Jaska-pipo

Vihdoin ja viimein sain neulottua Uunimiehelle lahjaksi hänen haluamansa Jaska-pipon.

Huh, tämän tekeminen otti lujille. Niin lujille, että en voi suositella tätä tämän joulun lahjavinkiksi kenellekään. Ainakin minulla otti lähes iäisyyden tuon kierretyn joustinneuleen tekeminen ohuella langalla kokonaisen pipon verran. Pitkä tekoaika näkyy pipossa, sillä siinä näyttää olevan kaikenlaista nukkaa. 😀 Se on siis pyörinyt mukanani lähes vuoden verran siellä sun täällä, koska kädet kipeytyivät, jos yritin tehdä tätä vähänkään pitempään ja aika puuduttavaa tämä oli mielen päällekin.

Mutta lopputulos on hyvä ja langan ansiosta myös aivan ihanan tuntoinen. Pipolankani on Regia Premium Silk, minkä ostin Nurjasta, mistä ostin myös pipon ohjeen. Minulle tämä pipo on vähän liian iso (sopivampi toki olisi, jos kääntäisin enemmän reunaa), mutta Uunimiehelle, joka ei kameran takaa suostu kuviin, sopiva.

Itselle neuloin Jaskan jo aikaisemmin, mutta muutin tuolloin päänlaen kavennuksia niin, että sain siihen sellaisen törrön pään päälle. 🙂 Miehelle piti kuitenkin tehdä ihan ohjeen mukaiset päättelyt, mutta ei hassumpi ole tämä normi-Jaskakaan. 😀

4 thoughts on “Jaska-pipo

  1. Hienon näköinen pipo! Mutta komppaan kierretyn joustinneuleen välttelyä. Itse sain myös ranteet kipeäksi joskus kierrettyä tekemällä. Mukavaa joulukuun alkua!

    1. Kiitti Teresa! Toki lopputulos oli vaivan arvoinen, sillä pipo on sopiva ja pinta on kaunis. Mutta ihan hetkeen en kyllä halua ohuesta langasta kierrettyjä joustinneuletta näin pitkästi tehdä. Tai sitten pitää heti asennoitua, että tästä tulee pitkä projekti eikä edes yrittää tehdä pitkiä pätkiä kerralla. Kohtuus ei tosin ole koskaan ollut suurin vahvuuteni! 😅

  2. Tosi kivannäköinen pipo! Ehkä tuollaisen pipon neulominen onkin hyvä yhden vuoden projekti. 😀 Kauniit kyllä nuo kavennukset.

Vastaa