Toukokuu

Opettajana toukokuu on todella kiireistä, mutta myös ihanan odottavaa aikaa: loppukiri täyttyy aina niin lasten kuin aikuisten huokauksista jäljellä olevasta työmäärästä, mutta myös kesälomasta haaveilusta.

maaritse_makrotex_toukokuu_pionin_puolikas

Nyt onkin paras hetki haaveilla, kun kaikki on vielä edessä. Lomahan sitten itsessään joko vahvistaa tai murskaa haaveemme, että oliko lämmintä vai sateista, pysyttiinkö terveinä vai sairastettiinko jne. Mutta vielä ei siis tarvi olla realistinen, vaan voi mielessään uppoutua aurinkoisiin päiviin sydämensä kyllyydestä!

Meneillään oleva toukokuu on erityinen siksikin, että viime syksynä sain ensimmäisen virkani. Siksi aikaisemmin en välttämättä tässä vaiheessa vuotta tiennyt, onko minulla töitä kesän jälkeen.

maaritse_makrotex_toukokuu_pionin_kukka

Mutta nyt viran myötä tuota epävarmuutta ei enää ole eikä siten työpaikkojen saati työkavereiden taakse jättämistä: vaikka ne ovat aina olleet tiedossa, on niihin liittynyt enemmän tai vähemmän haikeutta ja hämmennystä, kuinka muut jäävät omaan arkeensa ja minä jälleen lähden – jonnekin – omaani etsien.

maaritse_makrotex_toukokuu_suuri_pionin_kukka

Vuosi sitten eron hetkellä sain yhdeltä työkaverilta kauniin kiitoksen, kuvissa olevan pionin. Enää nämä kuvat eivät herätä haikeutta, sillä ensi syksynä yllättäen kohtaamme hänen kanssaan uusissa seikkailuissa töiden ohessa.

maaritse_makrotex_pioni_toukokuu

Onkin aika uskomatonta, kun nyt jo tiedän niin työpaikkani kuin yhdenlaisen projektin syksyllä alkavan. Onpa jotain mitä odottaa kesän jälkeen! 🙂

 

Joko sinä haaveilet aurinkoisista ja huolettomista kesäpäivistä?


Tämän viikon Pieni Lintu -blogin MakroTex-valokuvaushaasteen teemana on toukokuu. Sinne klikkaamalla näet, mitä muut ovat postailleet kuluvan kuukauden tiimoilta. 

35 thoughts on “Toukokuu

  1. Eikö olekin? Ne ovat vielä niin suurikukkaisia, että yhdestä kukasta riittää ihaltavaa yllin kyllin.

 1. Ihana pioni.
  Toukokuun kesäloman odotus on tänä vuonna erityistä, kun tiedät mitä loman jälkeen. Onnea virasta!

 2. Pionit on kyllä kauniita. 🙂 Näin opiskelijana voin vain haaveilla kesälomasta. Töissä menee vahvasti koko kesä. Onneksi on sentään ollut kunnolliset joululomat tässä opiskeluvuosina, muuten ois takki aika tyhjä. (Tai no, on se välillä ollukin.) Tänä keväänä en ole onneksi niin uupunut kuin useana edellisenä, joten töihinkin meneminen on ihan mukavaa. Tänä kesänä on tosin ihan uusi kesätyöpaikka, joten on sen puolesta vähän jännempää, mutta toisaalta odotan innolla.

  1. Muistan tuon itsekin, että lomia ei opiskelijana juuri pidetty. Opiskelijana arki oli kyllä tietyllä tapaa helpompaa, mutta sitä se sitten olikin lähes koko ajan, kun lomilla oli töissä eikä oikein missään vaiheessa ehtinyt hengähtää. Taidat vielä mennä leireilemään. Omasta kokemuksta ne ovat antoisia, mutta melko raskaitakin rutistuksia varsinkin loppukesää kohden. Kovasti siis tsemppiä ja jaksamista kesän aherruksiin! ♥

 3. Oijoi, itsekin varhaiskasvatuksen puolella välillä pitää oikein muistuttaa itseään, että toukokuun kiireet ovat (onneksi) meidän aikuisten olotila; lapset ottavat kaiken irti ihanasta lämmöstä ja valoisista päivistä ilman kevätstressiä. Pyrkimystä olisi samaan, mutta vielä on ainakin itsellä opeteltavaa ..

  1. Totta, kiire vaivaa varmasti enemmän aikuisia, mutta kyllä koulun puolella lapsetkin alkavat väsymään viimeistään tässä vaiheessa. Onneksi on kuitenkin näitä vapaita tässä keväällä, kuten pääsiäinen ja vappu, niin niiden avulla jaksetaan.

 4. Toukokuu on vähän kuin vuodenvaihde muilla open töissä: tulosten tarkastelua ja vanhan jättämistä taakse.

  1. Näinhän se on. 🙂 Vaikka arviota tehdään läpi vuoden, nyt on ikään kuin vuodenvaihde: jos opettaja puhuu tässä vaiheessa vuotta ensi vuodesta, tarkoittaa hän sillä mitä luultavammankin tulevaa syksyä, ei tulevaa uutta vuotta.

 5. Onnea virasta! Täällä yks ohjaaja jännää vielä hetken, että jatkuuko työt samassa koulussa ensi syksynä 🙂

 6. Hurmaava pioni <3 Paljon onnea vakipaikasta, se ei ole nykyään opettajilla todellakaan itsestäänselvyys! 🙂 Kesän tulossa ihanaa on juuri tuo haaveilu ja lomien suunnittelu, toivottavasti saataisiin nauttia näistä helteistä kesälläkin.

  1. Kiitos Piia! 🙂 Toivotaan, että lämpöä riittäisi kesällekin, niin koululaisetkin pääsisivät kunnolla kesästä lomallakin nauttimaan. Ja toki ihan jokainen muukin… 😀

Vastaa