Päähänpistoinen pipo

Kuluneella viikolla sain päähäni kutoa talvipipon, vaikka paljon muuta ajankohtaisempaa puuttuisi vaatekaapistani: ensin yritin vastustella, hetken itselleni selitellä, ettei tämä ole nyt tarpeellisin asia, mutta ihan kuin varkain kädet tarttui puikkoihin.

Pompom-pipoja

Pipon kutomiseen ei hirmuisen kauaa mennyt, koska lanka oli kohtuullisen paksua. Myös malli oli entuudestaan tuttu Veera Välimäen Looking Ahead -pipo: samanlaisia pipoja olen aikaisemmin kutonut jo kaksi, sillä tykkään kovasti tästä mallista, korkeasta resorista ja päälaen neljästä kavennussaumasta.

maaritse_neulontablogi_kudottu_pipo

Tumman harmaa lanka on Gjestal Garnin 100 % Merinovillaa ja tupsu puolestaan Rosala-neuleestani jäänyttä Lystig Yarnsia. Ihana yhdistelmä, tykkään!

Merinovillainen Looking Ahead -pipo.

Rykäisin siihen samaan syssyyn myös peruskaulurin pipon kaveriksi. Tämäkin on lempparini, hyvin takin alle sujahtava. Erityisesti tykkään napituksesta eli siitä, ettei kauluria tarvitse vetää pään yli niin, että tukka menee sekaisin tai sähköistyy. Kauluri kudotaan poikittain lyhennetyin kierroksin. Ohje siihen löytyy ilmaiseksi täältä, Dropsin sivuilta, klik.

Kudottu kauluri merinovillasta Dropsin ilmaisohjeella.

Tällaisissa päähänpistoissa on se etu, että olen – ainakin osittain – ajoissa talven suhteen. Ennakoinnin sijaan pipon tekeminen taisi kuitenkin olla itsepetosta parhaimmillaan: nyt en saa ajoissa valmiiksi vaikeaksi kokemaani syystakkia, minkä tekemistä tällä siis välttelin. Kas, kun en alkanut siivoamaan… 😀


Aiemmat pipot löytyvät täältä:

12 thoughts on “Päähänpistoinen pipo

  1. Kiitos, Pipo-otus! Hoksasin kommentistasi, että tämähän olisi voinut etukäteen vuodenaikahaasteenkin talvi-postaus. No, ei voi mitään… Tuleehan näitä. 🙂

  1. Kiitos, Piia! Pipo on hyvä, mutta kauluri on ihan super, sillä se menee niin sujuvan huomaamattomasti talvella toppavaatteiden alla, ei ahdista eikä valu, mutta lämmittää ja peittää hyvin.

 1. Kivan oloiset kauniit ,pipo ja kauluri. Olen etsinyt kaulaliinalle vaihtoehtoa, pitää tutustua tähän
  kaulurimalliin.

  1. Kiitos, Teresa! Harmittaa vähän, että laiskuuttani en jaksanut ottaa kaulurista parempaa kuvaa. Yllätyksekseni se tuntuu kiinnostavan melko monia, niin pitää ehkä vielä ottaa parempia kuvia. Toisaalta, näkeehän mallin kokonaan kuitenkin ohjeeseen klikkaamalla.

 2. Ihana tuo kauluri 🙂
  Sattuukin olemaan sopivaa lankaa, että teen tällaisen. Kovin sitä nyt alkaa jo kaipaamaan kaulan suojaksi jotain…

  1. Kiitos, Petra 🙂 Syystuuli on kyllä ollut parin päivän aikana jo niin navakka, että suojaa tarvitaan.

Vastaa