Ehta-huppari

Nyt kukaan ei voi sanoa not my circus, not my monkeys, vaikka kaikki tutusta poikkeava ei niin mukavaa olisi eikä helpolla tulisi.

maaritse_ehta_jemmoi_huppari_joustocollege

Omalla kohdalla kotona oleminen on jo tuttua, koska kemikaaliyliherkkänä olen joutunut jo vuosia suojaamaan itseäni ja ennen kaikkea työkuntoani eristäytymällä vapaa-ajalla kotiin, välttämään joukkotapahtumia, opetellut pitämään riittävää etäisyyttä ihmisiin jne. Eli kotona oleminen on minulle ihan normaali arkea ja se on se syy, miksi yleensä ehdin tehdä niin paljon käsitöitä.

maaritse_ehta_jemmoi_joustocollege

Paitsi nyt, kun työtkin tulee tehdä kotoa käsin: etäopetuksen järjestäminen on vaatinut lyhyessä ajassa niin paljon uuden opettelua ja asioiden järjestelyjä puhelimitse, Wilma-viestein, Meet-tapaamisin yms., että käsityöt ovat saaneet odottaa. Kiirettä on siis pitänyt ja huolta riittänyt. Huokailun sijaan yritän kuitenkin keskittyä siihen ajatukseen, että tämäkin asia menee ajallaan ohi ja teen tässä tilanteessa parhaani, sen minkä omalta osaltani voin.

maaritse_pattydoo_lynn_huppari

Muun muassa käsityöharrastajana voin tukea tuomalle esille hyväksi havaitsemiani käsityöalan yrittäjiä. Yksi sellainen on esimerkiksi Ehta, mistä olen tämän hupparin kankaan ostanut jo parisen vuotta sitten. Kuosi on Laura Ikosen suunnitelma Jemmoi. Aika veikeä vai mitä? Tykkään Ehtan kuoseista juuri siitä syystä, että niissä on sopivassa määrin leikkisyyttä kankaan olematta kuitenkaan liian lapsekas ja laatu on hyvä. Eli nämä ovat sellaisia kankaita, joita ei oikein raaski leikata. 🙂

maaritse_lynn_hoodie_pattydoo

Mutta nyt oli jotain kepeää päälle saatava, ja leikkasin tämän pari vuotisen aarteeni huppariksi. Kaavana käytin jo aikaisimmin käyttämääni Lynn-kaavaa / PattyDoo.

maaritse_taskullinen_huppari

Hihoista tuli hieman liian pitkät, koska hihansuiden resoreihin kuuluisi peukalonreiät. En jaksanut niitä nyt värkätä, vaan summassa lyhensin niille tarkoitettua liikkumavaraa ranteelta pois. Olin turhan varovainen eli enemmänkin olisi voinut lyhentää. Toisaalta ylipitkät hihat voi vetää käsiä lämmittämään ilman niitä peukalonreikiäkin, että no harm done. 

maaritse_ompelublogi_naisten_vaatteet

Myös hupparin nauhat ovat vielä liian pitkät, koska muistini mukaan tämä nauha kutistuu ensimmäisessä pesussa.

maaritse_taskullinen_huppari_joustocollegesta

Taskut on upotettu vinoihin sivusaumoihin. Etuosa on siis takaosaa kapeampi, v-kirjaimen mallinen.

maaritse_hupparin_sivusauman_taskut

Sen lisäksi, että voin laittaa hyvää kiertämään blogini kautta, ajattelin myös lanka- ja kangaslaihiksistani huolimatta ostaa muutamia lankakeriä ja kankaita, joista olen pitemmän aikaa haaveillut. Niitä varten pitää ostaa myös muutama neuleohje ja ompelukaava. Huomenna osallistun myös FaceBookin virtuaalisille käsityömessuille tavoitteena ostaa uudet korvakorut arjen piristykseksi. Mutta kaiken tämän teen maltilla, sillä tarkoituksenani ei ole hillitön kuluttaminen: siinä en näe mitään järkeä, kun olen jonkin verran saanut, jos en vähennettyä varastoani, niin ainakin toteutettua vanhempia materiaaleja pois uuden alta.

Miten sinun kässäilyt ovat viime aikoina sujuneet? ♥


Ompeluvinkki:

maaritse_ompelublogi_ompeluvinkki

 • Ehtan kankaiden hulpioon on painettu kankaan tiedot aina pesumerkinnöistä kuosin nimeen saakka. Ajattelisin, että sen avulla voisi huolitella pääntien. Esimerkiksi HommaHuone-blogissa on selkeän oloinen ohje, minkä avulla pääntiestä tulisi siisti ja mm. tärkeät pesumerkit jäisivät talteen. Itse en vielä ohjetta testannut, koska joustocollegehuppu oli jo itsessään niin paksu ommella, niin en halunnut pääntielle enempää kangaskerroksia lisätä. Mutta seuraavien puseroprojektien kohdalla sitten…

6 thoughts on “Ehta-huppari

 1. No nyt on veikeä huppari! Sinusta on tullut hyvin taitava ompelija!
  Itselläkin on aika lailla samat rutiinit kuin ennenkin, koska olen tähänkin saakka tehnyt etätöitä. Porukkaa on vaan enemmän päivisin kotona kuin ennen. Ulkoillessa pitää myös entistä enemmän huomioida turvavälit, meillä kun on riskiryhmäläinen ydinperheessä, vaikka muuten pääsemmekin hyvin metsään kotoa puikahtamaan.

  1. Kiitos, Teresa, aika sujuvasti tämmöiset perushupparit kyllä jo tulee. 🙂
   Ihmismäärä on tosiaan ollut yllättävän suurta ulkoillessa, kun aurinkoinen sää on vielä suosinut. Yritetään pysyä terveenä! ♥

 2. Kylläpä on H E R K K U! Kelpuuttaisin heti päälleni 🙂 Itse olen hyvin kotona viihtyvää tyyppiä, joten kovin hankalaa ei elo vielä ole ollut. Etätöitä ei mun ammatissa ole mahdollista tehdä, joten “tulilinjalla” ollaan päivittäin. Silti huomaan, että käsitöitä tulee tehtyä ehkä enemmän kuin aiemmin. En jaksa enää niin tiiviisti seurata uutisia, vaan yritän saada muuta ajateltavaa. Silloin kanavoin ajatukset usein uusien projektien miettimiseen. Ja niitä tuntuu putkahtelevan ihan kiitettävästi!

  1. Kiitos, Satu!
   Huh, toivottavasti ihmiset tottelisivat nyt poikkeuslakeja, että sairastavuus pysyisi kurissa ja työssäkäyvät sekä riskiryhmäläiset paremmin turvassa. Omituisia aikoja kyllä eletään. Voimia arkeen!

 3. Onpa ihana huppari! Ehtan kankaat on kyllä loistavia. Tosi kiva tuo vähän kapeampi etukappale, jolloin taskun saa suoraan saumaan. Tsemppiä sun arkeen! Samantapaista korona-arki on täälläkin. Kaipaisin lisää aikaa kässäilyyn.

Vastaa