Kankaita omilla väreillä

Ompelin itselleni kauniin vihreän mekon, mutta näinä valottomina päivinä  koko mekon kuvaaminen ei onnistunut. Tosin tein sen tutuksi tulleella mallilla eli se on samanlainen kuin pallomekkoni, joten sehän on oikeastaan jo nähty. 😉

Ompelin mekon Hellinin Blizzard luomupuuvillatrikoosta. Väri on Deep Emerald/True Winter.

Toisekseen mallia tärkeämmässä roolissa on nyt mekon värin tausta-ajatus 12 värivuodenajasta, minkä mukaisesti osa Hellinin kankaista on jaoteltu. Nämä kankaat löytyvät helposti mm. Paintboxista.

Tilasin kangasta Hellinin Paintboxista, johon on suunniteltu kankaita 12 värivuodenajan mukaan. Tilaamani luomupuuvillatrikoon väri on Deep Emerald/True Winter.

Itse olen värianalyysissä käynyt noin kymmenen vuotta sitten, jolloin minut analysoitiin neljän vuodenajan mukaisesti talveksi. Vuosien aikana on kuitenkin lisääntynyt ymmärrykseni, ettei analyysin mukana tulleeseen värikarttaan kannata hirttäytyä: kaikki sen värit eivät välttämättä ole niin sopivia. Lisäksi omia värejä voi löytää myös toisten vuodenaikojen värikartoista, joita voi oppia tunnistamaan värin kylmyyden/lämpöisyyden sekä kirkkauden perusteella. 

Tällä kokemuksella oletin olevani 12 värivuodenajasta True Winter, jolle sopivat talven jäiset jalokivisävyt. Tilaamani luomupuuvillatrikoon värin nimi onkin Deep Emerald, mutten – tietenkään :/ – senkään kaunista sävyä onnistunut aivan oikein kuvaamaan. Jotenystävät kalliit, käykäähän itse värejä ihailemassa siellä Paintboxissa Hellinin sivuilla, klik, klik

Ompelin trikoomekon Hellinin luomukankaasta. Kankaan väri on Deep Emerald/True Winter.

Tosin vierailu Hellinin sivuillakaan ei täysin poista sitä ongelmaa, että joka näyttö toistaa värit omalla tavallaan. Onneksi hutiostoksia välttääkseen Helliniltä voi nykyisin tilata myös mallitilkkuja ja/tai käydä Helsingissä Salapakassa kuoseihin tutustumassa. 

Ompelin mekon Hellinin Blizzard luomupuuvillatrikoosta. Väri on Deep Emerald/True Winter.

Tällainen palvelu on ainakin minulle tarpeen: vuosi sitten turhautuneena postasin, kuinka tulee tehtyä hutiostoksia niin netistä, mutta valaistuksen takia välillä myös kangaskaupasta. Siksi mielestäni on huikeata, että joku jaksaa tehdä ns. esivalintaa puolestani mallitilkkupalvelua unohtamatta: värikoodauksesta huolimatta en voi pitää selviönä, että kaikki True Winter -värit sopisivat minulle tai tuntuisivat kotoisilta. Muutama väri tilaamieni mallitilkkujen perusteella vaikuttaakin liian kirkkaalta minun mielenmaisemaani, vaikka tämä vihreä oli kyllä täysi kymppi kaikin puolin!

Värianalyysin mukaan olen talvi, jolle sopivia kankaita voi tilata Hellinin Paintboxista.

Tämän postauksen myötä blogini hiljentyy jo joululomalle, sillä ensi viikolla on tiedossa niin joulujuhlia kuin -ruokailuja sekä -kahvitteluja. Lisäksi keskityn käsitöiden sijaan uuden ompeluhuoneeni järjestämiseen: vaihdamme huoneen paikkoja, sillä nukkumaan mahtuu pienemmässäkin huoneessa. Minä ja kankaani saamme siis lisätilaa! 😀 

Tunnelmallista joulun aikaa kaikille!

10 thoughts on “Kankaita omilla väreillä

  1. Onpas ihana väri💚 Vaikuttaa sulle just sopivalta. Voimia viimeiseen työviikkoon ja rentouttavaa joululomaa sulle!

  2. Upea väri ja ihana joulumekko! Minua kiinnosti nuo myös , mutta en yhtään tiedä mikä olen. Sen tiedän, että puhtaat värit toimivat parhaiten.

    1. Kiitos, Teresa S!

      Analyyseja on monenmoisia ja joillakin on jopa niin hyvä värisilmä, että pystyvät itse itsensä analysoimaan. Esimerkiksi oman kylmyyden tai lämpimyyden saa selville katsomalla päivänvalossa ranteen sisäpuolelta, minkä väriset suonet ovat. Jos ne sinertävät, kylmät talvi- tai kesävärit sopivat, mutta jos ne ovat vihertävät, sopivat puolestaan lämpimät syksy- tai kevätvärit. Noin voi vähän ainakin rajata mahdollisuuksia, mikä vuodenaika sitä voisi olla ja tuumata asiaa lisää pinterestin ja youtuben avulla. Fb:ssä on myös ainakin tämä ryhmä, missä voi toisten kanssa näitä asioita pähkäillä: https://www.facebook.com/groups/1216455268486731/

    1. Kiitos, Teresa. 🙂 Ja tsemppiä tässä on kaivattukin, sillä – tietenkin lähellä lomaa – tuli jokin kuumetauti, joten viikko on vierähtänyt ihan konttaamalla. Aloitettu kuitenkin on, niin eiköhän ensi viikolla loputkin tavarat löydä paikkansa. Toivottavasti sinulla siivoushommat sujuivat sutjakkaammin!

Vastaa