Kirjovirkattu pussukka

Huh, nyt se on valmis! Nimittäin pari vuotta sitten kesällä aloittamani pussukka, mikä oli hyvää vauhtia pölyttymässä ikuisuusprojektiksi.

Pussukan kuvio on Molla Millssin suunnittelema. Bongasin sen aikoinaan Pinterestistä, vaikka minulla on kolme Virkkuri-kirjaankin. Ne eivät vaan sattuneet olemaan aikoinaan mökillä mukana, kun innostuin tätä tekemään. Langat olivat Catania ja koukkuni 2,5 mm.

Ajatuksissani oli tehdä pussukasta huomattavasti korkeampi, mutta langat näyttivät uhkaavasti loppua eikä oikein intoakaan enää ollut. Ihan hyvänkokoinen tästä kuitenkin näinkin tuli, kuten esimerkiksi meikkipussiksi. Kokoa tällä on noin 21 * 24 cm.

Vetoketjun ompelu ja vuorittaminen ei ole koskaan ollut kovinkaan hauskaa puuhaa, mutta nyt onnistuin sen kanssa Sormustin-blogin Annin ohjetta mukaillen melko mutkattomasti. Annin ohje löytyy Kotilieden nettisivuilta täältä, klik.

Vuorin tein itse painamastani kankaasta, pienestä jämäpalasesta.

Pohjan ompelin kiinni ihan vain suitsait ompelukoneella.

Siinä missä tavan virkkaaminen on nopeaa, kirjovirkkaaminen vaatii keskittymistä minulta ehkä liikaakin. Sillä kai tämä projekti venyi näin kauan. Mutta aina kuitenkin ihastun uudelleen ja uudelleen tähän tekniikkaan, niihin pintoihin ja kuviohin, mitä tällä voi saada aikaiseksi, niin innostun ja haksahdan aloittamaan uuden. Näin kävi nytkin, sillä mielen päällä on jo seuraava söppänä kärsimysprojekti. 😀


Aikaisemmat kirjovirkkaustyöni:

2 thoughts on “Kirjovirkattu pussukka

    1. No, niin on. Uusimmassa Taito-lehdessä oli niiiin ihana kirjovirkattu reppu, Pellonpekko nimeltää. Joutuu varmaan alkaa urkoimaan sitäkin. 🙂

Vastaa