Talven merkkejä | MakroTex

Aikaisemmin olen jo maininnut siitä, että teen töitä vanhassa koulussa. Tuon satavuotiaan rakennuksen ikkunat eivät ole enää kovin tiiviit, minkä vuoksi lähellä olevan meren välillä tuntee hyytävänä viimana ja kuulee korkeana vihellyksenä. 

Ikkunat odottavat remonttia, mutta sitä ennen nautin tunteesta, että luonto on sisälläkin niin läsnä. Kuten tänä syksynä, kun leppäkertut hakivat talvehtimispaikkaa ikkunan raoista syystuulien myötä. 

Lokakuussa en saanut kuvattua seinällä ja ikkunasyvennyksissä vilistäviä kerttuja, mutta  viime viikolla yksi oli asettunut melko näkyvälle paikalle nukkumaan. 

Ainakin luulen, että se on elävä, talviunta nukkuva, koska se roikkuu ikkunanristikossa: ei kait se siellä pysyisi, jos kuollut olisi. Vaikea on kuitenkin uskoa, että se tuossa talven selviää. Saa nähdä!  


Pieni Lintu -blogin MakroTex-valokuvaushaasteessa tällä viikolla on teemana siis talven merkkejä

17 thoughts on “Talven merkkejä | MakroTex

 1. Hiukan samanlaisia talven merkkejä nähdään meidän mökillä, kun tällaisena kylmänä vuodenaikana mennään sinne ja lämmitetään mökki, niin jostain piiloistaan tulevat kärpäset pörräämään ikkunanpieliin.
  Ihana leppäkerttu. Nukkuvatkohan ne talviunta ja elävätkö useampia vuosia?

  Liked by 1 henkilö

  1. Kiitos kommentista, Kristiina K. En osaa varmuudella sanoa, että ovatko ne unessa vai horroksessa talviajan enkä iästäkään. Jostain kuitenkin luin, että ne saattavat herätä jopa keksen talvenkin sisälle juoksentelemaan… Mielenkiintoista, että pitää yrittää vielä tarkemmin selvittää. 🙂

   Tykkää

  1. Kiitos, riitta k. En minäkään oikei n tästä asiasta tiedä, mutta keväisin pienen pieniä, tuotakin pienempiä, kerttuja tulee aurinkoa ottamaan koulun kivijalan raoista. Ne vaikuttavat ”vauvakertuilta”, ja niihin verrattuna tämä aikuiselta.

   Tykkää

 2. Toivottavasti ikkunaremontilla ei tarkoiteta vanhojen ikkunoiden korjaamista uusiin. Liimapaperilla voi tiivistää vanhat ikkunat alhaalta ja sivusta. Ylös on hyvä jättää hengitysrako. Meillä näillä vanhoilla perinneopeilla joka talvi ikkunat tiivistetään. 🙂 Leppäkertulla on varmaan mukava olla siellä ikkunanraossa!

  Liked by 1 henkilö

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.