Penaali

Kuten ensimmäisenä adventtina totesin, niin joulukalenteriini on koottu joitain pienempiäkin töitä. Sellaisia, joissa ei välttämättä ole mitään niin kovin ihmeellistä, että niistä ihan omaa postausta viitsisi tehdä, mutta näin kalenteripostaussarjassa yhtenä luukkuna menee. Tämä penaali on nyt juurikin sitä. Eli ihan tavallinen penaali, minkä tein Eurokankaan ilmaisohjetta mukaillen.

Oman ripauksen penaalin ompeluun toi kuitenkin ompelukerhoni ompelubingo, yhdenlainen ompeluhaaste, minkä takia ompelutöihin piti lisätä erilaisia yksityiskohtia. Alun perin idea juuri penaalin ompelusta tuli siitä, että se on aina jäänyt aikomuksen tasolle ja huomisessa postauksessa näette ompelutyöni, mistä jäi sopivasti tällaiset jämäpalat. Kangas oli iän ikuinen Marimekko-hankintani, puolen metrin palanen paksua Kanteleen kutsu -sisutuskangasta.

Tähän työhön yksityiskohtana tulivat sirkkarengas, vetoketju, laskos, pitsi sekä ompelumerkin rullapäärme, kangasvärillä tehty sydän ja kirjontana “MaarItse”.

Muistaakseni siinä olivat kaikki yksityiskohdat, mitä tähän työhön piti sisällyttää. Tulevissa postauksissa tuletta näkemään näitä koristuksia vielä lisääkin. Niissä oli oma näprääminen, mutta olen tosi tyytyväinen useampaan yksityiskohtaan, joita tein. Esimerkiksi näitä ompelumerkkejä tuli tehtyä muutama muukin ja niistä tuli tosi kivoja.

Vielä pitäisi vaan jatkossa muistaa yksityiskohtiin panostaminen, sillä niistä tuli erityisen hyvä mieli ja lopputulos monessa kohtaan oli viimeistellyn ja yksilöllisen näköinen.

Viimeisteletkö sinä käsityösi jollakin tapaa?

Vastaa