Emppu-hupparimekko ja messukuulumisia

Viikonloppuna ovat olleet kuudennet käsityömessut netissä. Tämä on tapahtuma, joka on minusta ollut korona yksi hyvä puoli: messuille on voinut osallistua ilman tungosta ja aivan rauhassa tuoksuyliherkkänäkin.

Messujen myötä näytteilleasettajat tuottavat myös monenlaista innostavaa sisältöä, kuten tänä viikonloppuna Ommellisen Liisa. Huh, mitä menoa oli tuossa Facebookin ompelulivessä, jossa Liisa ompeli näytösluontoisesti heidän hupparimekkonsa. Hänen työskentelyä on aivan ihana seurata: hän on selkeä ja rempseä sekä antaa hyviä ompeluvinkkejä ylipäätään. Eli todella lämmin suositus tuon liven katsomiseen sekä heidän kaavoihin, joiden mukana tulee myös liven kaltaiset ompeluvideot sähköpostiin. ♥

Liven innostamana itsekin intouduin pitkästä aikaa ompelemaan monta viikkoa valmiiksi leikattuna odottavan Ommelkuplan Emppu-hupparimekon.

Tein sen samoilla tuunauksilla kuin aikaisemman kanervanpunaisen, mitä viime viikolla olen pitänyt ensimmäisiä kertoja tälle syksylle ja todennut nuo sivusaumojen taskut ihanan syviksi ja ah, niin tarpeellisiksi. Vyötärön noston ja takasauman lisäämisen lisäksi tällä kertaa kuitenkin jätin hupun pois, koska minulla ei ollut Hellinin Poniletti-joustocollege riittävästi. Se ei riittänyt ihan kaulukseenkaan saakka, vaan sen sisäpuoli oli tehtävä mustasta trikoosta. Tämä kaulus on siis kaavaan kuuluva, valmis vaihtoehto hupulle.

Tykkään, että siitä tuli oikein kiva sekä mukavan kevyt ja sulava vaihtoehto hupun sijaan esimerkiksi takin alle.

Neulomisen suhteen innostuksesta pirskahtelemaan minut sai puolestaan Ihastu suomalaiseen villaan! -live, jonka pitivät Jenni Vanhanen ja Anni Laitinen. He jakoivat vinkkejä ja esittelivät syksyn uutuuslankoja. Jos et heidän liveä innostu katsomaan, mutta suomalainen lanka kiinnostaa, niin käy tutustumassa Suomalainen Villa -sivustoon. Sieltä löytyy esimerkiksi ostopaikat, mistä suomalaista villaa on saatavilla sekä tietoa suomalaisesta langasta yleisesti. Tiedon puutteesta ei siis enää suomalaisen langan suosiminen voi olla kiinni!

Itselle mielen päälle pyörimään jäivät ainakin Myrksyluodon Villa sekä Wetterhoffin Wanja -langat. Kunhan nyt saisin ensin entisiä vähemmäksi… Ylipursuavien varastojen vuoksi nyt en ostanutkaan mitään muuta kuin tarpeeseen mustaa trikoota ja Ommellisen uutuuskaavoja, jotta se entisten vähentäminen onnistuisi paremmin.

Miten sinun messuillut sujuivat? Vai sujuivatko lainkaan? Mikä ostos ja/tai live sai sinun silmäsi säihkymään?

2 thoughts on “Emppu-hupparimekko ja messukuulumisia

  1. Minulla meni ihan kässämessut ohi, kun piti tehdä syyspuuhia kesähuvilalla. Talviteloille laitto on syytä aloittaa nyt hyvissä ajoin, kun ei aina tiedä, milloin sinne ehtii ja pääsee. Ajattele, että olen tänä vuonna ommellut vain muutaman yöbokserin… ihan on jäänyt ompelukone kaappiin. 🙁
    Onneksi sinuun voi aina luottaa, että täällä sillä saralla paljon tapahtuu! Kiva on seurata ompeluksiasi. Hienoja töitä aina vaan. 🙂

    1. Mökin talviteloille laittaminen kuulostaa minulle vielä paremmalta kuin messut. ♥

      Kiitos, mukava kuulla! Vuodet eivät ole toistensa veljekset. Ei minunkaan ompeluvuosi ole ollut kovinkaan kummoinen, koska ei vaan tahdo ehtiä. Välillä on vaan pakko, kun muuten ei ole päälle laitettavaa: kankaita on niin paljon, etten kykene niitä ohittamaan ja marssimaan vaatekauppaan… Enemmän kyllä neulotuttaisi, kun taas kesän jälkeen pystyn. Langat sylissä ehtii istua aina hetken sieltä sun täältä, mutta ihan villasta ei koko vaatekaappia voi rakentaa. 🙂

Vastaa