Heinäkuu 2021

Tapanani on kerran kesässä osallistua australialaisen Fat Mum Slim -blogin valokuvahaasteeseen, mikä toteutetaan Instagramissa. Haaste toimii niin, että otetaan kuva päivässä kunkin annetun päivittäisen teeman mukaan. Aikaisemmin olen osallistunut tähän haasteeseen lähes vuoden verran, mutta nykyisin ajan puutteessa vain kerran vuodessa, yleensä heinäkuussa, mutta satunnaisesti myös muina loma-aikoina ehkä viikon verran. Eli haaste on sellainen matalankynnyksen haaste, johon mukaan voi heittäytyä hetkeksi tai pitemmäksi aikaa.

Otin kylläkin pienen varaslähdön ja aloitin päivittäisten kuvien ottamisen jo kesäkuun lopulla, sillä viikolla, kun kuukausi vaihtui.

28.6. Taivaanranta (skyline)
29.6. Kelluva (floating)
30.6. Terävä (sharp)
1.7. Hei! (hello)
2. 7. No filtteriä (no filter)
3.7. Ilma (air)
4.7. Juoma (drink)
5.7. Avoin (open)
6.7. Kulta (gold)

Nämä haastekuvat näkyvät Instagramissa hieman eri tavalla. Lisäksi en osannut eilen päättää, minkä pioni-kuvan laitan, niin siellä on useampi kuva pionista ja ahkerasta mehiläisestä, joka oli ihan sekaisin suuresta mesimäärästä. Painolasti sen takaruumissa alkoikin olla jo niin painava, että se lähti lentoon vähän vaivanloisesti. Niitä kuvia en siis malttanut jättää Instagramiin laittamatta, vaikka tässä postauksessa on vain yksi kukkakuva.

Enkä malta olla laittamatta tähän loppuun niin sanotusti haastekuvien ohi jäniskevennystä, vaikka se orava onkin: mökin pihakuuseen on muuttanut orava-emo, joka yllätti yhtenä iltana tulemalla ikkunana taakse repimään terassinpöydällä olevan liinan eli pienen räsymaton hapsuja pesäänsä varten. Siinä me sitten toisiamme seurasimme, ikkunaruutu vain välissämme. 🙂

Mukavaa heinäkuuta!


Tällä postauksella osallistun myös Pieni Lintu -blogin MakroTex-valokuvaushaasteeseen, jonka teemana on tällä viikolla heinäkuu. Tarkemmat osallistumisohjeet sekä muiden heinäkuun kuvia löydät täältä, klik.

13 thoughts on “Heinäkuu 2021

    1. Kiitos Teresa. Sitä on niin laiska, ettei lomalla jaksa lähteä merta edemmäs kalaan. Osa kuvista onkin otettu suoraan sängystä, nukkumaan mennessä. 😂 Ja näin on ollut jo monena vuotena. 🤣

  1. Kerrassaan upea kuvasarja. Tosin tuo kevennys sulatti sydämen. Kiva, että tarjoatte kurremammalle pehmikettä pesään. <3

    1. Kiitos! Laitoin oravalle vettäkin tarjolle, kun huomasin lintujen hakeutuvan räystäskouruihin sen perässä. ❤ Toki linnutkin saivat oman kuppinsa varjoisaan paikkaan, sillä eihän räystäissäkään enää mitään ole, kun näin kuivaa on.

    1. No näin on! 😃 On se kerännyt puskien alta kaikista kuivimmat heinätkin pesävärkeiksi. Melko touhukas kaveri. Nyt on ilmeisesti saanut poikaset, kun meno on rauhoittunut ja myös kooltaan on paljon pienentynyt. ❤

Vastaa