Nurin nurin -paita Muita ihania -kuvioilla

Ihastuin heti Käsityökekkerit-blogin Veeran suunnittelemaan Nurin nurin -paitaan: se oli simppeli ylhäältä-alas neulottava kaarrokkepaita, mihin voisin tuhota vanhoja Novitan Seitsemän Veljestä jemmojani, mitkä eivät sukkia neulomalla vaikuta vailenevan yhtään.

maaritse_neulominen_kuvioneule

Valmista Nurin nurin -paitaa ohjeen mukaan tulisi pitää päällä nurinperin eli nurjat silmukat käännettynä päällepäin. Vaikka se oli juuri se juttu, mihin ihastuin, minun paidastani tuli hyvin erinäköinen: alkuperäinen ideani oli raidoittaa koko miehusta moniväriseksi. Toisin kävi, sillä ideani oli hyvä, mutta toteutus ei niinkään. 😉

maaritse_kirjoneulepusero_seiskaveikka_muitaihania_talvisukka

Koska en saanut raidoista nättejä, purin ja päätin neuloa kuvioita eli pitää valmista paitaa päällä oikeinpäin, sileä neulospinta ulospäin. Kuvioita mukailin Muita Ihania -blogin talvisukista, jotka tulivat nettisurffailun jälkeen vastaan: alunperin etsin pari vuotta sitten neulomani muitaihania-kaulahuivin kuvioita, mutta nämä puhuttelivat tällä kertaa enemmän.

maaritse_neuleblogi_nurinurinpaita

Tämmöinen siitä sitten tuli. ♥

maaritse_nurinnurinpaita_kuvioneuleena

Paita on neulottu koossa M. Kaarrokkeen neulon ohjeen mukaan, mutta kainaloiden alle lisäsin muutamia silmukoita, koska kuviot olivat kahdeksalla jaollisia. Näin kuviot jatkuvat tasaisesti koko helman ympäri.

maaritse_nurinnurinpaita_muitaihania_kuvioilla

Neuloin myös hihat väljimmiksi, jotta sain pilvenreunuskuviot sievästi hihojen loppuun.

maaritse_nurinnurinpaita_novita_seiskaveikka_muitaihania_talvisukkakuvioilla

Myös helman mitta on omasta päästä: tein niin pitkästi kuin lankoja riitti ja hyvältä näytti.

maaritse_koronaneule_nurinnurinpaita

Muutoksistani johtuen sain lankaa kulumaan hippasen yli 500 grammaa. Minusta se on hyvin. Varsinkin, kun vihreä lanka oli vanhinta, kymmenen vuotta vanhaa. 😀

maaritse_nurinurinpaita_nurinkurin

Että tyytyväinen olen, ja ohjetta suosittelen lämmöllä, sillä tästä on moneksi (kuten esimerkiksi tällaiseen kuviopaitaan tai sitten sellaiseen sievään raitaiseen kuten ohjeessa). Erityisesti jos olet halunnut opetella neulomaan ylhäältä-alas päin, mutta olet epäillyt taitojasi tai vieroksut englanninkielistä ohjetta, niin tässä on ohje sinulle – helppotajuinen ja suomenkielinen sekä keskipaksusta langasta nopea neuloa!

12 thoughts on “Nurin nurin -paita Muita ihania -kuvioilla

 1. Tosi suloinen lopputulos! Ja loistava idea yhdistellä useampaa hyvää ohjetta. Mulla on myös meneillään seiskaveikkojen tuhoaminen kirjoneuletakkiin. Yritän saada sen ennen kesähelteitä valmiiksi.

  1. Kiitos kaunis. Ensin harmitti, kun raidat eivät onnistuneet, mutta kannatti purkaa ja muuttaa suunnitelmaa. Tätä tulee varmasti käytettyäkin. 🙂

   Takkiprojekti kuulostaa hyvältä. Hippasen oon jopa kateellinen, sillä sama kävi mielessä, että steekkaisin tämän auki. Petroolin väristä lankaa ei kuitenkaan vaikuttanut olevan niin paljon, kun alotin neulomisen, että sitä olisi riittänyt takiksi hieman suurempaan kokoon eikä nappilistaan, niin paitaan oli tyytyminen.

 2. Paidasta tuli tosi kiva! Olet onnistunut värivalinnoissasi täydellisesti, kaikki sopivat niin hyvin yhteen! Minä olen myös nurinpäin pidettäviä paitoja tehnyt kaksi (tosin aivan muilla ohjeilla), mutta toinen niistä jäi kuitenkin oikeinpäin pidettäväksi. 😀

  1. Kiitos Teresa! Tuli kyllä ihana. 🙂 Jo alussa yritin valita toisiinsa sopivat värit, mutta lopulliset värivalinnat, mitä mihinkin kuvioon, tein neuloessa. Aikaisemmin sellainen ei ole onnistunut, jotenkin en ole pystynyt hahmoittamaan kokonaisuutta. Tällä kertaa se oli helppoa, että ehkä olen senkin asian suhteen vuosien varrella kehittynyt. 🙂

  1. Kiitos Maiju! Tästä tuli ihana. Niin ihana, etten raaski antaa tätä pois, vaikka niin alunperin ajattelin. 🙂

Vastaa