Kestovanulaput

Hip hei! Tänään joulukalenterissa on vuorossa kestovanulappujen esittelyä.

Ne saumuroin vanhasta joustofroteisesta paidasta eli siitä samasta, mistä olin tehnyt tiskirättejä eiliseen postaukseeni.

Pyöreät kestovanulaput saumuroiden

Kangaskorjaamolla-blogista löytyy hyvät saumurointivinkit symmetrisesti pyöreisiin kestovanulappuihin.

Itse tosin saumuroin omani ns. vapaalla kädellä, ilman ympyrän mallista muottia. Aika pyöreitä sain aikaiseksi silläkin tavalla. Toki aluksi tuli tehtyä muutama ovaali harjoituskappale ennen kuin oivalsin, miten saan tiukat kurvit ommeltua.

Nämä ovat siis tällä hetkellä paketissa aattoa odottamassa. Vähän skeptinen tosin olen kestolappujen käytännöllisyyden suhteen, mutta niiden ompelu oli kyllä hyvää harjoitusta: minähän olen aika tuore saumurin omistaja, niin näiden avulla oivalsin paremmin kaarteiden ompelun. Sen vuoksi esimerkiksi taskunpohjien ompelu sujuu nykyään vaivattomammin kuin aikaisemmin. Että näiden myötä tuli ainakin saumurointikokemusta! Siitä näkökulmasta suosittelinkin lämpimästi kokeilemaan ja onhan nämä söpöjä lahjanakin. 🙂

6 thoughts on “Kestovanulaput

 1. Nämä on kyllä tosi käteviä ja helppo tehdä. Itse käytän korkkia apuna. Annoin sisaren tytölle näitä lahjaksi. Ihmetteli miksi olin tehnyt kestoliivin suojuksia🙈🤣🤣🤣❤️

  1. 😀 Vai, että suojuksia… Korkkia ilmeisesti käyttävät monet muutkin, kuten esimerkiksi tuossa linkkivinkissäni Kangaskorjaamolla-blogissakin. Myös minä kokelin sitä, mutta jätin pois, kun huomasin saavani aikaiseksi melko pyöreitä ilmankin.

 2. Omistaisinpa saumurin! Oon haaveillut tekeväni kestovanulappuja kuluneimmista vauvan harsoista, joita ei kehtaa viedä kirpparille, mutta ilman saumuria tuntuu työläältä. Lahjaksi olen saanut virkattuja lappuja, mutta ne eivät omassa käytössäni ole toimineet ollenkaan (kasvovesi vaan hulahtaa rei’stä). Sen sijaan bambukankaiset kestolaput toimivat mainiosta, joten joustofroteekin voi olla ihan kätevä valinta!

  1. No se! Saumuri on kyllä kätevä. Itekin ajattelin pitkään pärjääväni ilman sitä, mutta nyt, kun se on, en antaisi pois. Nopeuttaa ja helpottaa monella tavalla.
   Tosin jäin miettimään, että voisko ompelukoneen tiheällä siksakilla huolitella reunat. Eihän se niin siisti ole eikä leikkaa ylimääräistä kangasta pois samalla kun ompelee kuten saumuri, mutta ehkä kokeilemisen arvoinen juttu, niin saisit harsot jatkokäyttöön.
   Mukava kuulla bambuisista lapuista. Ihan sama kokemus virkautuista, että joko puhdistusaineet menee läpi tai sitten lappu imee sitä itseensä hirmuiset määrät.

Vastaa