Virkattu pannunalunen

Virkkasin trikookuteesta lumihiutaleen mallisen pannunalusen joulupöytää koristamaan.

Viininpunaista trikookudetta olin joskus mielenhäiriössäni ostanut kuusen alle tehtävää pikkumattoa varten. Se mattohaave jäi haaveen tasolle, koska minun hartioillani kuteesta ei mitään kovinkaan suurta virkkailla.

Joulupöytään kuuluu kuitenkin hirvittävän hyvä hirvenpaisti, niin keksin virkata uunipadan alle sievän alusen. Näin sain kudetta hieman tuhottua ja vielä melko vähällä vaivalla. Eli valitsin Pinterestistä virkkauskaavion, missä oli vain neljä kerrosta virkattavana. Siihen jopa minun ikiroudassa olevilla harteillani pystyin.

Trikookuteen paksuudesta en osaa sanoa, mutta käytin 10 mm virkkuukoukkua. Sakarasta sakaraan alusella on mittaa 36 cm eli sen reunat jää sievästi uunipadan alta näkyviin.

Hui, vielä muutama työpäivä ja sitten saa ottaakin jo paistin sulamaan! 🙂

Vastaa