle myös, mutta Instagram-innostukseni aika lailla nyt haittaa hyvää yritystä. Susupetalin kommentti Facebookin hektisyydestä havahdutti minut tajuamaan, että Intagramhan se vasta tosi hektinen onkin! SIIHEN minun on siis ainakin alettava kiinnittää huomiota, että en niin kamalan usein käy sitä kurkkimassa! – Tämä postaus olikin (hyvine kommenteineenkin vielä) nyt erittäin antoisa ja tärkeitä ajatuksia herättävä! Kiitos siitä! ❤️

  1. Kiitos kaunis Sirpa! ❤️ Kiitos, että olit yhtenä mukana ajatuksia jakamassa. 😊

 10. Kauniit kuvat, sopivat mielestäni mainiosti haasteeseen 💛 Joskus haaveilin näistä maatuskoista, sitten kerran sain lahjaksi ja lapset leikkivät osan hukkaan:) Some-roikkuminen jää nykyään usein iltaan, koska päivällä en käy juuri ollenkaan, nykyään ehkä vähän enemmän, mutta suuri ero siihen mtä aiemmin olin. Irti otto tuli luonnollisesti ennen joulua:)

Vastaa